LEDIG STILLING VED NGU

Forskerstillinger i kvartærgeologi

Søknadsfrist: 16.04.2021

Norges geologiske undersøkelse

Norges geologiske undersøkelse (NGU) er landets sentrale institusjon for kunnskap om berggrunn, mineralressurser, løsmasser og grunnvann. NGUs oppgaver omfatter geologisk, geofysisk og geokjemisk kartlegging, utvikling og drift av databaser, forskning, informasjon og rådgivning, til det offentlige og til industrien. Vår virksomhetsidé er Geologi for samfunnet. NGU har ca 200 ansatte fra 27 nasjoner, hvorav ca. 60 prosent er forskere.


Nærmere informasjon om NGUs organisasjon og arbeidsoppgaver finnes på www.ngu.no

Norges geologiske undersøkelse (NGU) er en etat under Nærings- og fiskeridepartementet, og landets sentrale institusjon for å samle, bearbeide og formidle kunnskap om berggrunn, mineralressurser, løsmasser og grunnvann på fastlands-Norge og øvre lag av den norske kontinentalsokkelen.

NGUs samfunnsoppdrag er å bidra til økt verdiskaping gjennom å dekke samfunnets behov for geologisk basiskunnskap, blant annet for næringsutvikling og samfunnssikkerhet. Dette oppnås gjennom geologisk, geofysisk og geokjemisk kartlegging, utvikling og drift av databaser, forskning, formidling samt rådgivning til det offentlige samt til industri og næringsliv.Vår virksomhetsvisjon er Geologi for samfunnet - kunnskap for fremtida . Vi fører stolte historiske tradisjoner inn i framtida.

Vi setter geologi på dagsordenen. Vår kunnskap sikrer kloke og helhetlige beslutninger til beste for fellesskapet. Det skal vi fortsette med.NGU har ca. 200 ansatte fra 27 nasjoner hvorav ca. 60 % er forskere/geologer.

Nærmere informasjon om NGUs organisasjon og arbeidsoppgaver finnes på www.ngu.no.

NGU lyser ut flere forskerstillinger innen landbasert kvartærgeologi. Stillingene vil være knyttet til både Seksjon for kvartærgeologi og Seksjon for geofare og jordobservasjon.

Vi søker etter selvstendige og sterkt faglig motiverte geologer, som skal delta i kvartærgeologisk kartlegging og relatert forskning. Kartlegging av skredutsatte løsmasser vil kunne utgjøre en vesentlig del av arbeidsfeltet.

Som geolog ved NGU, er du del av et stort og kompetent fagmiljø som arbeider både samfunnsretta og akademisk med de fleste aspekter innenfor geologifaget. Du vil få varierte og spennende faglige utfordringer og du vil være involvert i hele NGUs arbeidsløype fra felt til folk . Du vil delta i innsamling av nye geologiske observasjoner med kartlegging, prøvetaking og målinger i felt, til videre analyse og tolkning innomhus. Du må regne med 1-2 måneder feltarbeid årlig.

En viktig del av arbeidet ved NGU er endelig publisering i form av kart, rapporter og vitenskapelige artikler. Videre er samfunnskontakt og formidling av geologisk kunnskap sentralt. NGU som arbeidsplass gir meget gode vilkår for egen faglig utvikling og økt fagkompetanse som geolog.

  • Søkere må ha fullført PhD eller MSc i kvartærgeologi eller naturgeografi ved tilsetting, med spesialisering innen landbasert kvartærgeologi eller nærliggende fagområder. Relevant yrkeserfaring teller også positivt.
  • Det er krav om god kjennskap til glasialgeologiske miljø og problemstillinger.
  • Søkere må ha evne og interesse for å utføre kvartærgeologisk kartlegging over hele landet.
  • Bred erfaring med relevant feltarbeid og kartlegging blir sett som et stort fortrinn.
  • God og feltbasert kjennskap til regional geologi i Norge er en fordel.
  • Spesiell kompetanse i kvartærgeologiske analysemetoder brukt i felt og/eller på lab, blir sett som en fordel. Dette kan blant annet være sedimentologi, stratigrafi, kronologi og geomorfologi.
  • Kunnskap og erfaring med prosesser og avsetninger relatert til løsmasseskred, både i bratt terreng og i finkorna marine avsetninger, er ønskelig.
  • Kunnskap om strukturgeologi knyttet til fjell- og steinskred kan være en fordel.
  • Erfaring med bruk av GIS, både i felt og på kontor, er en fordel.
  • Erfaring med prosjektledelse er ønskelig.
  • Søkere bør mestre norsk språk. For ellers godt kvalifiserte kandidater kan norskopplæring bli tilbudt ved behov.
  • Søkere må ha førerkort for personbil.

Som forsker ved NGU vil du jobbe i ulike fagprosjekter sammen med kollegaer, enten som medarbeider eller prosjektleder. Du må være god på samarbeid og kommunikasjon, både internt i prosjektene og i kontakt med ulike interessenter i samfunnet. Det legges vekt på selvstendighet og evne til å ta initiativ. Du må kunne formidle geologisk kunnskap både vitenskapelig, populært og i kontakt med brukere av NGUs tjenester.

NGU er opptatt av å ha et godt arbeidsmiljø preget av mangfold og inkludering. Vi oppfordrer alle kvalifiserte til å søke – uavhengig av for eksempel alder, kjønn, nasjonal eller etnisk bakgrunn, funksjonsevne, eller hull i CV. Stillingen lønnes etter Statens Hovedtariffavtale og i henhold til kvalifikasjoner. Fra lønna trekkes 2 % til god pensjonsordning i Statens pensjonskasse. Vi kan tilby et godt og inkluderende arbeidsmiljø med spennende faglige utfordringer og god mulighet for faglig utvikling.

Vil du vite mer om stillingen kan du kontakte:

  • Anders Romundset, seksjonsleder for kvartærgeologi, på telefon 97171381 eller på epost anders.romundset@ngu.no eller
  • Reginald Hermanns, seksjonsleder for geofare og jordobservasjon, på telefon 99091720 eller på epost reginald.hermanns@ngu.no

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Anders Romundset (Seksjonsleder for kvartærgeologi), 971 71 381, anders.romundset@ngu.no
  • Reginald Hermanns (Seksjonsleder geofare og jordobservasjon), 990 91 720, reginald.hermanns@ngu.no
  • Jannicke Jæger Leong (Rekrutterer Jefferson Wells), 484 25 090, jannicke.jaeger.leong@jeffersonwells.no
Powered by Labrador CMS