Ledig stilling ved NGU

Forsker geokjemi

Søknadsfrist: 02.06.2019

Det er ledig en fast stilling som forsker innen fagområdet geokjemi ved NGU. Stillingen er knyttet til Laget for geokjemi og hydrogeologi, og vi søker etter en godt kvalifisert og motivert forsker som også kan delta i feltarbeid under norske forhold.

Søkere til stillingen må ha fullført doktorgrad og ha minimum 4 års relevant arbeidserfaring.

Norges geologiske undersøkelse

Norges geologiske undersøkelse (NGU) er landets sentrale institusjon for kunnskap om berggrunn, mineralressurser, løsmasser og grunnvann. NGUs oppgaver omfatter geologisk, geofysisk og geokjemisk kartlegging, utvikling og drift av databaser, forskning, informasjon og rådgivning, til det offentlige og til industrien. Vår virksomhetsidé er Geologi for samfunnet. NGU har ca 200 ansatte fra 27 nasjoner, hvorav ca. 60 prosent er forskere.


Nærmere informasjon om NGUs organisasjon og arbeidsoppgaver finnes på www.ngu.no

Vi søker en person med gode kunnskaper innen anvendte geokjemiske metoder, regional geokjemi og multimedia kartlegging for økt prosessforståelse av grunnstoffers sirkulering mellom geosfære, biosfære, hydrosfære og atmosfære. Erfaring med Geografiske Informasjons-systemer (GIS), visualiseringsverktøy og databehandlingssystemer som for eksempel R vil være en fordel.

Det legges vekt på gode samarbeidsegenskaper, tverrfaglig og innovativ tankegang, selvstendighet, interesse for feltarbeid og evne til å ta initiativ til samt lede prosjekter.

Den som blir ansatt må kunne bidra med formidling til brukere av NGU sine data, til nasjonale og internasjonale forskningsmiljø, og til samfunnet generelt. Den som blir tilsatt må beherske (eller være villig til å lære) norsk språk skriftlig og muntlig. Gode engelskkunnskaper er en nødvendighet. Kandidaten må ha førerkort for bil.

Vi kan tilby et godt og inkluderende arbeidsmiljø med spennende faglige utfordringer og gode muligheter for faglig utvikling og internasjonalt samarbeid. Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte til å søke – uavhengig av for eksempel alder, kjønn, nasjonal eller etnisk bakgrunn, funksjonsevne, eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Stillingen blir lønnet etter Statens hovedtariffavtale som: Forsker med doktorgrad (stillingskode 1109) fra kr. 514 800,- brutto pr. pr. år. Av beløpet trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

Ytterligere informasjon om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Lagleder Belinda Flem (Belinda.Flem@ngu.no) (+ 47 73 90 43 42), eller
  • Avdelingsdirektør Øystein Nordgulen, (oystein.nordgulen@ngu.no) (+ 47 73 90 42 45)

Send søknad med CV, vitnemål, publikasjonsliste, forskningsinteresse, og navn og epostadresse på tre referansepersoner ved å trykke ”Søk på stillingen” innen 02.06.2019.

Søkerlistene er offentlige. I følge Offentleglova § 25, andre ledd, kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli oppført på søkerlista. Kandidaten vil da bli varslet på forhånd.

Søkere som tilkjennegir at de har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en, gjøres oppmerksom på at denne opplysningen kan bli brukt til statistikkformål ifm. regjeringens inkluderingsdugnad dersom vedkommende blir ansatt.

Webcruiter-ID: 4077781820

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Øystein Nordgulen (Avdelingsdirektør), 73 90 42 45, oystien.nordgulen@ngu.no
  • Belinda Flem (Lagleder), 73 90 43 42, belinda.flem@ngu.no
Powered by Labrador CMS