LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTTS

Forsker robotikk / kybernetikk

Søknadsfrist: 05.11.2020

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vil du jobbe med autonomi for ubemannede båter?

Har du kompetanse innen robotikk eller kybernetikk med spesiell interesse for maskinsyn?

Da er du kanskje vår nye kollega.

På FFI arbeider vi med anvendt forskning og utvikler ubemannede systemer for rydding av sjøminer. Vi ønsker nå å videreutvikle FFIs kompetanse innen kjerneteknologier for de ubemannede båtene vi benytter i dette arbeidet.

Arbeidsoppgavene faller innenfor områder som skal sette ubemannede båter i stand til å forstå og tilpasse seg sine omgivelser for å løse oppgaver, og dermed operere mest mulig uavhengig av en operatør.

Stillingen blir en del av et tverrfaglig team i Horten, som utvikler teknologi for neste generasjon maritim minemottiltakssystem i Forsvaret.

Nødvendige kvalifikasjoner er relevant utdanning med gode resultater fra universitet eller høgskole på master- eller doktorgradsnivå eller tilsvarende innen robotikk, kybernetikk, og/eller andre relevante fagfelt. Nyutdannede oppfordres til å søke.

Vi søker en allsidig, faglig nysgjerrig og løsningsorientert medarbeider. Stillingen krever evne til nytenkning, vilje til faglig utvikling og ønske om å jobbe både teoretisk og praktisk med anvendt forskning. En stor del av arbeidet vil være av en praktisk art med utvikling og implementasjon før gjennomføring av tester på våre ubemannede båter.

Det er også en forutsetning for stillingen at man tilfredsstiller fysiske krav for å kunne få sjømannsattest.

Gode programmeringskunnskaper og erfaring med C++ er en forutsetning. Kunnskap om, og erfaring med Git og programvareutvikling i Linux er en fordel, men ikke et krav. Personlig egnethet til stillingen vil bli vektlagt.

Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du har evne til å arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne.

Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no/jobb-og-karriere/sikkerhetsklarering.

Vi kan tilby et utfordrende og tverrfaglig miljø med gode utviklingsmuligheter. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, eget bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Morten Nakjem tlf. 33 03 38 39 / 995 13 519

Send elektronisk søknad merket ref. nr. 2020/02597, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 5. november 2020.

Referansenr: 2020/02597

Søk på stillingen


Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS