LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTTS

Kollega / Forsker - skyteknologi og simulering

Søknadsfrist: 03.05.2021

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 780 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Er du vår nye kollega?

Her kan du jobbe med skyteknologi og simulering

Bruk av simulatorer blir stadig viktigere i Forsvaret. Hos oss jobber vi med å utvikle prototyper av simuleringsverktøy for fremtidig trening og planlegging av militære operasjoner. I dette arbeidet bruker vi de nyeste IT-løsningene innen skyteknologi og distribuert simulering.

Vi ser nå etter en ny kollega som ønsker å jobbe med skyteknologi, programvarearkitektur og distribuert simulering for å utvikle framtidens simuleringssystemer. Hos oss får du jobbe i et tverrfaglig miljø og får gode muligheter til faglig utvikling.

Du kommer også til å få bryne deg på spennende problemstillinger knyttet til å skape blandede miljøer («Mixed Reality») hvor virkelig utstyr, simulatorer og simulerte aktører virker sammen. Noen stikkord for å oppnå dette er intelligente simulerte aktører, maskinlæring, simuleringsarkitektur, distribuert og skybasert simulering, samt utnyttelse av spillteknologi.

Vi jobber både teoretisk og praktisk. Du ønsker og trives med denne kombinasjonen. Vi har et bredt nasjonalt og internasjonalt kontaktnett, og samarbeider både med universiteter, forskningsinstitutter og industri i inn- og utland. Vi har et utstrakt samarbeid med fag- og treningsmiljøer i Forsvaret.

Du må ha master-/doktorgrad innen informatikk/datateknikk eller kybernetikk, med gode resultater, i tillegg til gode programmeringskunnskaper. Det vil være en fordel, men ikke et krav, med kunnskaper om arkitekturer for IT-systemer, distribuerte systemer, systemutvikling eller skyteknologi – for eksempel fra studiene.

Som person trives du godt når du får stor frihet og muligheten til å påvirke din egen arbeidshverdag. Du er proaktiv, fremoverlent og liker å tenke utenfor boksen. Du jobber godt alene, men ser også verdien i å samarbeide med kolleger.

Arbeidsspråket vårt er norsk, men du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på både norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt. Stillingstittelen din vil være forsker.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. Nyutdannede oppfordres til å søke.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.Lønnen på FFI følger statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Ole Martin Mevassvik, tlf. 63 80 74 23 / 908 31 462

Send elektronisk søknad merket ref. 2021/00760, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 3. mai 2021.

Referansenr: 2021/00760

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS