LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTTS

Forsker - kunstig intelligens

Søknadsfrist: 09.05.2021

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 780 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vil du være med å utvikle metodikk for automatisert tolkning av data?

Vi ser etter deg med utdanning innen matematikk, fysikk eller informatikk

Hos oss jobber vi med kunstig intelligens for automatisert tolkning av bildedata og andre data. Det betyr at vi f.eks. utvikler metodikk og programvare for automatisert analyse/tolkning av data fra ulike typer bildedannende sensorer og andre kilder. Vi jobber bl.a. med bilder og video fra vanlige kameraer, termiske bilder, multi- og hyperspektrale bilder, radardata og tekst.

Hos oss får du bryne deg på utfordrende problemstillinger! Vi jobber mye med analysemetodikk, og ser etter deg som blir inspirert av å kunne knytte teori og praksis sammen. Du trenger ikke å kunne så mye om kunstig intelligens eller automatisert tolkning av bildedata – du vil få mulighet til å lære deg dette.

Som person er du engasjert og faglig nysgjerrig. Du liker å tenke utenfor boksen, og evner å drive ting fremover. Du ser verdien i samarbeid og kontakt med kolleger og oppdragsgivere, men kan også jobbe selvstendig og skape mye av arbeidsdagen din selv.

Vi samarbeider tett med Forsvaret og fagmiljøer internasjonalt. Du vil bli del av vår tverrfaglige satsing på kunstig intelligens, der vi kombinerer innsikten vår i data og anvendelser med kunnskap om metodikk, informasjonssikkerhet, m.m. Du vil være med å bidra til at teknologien tas i bruk i Forsvaret, og du vil også jobbe med vitenskapelige publikasjoner av arbeidet ditt.

Vi ser etter deg som har master-/doktorgrad i f.eks. matematikk/statistikk, beregningsorientert fysikk eller informatikk, med meget gode resultater. Du må også ha programmeringsferdigheter.

Arbeidsspråket vårt er norsk, men du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på både norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt. Stillingstittelen din vil være forsker.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. Nyutdannede oppfordres til å søke.

Vi kan tilby et faglig sterkt miljø med spennende utfordringer og meningsfulle oppgaver. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Lønnen på FFI følger statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

  • Forsker Eilif Solberg, tlf. 917 08 670 eller
  • Forskningsleder Ingebjørg Kåsen, tlf. 986 49 249

Send elektronisk søknad merket ref. 2021/00759, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 9. mai 2021.

Referansenr: 2021/00759

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS