Stilling:

4-årig postdoktor - utvikling av fagsystem for vurdering av økologisk tilstand

Søknadsfrist: 1. mars 2019

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


Den 1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillingen

Ved Havforskningsinstituttet har vi behov for en forsker/biolog til et prosjekt som skal utvikle et fagsystem for vurdering av økologisk tilstand i marine systemer. Stillingen er fireårig og er plassert i forskningsgruppen Økosystemprosesser. Arbeidssted er Havforskningsinstituttets avdeling i Tromsø.

Som en del av oppfølging av en melding til Stortinget om en handlingsplan for bevaring av naturmangfold (Naturmangfoldmeldingen, Meld.St. 14 (2015-2016)), deltar Havforskningsinstituttet i utvikling av et fagsystem for å vurdere om det er god økologisk tilstand i norske økosystemer. Gjennom et forskningsprosjekt for utvikling av et kystbarometer for bærekraftig utvikling av marine næringer i nordnorske kystkommuner, deltar instituttet også i utprøving av dette systemet for kystøkosystemer i Nord-Norge. Den som tilsettes skal arbeide med begge disse prosjektene, fordelt med 3 år til forskning og utvikling, og ett år med pliktarbeid for implementering og beregning av indikatorer for ulike havområder.

Arbeidsoppgaver

Den som tilsettes skal arbeide med utvikling av indikatorer, inkludert komplekse økosystemindikatorer, samt utvikle prosedyrer for å enkelt kunne beregne verdier for indikatorene på bakgrunn av rådata. Vedkommende skal også arbeide med analyser og tolkninger av tidsserier av indikatorverdier, og bidra til utviklingen av metodikk for samlet vurdering av økologisk tilstand basert på større sett av indikatorer. Den som tilsettes skal også bidra med rapportering til norske myndigheter gjennom prosjektet som følger opp naturmangfoldmeldingen, og til formidling på norsk gjennom kystbarometeret.

Kvalifikasjoner

Til stillingen kreves det doktorgrad innen kvantitativ akvatisk økologi. Stillingen krever erfaring med komplekse datasett, gode statistiske kunnskaper og solide kunnskaper i bruk av R. Erfaring med forskning på økosystem-nivå og utvikling av systemer for vurdering av tilstand i økosystemer, og da helst fra marine systemer, er en fordel. Arbeidet vil inkludere publisering i internasjonale tidsskrifter, og det kreves derfor en god og relevant publikasjonshistorie og gode engelskkunnskaper. Fordi rapportering og formidling skal gjøres på norsk, kreves det gode skriftlige norskkunnskaper.

Vi tilbyr:

  • Et godt og kreativt arbeidsmiljø.
  • Arbeid i et nasjonalt institutt med mye internasjonal kontakt.
  • Fleksibel arbeidstid, gode pensjonsordninger og velferdstilbud.

Stilling som 1352 postdoktor lønnes etter statens lønnsregulativ. Fra bruttolønnen trekkes et 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Ytterligere informasjon

Ønsker du mer informasjon? Kontakt forsker Per Arneberg, e-post: perab@hi.no, tlf.: 932 47 562 eller se vår nettside: www.hi.no.

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, vitnemål og relevante attester.

Søknadsfrist: 1. mars 2019

Havforskningsinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er også en IA-virksomhet, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere i spesielle tilfeller kan bli offentliggjort, selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS