Stilling:

Forskere - signalbehandling for undervannssystemer

Søknadsfrist: 20.03.2019

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Forskere til dataanalyse og utvikling av avansert signalbehandling for undervanns-sensorsystemer

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) søker forskere til dataanalyse og utvikling av avansert signalbehandlingfor undervanns-sensorsystemer. Instituttet er svært langt framme internasjonalt innen forskning og utvikling for autonome undervannssystemer, og har utviklet en verdensledende undervannsfarkost (AUV) - HUGIN sammen med norsk industri, og demonstratorsystemer for autonome bunnmonterte sensornettverk. FFI harogså lang erfaring innen sonaranalyse for ubåt og støtter Forsvaret med anskaffelse av nye ubåter.

Arbeidsoppgavene består hovedsaklig av innhenting, analyse og tolkning av akustiske undervannssensordata, metodeutvikling av automatisk signalprosessering for passiv og aktiv sonar, ogundervannskommunikasjon. Arbeidsstedet er Horten, men stillingene kan også medføre arbeid ombord iFFIs forskningsfartøy H.U. Sverdrup II, og andre fartøy, i inntil 12 uker per år.

Nødvendige kvalifikasjoner er realfaglig utdanning med gode resultater fra universitet/høgskole på master-/doktorgradsnivå, eller tilsvarende.

Vi søker deg som har ett eller flere av følgende fagfelt som en signifikant del av utdanningen:Signalbehandling, informatikk, digital kommunikasjon, elektronikk, teknisk fysikk, akustikk, robotikk,maskinlæring, kybernetikk, anvendt matematikk eller statistikk. Det er også behov for gode programmeringskunnskaper i denne stillingen. Kjennskap til ubåter, autonome farkoster, undervannsinstrumentering og undervannssensorsystemer er en fordel, men nødvendig opplæring vil bligitt.

I tillegg søker vi allsidig, faglig nysgjerrige og løsningsorienterte medarbeidere som har analytiske evner kombinert med praktisk forståelse. Stillingen som forsker krever evne til nytenkning, vilje til faglig utvikling og ønske om å jobbe med anvendt forskning til støtte for våre oppdragsgivere. Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta initiativ.

Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn - også nyutdannede. FFI ønsker flere kvinner inn i denne type stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til hva som er nødvendig forstillingen.

Vi kan tilby en utfordrende og spennende jobb med avansert og verdensledende utstyr, i et tverrfaglig miljømed gode utviklingsmuligheter. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter og andre sosial tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og lengde på utdanning og erfaring.Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse. Tokttillegg og avspasering etter tokt gis etter gjeldende statlig toktavtale.

Nærmere opplysninger om stillingene får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Connie E. Solberg tlf. 33 03 38 60 / 909 15 576 eller
  • Forsker Roald Otnes tlf. 913 23 524

Send søknad elektronisk merket ref. nr.2019/00418, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring innen 20. mars 2019.

Referansenr: 2019/00418

Send søknad

Kontaktpersoner:

  • Connie Elise Solberg, tlf: +47 33 03 38 60, mob: +47 909 15 576
  • Roald Otnes, tlf: +47 33 03 39 89, mob: +47 913 23 524

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS