Stilling:

Forskere (1109/1110) innen overvåkning, rådgivning og forskning på bunnfisk

Søknadsfrist: 4. mars 2019

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


Den 1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillingen

Forskningsgruppe Bunnfisk har ledig to faste forskerstillinger. Bunnfisk-gruppen arbeider med forskning, overvåkning og rådgivning for bunnfiskbestander basert på biologisk kunnskap, statistiske og matematiske modeller. Gruppen jobber i nært samarbeid med andre forskningsgrupper ved Havforskningsinstituttet og bidrar til tilgrensende forskningsområder som effekter av klimaendringer, økologi og integrert økosystembasert forvaltning. Forskerne har et utstrakt samarbeid med nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner.

Arbeidsoppgaver

Hovedarbeidsområdet for de som ansettes vil være overvåkning av bunnfiskbestander i norske marine økosystemer basert både på fangstdata og vitenskapelige tokt. Forskerne skal lede og ta del i laboratorie- og feltarbeid, inkludert vitenskapelige tokt på flere ukers varighet. Videre skal de bearbeide data fra vitenskapelige tokt og fangstprøvetaking for å beregne dagens og fremtidig nivå av bestandene vha. best tilgjengelige statistiske og matematiske modeller og metoder.

Arbeid i tverrfaglige team er en viktig del av stillingen. Forskerne skal også bidra til internasjonale arbeidsgrupper (ICES) innen fagfelt som fiskeribiologi, økologi, bestandsrådgivning, toktplanlegging og fangstsampling. De må også delta i offentlige møter med næring og forvaltning for å presentere og diskutere rådene som Havforskningsinstituttet utarbeider. Vi forventer at forskerne deltar i og initierer forskningsprosjekter, både nasjonalt og internasjonalt.

Kvalifikasjoner

Søkerne må ha fullført en PhD-grad eller tilsvarende innen fiskeribiologi, marinbiologi, økologi eller et annet relatert fagfelt.

Søkerne bør ha god erfaring og kompetanse innen kvantitative analyser (statistisk kompetanse innen R eller tilsvarende analytisk programvare vil være en fordel), og god vitenskapelig publiseringsrate. Erfaring fra fiskeriforvaltning, tolking og analyse av akustiske data, feltarbeid (vitenskapelige fiskeritokt) og lab-arbeid vil være positivt. Evnen til å jobbe selvstendig og i team, samt levere resultater (rapporter, analyser, artikler) innen tidsfrister er essensielt.

Gode kommunikasjonsegenskaper både muntlig og skriftlig, samt villighet til å formidle både til vitenskapelige og offentlige forsamlinger, er en forutsetning. Søkerne må beherske engelsk flytende, skriftlig og muntlig. Søkerne bør også ha kompetanse innen norsk på B1-nivå (eller tilsvarende dokumentert nivå).

Vi tilbyr

Arbeidssted vil være Havforskningsinstituttet i Bergen. Vi tilbyr et positivt, utfordrende og kreativt arbeidsmiljø med muligheter til å jobbe på et nasjonalt institutt med utstrakt internasjonalt samarbeid og fleksible arbeidstidsordninger. Lønnen er statlig regulert som forsker (1109/1110 avhengig av kvalifikasjoner). Medlemskap i Statens pensjonskasse inngår.

Ytterligere informasjon

Ønsker du mer informasjon? Kontakt forskningsgruppeleder Erik Olsen, e-post: erik.olsen@hi.no, tlf.: 934 39 256, eller se vår nettside: www.hi.no.

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, vitnemål og relevante attester, publikasjonsliste og ev. tidligere kompetansebedømming.

Søknadsfrist: 4. mars 2019

Havforskningsinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er også en IA-virksomhet, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere i spesielle tilfeller kan bli offentliggjort, selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS