Universitetet i Sørøst-Norge søker en erfaren og strategisk leder:

Rektor

Søknadsfrist: 11.10.2019

USN søker en erfaren og strategisk leder som har høye ambisjoner og et sterkt engasjement på universitetets vegne, og som vil videreutvikle og realisere våre strategier.

Dette er viktig for oss:

Universitetet i Sørøst-Norge

USN er Norges nyeste universitet. Vi er tett integrert med lokalt og regionalt samfunns- og næringsliv, og utdanner mennesker som vil bidra til utvikling i offentlig og privat sektor. Vi driver forskning og undervisning på høyt nivå, og ønsker å bli lagt merke til, både nasjonalt og internasjonalt. Vi legger stor vekt på bærekraft i forskning og utdanning, og i vår egen drift.

  • Tett kontakt med nærings- og arbeidsliv i undervisning og forskning. Studentene våre møter ledere fra privat og offentlig sektor som forelesere og mentorer. Vi tilbyr arbeidspraksis og prosjekter i samarbeid med bedrifter eller organisasjoner i inn- og utland.
  • Forskning som kommer lokalsamfunnet og regionen til nytte, og som oppnår internasjonal anerkjennelse.
  • Læring for et samfunn og arbeidsliv i endring, og kunnskap og kompetanse som bidrar til nyskaping. Vi vil være med på å løse verdens klima- og miljøproblemer, sikre velferdsstaten og skape et mer bærekraftig internasjonalt samfunn.

Universitetet har ett styre og én institusjonsledelse med ansatt rektor. Rektor er universitetets daglige leder med ansvar for den samlede faglige og administrative virksomheten, i samsvar med de rammer og pålegg som styret fastsetter.

Det søkes etter en toppleder som har

  • et sterkt ønske om å være med å videreutvikle universitetet som regional, nasjonal og internasjonal kunnskapsaktør.
  • solid og relevant toppledererfaring fra større kunnskapsorganisasjoner i næringsliv, akademia eller andre deler av offentlig sektor.
  • formell kompetanse for ansettelse i vitenskapelig stilling (minimum doktorgrad) ved høgskole og universitet. Fortrinnsvis med professorkompetanse, men ikke nødvendig.
  • erfaring fra universitetets kjernevirksomhet: undervisning, forskning, formidling og nyskaping.
  • erfaring med strategi-, endrings- og omstillingsprosesser.
  • gode kommunikasjons- og relasjonsferdigheter samt evne til å inspirere og utvikle ledergrupper og organisasjonskultur.
  • styrke til å prioritere og ta beslutninger.
  • god forståelse for institusjonens oppdrag og dens samfunnsmessige kontekst.
  • kjennskap til universitets- og høgskolesektoren, politiske aktører og akademia i en nasjonal og internasjonal kontekst.
  • solide språklige ferdigheter i skandinavisk og engelsk.

Lønn og øvrige vilkår etter avtale. Fra lønnen trekkes 2% lovbestemt innskudd i Statens pensjonskasse, som innebærer pensjonssparing og risikoforsikring, les mer på www.spk.no.

Stillingen har en åremålsperiode på fire år, med mulighet til søke forlengelse etter offentlig utlysning. Hovedarbeidssted etter nærmere avtale.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er styret for Universitetet i Sørøst-Norge.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Vi oppfordrer derfor alle kandidater som er kvalifiserte til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsnedsettelse, nasjonal- eller etnisk bakgrunn. Kvinner oppfordres til å søke.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Vi gjør oppmerksom på at det gis åpning for å ta imot søkere også etter at søknadsfristen er utløpt.

For nærmere opplysninger om stillingen kan Amrop Delphi v/ Partner Liv S Bøe, Telefon +47 23 33 27 70 kontaktes.

Slik søker du

Vi ber søkere om å sende sin søknad, CV med vedlegg merket A002653 til kontakt@amropdelphi.no så snart som mulig og senest innen 11.oktober.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Powered by Labrador CMS