Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

3 nye forskere (utvikling av selvkjørende farkoster)

Søknadsfrist: 03.11.2019

Vi er en stor gruppe forskere med ulik bakgrunn som jobber med utvikling av selvkjørende farkoster for Forsvaret. Forskningen vår innebærer alt fra tolking av sensordata og lavnivå styring til høyere nivå beslutningstaking og modellering av verden.

Forsvaret opererer under spesielle og utfordrende forhold, og dette setter høye krav til hva disse farkostene må kunne klare. Disse kravene kan være å operere uten kommunikasjon, i alt slags vær og i utfordrende terreng.

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vi søker 3 nye forskere til å jobbe med å utvikle autonomi for ulike farkoster. Du vil bli en del av et miljø som har mye og variert kompetanse innen alt fra programmering og sensorteknologi til fysikk, matematikk og robotikk. Vi jobber med hele spekteret fra grunnleggende forskning til eksperimentering på farkoster i felt.

Hva du kommer til å jobbe med er avhengig av interesse og bakgrunn. Eksempler kan være tolkning og fusjon av sensordata for å lage kart over hvor farkostene kan kjøre eller for å følge objekter rundt farkostene. Da vil du jobbe med nyeste metoder og rammeverk innen kunstig intelligens og dyp læring.

Et annet arbeidsområde kan være å jobbe med beslutningsautonomi, det vil si hvordan enheten planlegger og tar avgjørelser for å utføre ulike oppgaver.

En tredje mulighet vil være å jobbe med å bruke kartdata sammen med sensordata for å lage et oppdatert bilde av verden som farkosten kan bruke til å planlegge i. All forskningen implementeres i programvare som kjører sammen på ulike farkoster.

Nødvendige kvalifikasjoner er utdanning med gode resultater fra universitet/høgskole på master-/doktorgradsnivå eller tilsvarende innen informatikk, datateknikk, fysikk, matematikk, bildebehandling, kybernetikk eller andre relevante fagfelt.

Gode programmeringsferdigheter vil bli vektlagt. Det er en fordel med kjennskap til C++, men ikke et krav.

Vi søker allsidige, faglig nysgjerrige og løsningsorienterte medarbeidere som har analytiske evner. Stillingen som forsker krever evne til nytenkning, vilje til faglig utvikling og ønske om å jobbe med anvendt forskning. Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta egne initiativ.

Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV'en eller behov for fysisk tilrettelegging. Nyutdannede oppfordres til å søke. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering her.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut i fra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingene får du ved å henvende deg til:

  • Kim Mathiassen (seniorforsker selvkjørende kjøretøy), tlf 66 93 48 17,
  • Ragnar Smestad (forsker maskinsyn), tlf: 63 80 75 57, eller
  • Rikke Amilde Seehuus (seniorforsker beslutningstaking) tlf: 63 80 74 28.

Send søknad merket ref. nr. 2019/01993, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen 3. november 2019.

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS