Ledig stilling ved Havforskingsinstituttet

Forsker innen akustikk og effekter av lyd

Søknadsfrist: 02.05.2019

Om stillingen:

Havforskningsinstituttet (IMR) har ledig en fast stilling som forsker i forskningsgruppe Økosystemakustikk med arbeidsted Bergen, Norge. Kandidaten vil jobbe hovedsakelig med rådgivning knyttet til påvirkning av lyd på marine organismer og metodeforskning innen fiskeriakustikk.

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter sju forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


Den 1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Havforskningsinstituttet er rådgivende organ for Oljedirektoratet for alle seismikk operasjoner til havs, og skal gi råd for å ivareta hensynet de marine økosystemer. Da det er mange ubesvarte spørsmål til effektene av menneskeskapt lyd på økosystemene ønsker Havforskningsinstituttet å forske videre på denne problemstillingen. Kandidaten vil jobbe i forskningsprosjekter som fokuserer på hvordan lydforurensning i havet, herunder både seismikk, vindkraft, pæling og skipstøy, påvirker både fisk, sjøpattedyr og zooplankton. Dette vil innebære observasjoner av adferd ved hjelp av ekkolodd og video, samt å gjøre målinger av lyd ved hjelp av hydrofon. Modellering av lydforplantning vil også være en viktig del av arbeidet. Kandidaten vil ta del i pågående prosjekter samt å være en pådriver for å innhente nye forskningsprosjekter. En stor del av arbeidet vil være knyttet til rådgivning til myndighetene (oljedirektoratet, fiskeridirektoratet, miljødirektoratet) og utarbeide verktøy for rådgivning, samt delta på møter med ulike interessenter, eks innen seismikk og fiskerinæring.

Kandidaten vil bli gitt ansvar innen sitt interesse- og kompetansefelt.

Arbeidsoppgaver:

  • Rådgivning knyttet til støy i havet (50%).
  • Pågående prosjekter innen effekter av seismikk på fisk.
  • Pågående prosjekter innen effekter av elektromagnetiske undersøkelser på fisk og fiskelarver.
  • Pågående prosjekter knyttet til måling, monitorering og modellering av støy i havet.
  • Delta og representere HI i nasjonale og internasjonale fora for støy i havet.
  • Nye prosjekter relatert til støyforurensing i havet.
  • Prosjekter innen bredbåndsakustikk.

Kandidaten forventes å publisere resultater i rapporter, internasjonale journaler og delta i relevante konferanser og arbeidsgrupper. Det forventes også at kandidaten deltar aktivt i feltstudier og toktaktivitet.

Krav til deg som søker:

Absolutte krav:

  • Doktorgrad i fysikk, anvendt matematikk eller tilsvarende med kompetanse i undervannsakustikk. Alternativt doktorgrad i fiskeribiologi med gode matematiske kunnskaper og kompetanse i undervannsakustikk.
  • Da deler av stillingen er knyttet opp til rådgivning, hvor språket er norsk, kreves det derfor at kandidaten behersker norsk både skriftlig og muntlig.

Annen kompetanse av betydning:

  • Erfaring med rådgivning og bruk av vitenskapelig kunnskap til forvaltning.
  • Publisering av vitenskapelig resultat
  • Fiskeriakustikk.
  • Oppsett og bruk av ekkolodd og hydrofon.
  • Programmering databehandlingsprogrammer som f.eks. Matlab, Comsol, R, Python.
  • Erfaring med prosessering av store datamengder.
  • Erfaring med felt og toktarbeid.
  • Evne til prosjektgenerering og prosjektstyring.
  • Mange av prosjektene krever samarbeid mellom flere fagområder, og det er derfor viktig at kandidaten arbeider godt i team sammen med personer fra andre fagområder.
  • Evne til å uttrykke seg godt på engelsk, både skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr:

Vi tilbyr et positivt, utfordrende og kreativt arbeidsmiljø med muligheter til å jobbe på et nasjonalt institutt med utstrakt internasjonalt samarbeid og fleksible arbeidstidsordninger.

Havforskningsinstituttet tilbyr statlig regulert lønn som forsker 1109/1110/1183. Medlemskap i statens pensjonskasse inngår, samt andre gode velferdsordninger.

Ytterligere informasjon:

For mer informasjon om stillingen, vennligst se www.hi.no, eller

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden. Husk at alle aktuelle vitnemål, attester samt fullstendig publikasjonsliste må vedlegges søknaden. Vær også vennlig å oppgi minimum to referanser.

Havforskningsinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er også en IA-virksomhet, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere i spesielle tilfeller kan bli offentliggjort, selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søknadsfrist: 2/5-2019

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS