Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Universitetslektor i regnskapsfag ved Handelshøgskolen, UiT i Alta

Søknadsfrist: 31.05.2019

Stillingens tilhørighet

Ved Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE), UiT Norges arktiske universitet er det ledig stilling som universitetslektor i regnskapsfag med mulighet for tilsetting på kvalifiseringsvilkår. Stillingen er plassert ved Handelshøgskolen ved UiT i Alta.

UiT Norges arktiske universitet

Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag. Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer, klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.

Handelshøgskolen ved UiT driver forskning og forskningsbasert undervisning av høy nasjonal og internasjonal kvalitet i samarbeid med omgivelsene. Utdanning og forskning integreres for å skape et dynamisk kunnskapsmiljø for studenter og ansatte. Handelshøgskolen har et internasjonalt fokus med nordområdene som basis og har faglig virksomhet ved fire campus i henholdsvis Tromsø, Alta, Harstad og Narvik.

Stillingens forsknings-/arbeidsområde

De som tilsettes vil i hovedsak delta i undervisning, veiledning og utvikling på bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon.

Forskningsområdet er bredt, eksempelvis regnskap i mindre foretak, finansiell rapportering og revisjon.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til:

Kvalifikasjonskrav

For tilsetting som universitetslektor kreves master i regnskap eller tilsvarende, relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant praksis innen fagfeltet regnskap og/eller revisjon.

Stillingen krever at søker er autorisert regnskapsfører eller revisor, alternativt at søker oppfyller utdanningskravet til disse stillingskategoriene. Praksis fra arbeidsfeltet vektlegges positivt.Det vil legges vekt på personlig egnethet.

Krav til pedagogisk kompetanse

Søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisningskompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Les mer om pedagogisk mappe her og UHRs krav til undervisningskompetanse som UiT har sluttet seg til.

Språk

På grunn av undervisningsplikt og lovverk må søkeren beherske norsk flytende, både skriftlig og muntlig. Søkere som behersker andre skandinaviske språk kan også være aktuelle. Les hvordan du kan dekke språkkrav.

Arbeidsvilkår

Ved UiT Norges arktiske universitet skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag.

Som hovedprinsipp skal tilsatte i stillingskategorien universitetslektor bruke inntil 20 % av tida til FoU-arbeid og 80 % til undervisning, når tid til andre oppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglig tilsatte i denne stillingskategorien.

For nærmere informasjon vises til Retningslinjer for fordeling av arbeidstid for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Arbeidssted for stillingen vil være Handelshøgskolen ved UiT i Alta. Undervisnings- og veiledningsoppgaver kan også påregnes ved Handelshøgskolens øvrige campuser.

Lønn

Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. De søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.Søkere må ta med originale vitnemål og attester til intervju.

Kvalifiseringsvilkår

Dersom det melder seg søkere som ikke oppfyller kravene til pedagogiske kvalifikasjoner, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil tre år. Søkeren må innen utløpet av treårsperioden få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Kjønnskvotering

UiT Norges arktiske universitet ønsker å rekruttere kvinner til forskning. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifisert vil Universitetet rangere kvinner foran menn. Opplysninger og materiale som det skal tas hensyn til i bedømmelsen leveres innen fastsatt frist.

Slik søker du

Send inn din søknad via www.jobbnorge.no

Bedømmelse forutsetter at søknadsdokumenter (nevnt under) er vedlagt i Jobbnorge innen søknadsfristens utløp. Dokumenter som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til skandinavisk eller engelsk.

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • attesterte kopier av vitnemål og attester
  • dokumentasjon av norskkunnskaper
  • skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner
  • liste over arbeider og beskrivelse av disse

Listen over vitenskapelige arbeider skal ha følgende opplysninger:

  • forfatter(e), arbeidets tittel
  • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
  • for bøker eller andre selvstendige publikasjoner skal det angis forlag, trykkested, år og sidetall.

Arbeider- publiserte eller upubliserte arbeider som søkerne ønsker det skal bli tatt hensyn til i bedømmelsen skal legges som vedlegg til søknaden. I tillegg skal søkerne gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon der de peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen. Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

Informasjon

Mer informasjon og retningslinjer det henvises til i våre kunngjøringer finnes her.Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.Finnmark har for tiden en ordning med ettergivelse av studiegjeld til Statens lånekasse med maks. kr 25 000 pr år.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er IA-virksomhet og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS