Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i vitenskapsteori og etikk

Søknadsfrist: 03.01.2020

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitet er det for snarlig tiltredelse ledig fast stilling som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor innen vitenskapsteori og etikk ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid (IBS) i Alta.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

IBS har ansvar for bachelorstudiene i sosialt arbeid og barnevern ved UiT. I tillegg har instituttet en mastergrad i sosialt arbeid og har nylig overtatt ansvaret for et mastertilbud i barnevern. Instituttet er fordelt på 3 campus; Alta, Harstad og Tromsø og har rundt 50 vitenskapelige stillinger og en administrasjon på 6. Rundt 500 studenter er knyttet til instituttet.

Den som tilsettes, vil ha sin daglige arbeidsplass ved UiT Alta men det kan bli aktuelt med mindre undervisningsoppgaver ved de andre campus.

Stillingens forskningsområde

Undervisning, veiledning og vurdering tilknyttet vitenskapsteoretiske emner, etikk og helse og sosialpolitiske emner ved bachelorutdanningene i sosialt arbeid og barnevern. Det vil også være aktuelt med undervisning av delemner i vitenskapsteori på instituttets masterstudier. Den som tilsettes vil tildeles veiledningsansvar for bacheloroppgaver både i Alta og i Tromsø.

Det settes opp en arbeidsplan med fordeling av arbeidsoppgavene undervisning, forskning og administrasjon.

Forskningsvirksomheten er p.t. organisert i 4 grupper ved instituttet og man vil ut fra forskningsinteresser og erfaring tilknyttes en av disse.

Instituttets forskningsprofil er mangfold og marginalisering, urfolk, profesjoners handlingsrom og organisering av velferdstjenester. Instituttet arbeider med en forskningsstrategi som retter seg inn mot aktivitet i de store mottakerne av våre utdannede kandidater; NAV, barnevern, institusjoner, annen offentlig omsorgs- og velferdsforvaltning. Det er ønskelig med en forskningsmessig innretning i forhold til disse områdene.

Det forventes at den som tilsettes deltar i forskningsgruppe-samarbeid og faglige nettverk nasjonalt og internasjonalt, samt i formidling av forskning til en bredere offentlighet. Det forventes søknadsskriving (NFR/EU) av stillingsinnehaveren.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

Kvalifikasjoner

Søkere med høyere formell kompetanse i emner som vitenskapsteori, etikk, helse og sosialpolitikk og/eller arbeid i forhold til marginaliserte grupper.

Søkeren må ha muntlig og skriftlig språkferdighet tilsvarende morsmålsnivå i norsk eller et annet skandinavisk språk. Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

De grunnleggende kompetansekravene for ansettelse som førsteamanuensis er:

  • norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet
  • dokumentert utdanningsfaglig kompetanse.

De grunnleggende kompetansekravene for ansettelse som førstelektor er:

  • dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling
  • dokumentert utdanningsfaglig kompetanse.

Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet vil tillegges stor vekt.

De grunnleggende kompetansekravene for ansettelse som universitetslektor er:

  • høyere grads eksamen eller tilsvarende ved universitet eller høgskole
  • relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant praksis
  • dokumentert utdanningsfaglig kompetanse.

Krav til utdanningsfaglig kompetanse

Det kreves undervisningserfaring, helst innen sosialfaglige problemstillinger eller områder nært tilgrenset det.

Du må ha opparbeidet grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

Alle søkere skal dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse:

  • Søkere som har fullført utdanning eller kurs utviklet for å gi pedagogisk kompetanse for undervisning ved universitet og høyskoler, tilsvarende minimum 200 timer, skal legge ved kurs-/eksamensbevis og studieplan.
  • Øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder. Det kreves praksis som underviser og veileder i høyere utdanning, gjerne kombinert med relevante utdanninger kurs, og seminar. Ferdighetene skal dokumenteres i form av en pedagogisk mappe. Det stilles krav om erfaring som tilsvarer to års undervisning og veiledning i høyere utdanning i heltidsstilling.

Hvis den utdanningsfaglige kompetansen kan tilegnes i løpet av to år etter ansettelse vil søkere bedømmes, men ikke rangeres, basert på utdanningsfaglig kompetanse. De som ikke oppfyller kravene ved ansettelsen, vil bli pålagt å oppfylle kravene innen to år. UiT tilbyr kurs i utdanningsfaglig kompetanse til ansatte.

Kvalifiseringsvilkår

Dersom det ikke melder seg søkere som er klart kvalifisert for fast ansettelse på grunn av utilstrekkelige vitenskapelige kvalifikasjoner, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil tre år. Søknad om fast ansettelse med ny bedømmelse må skje innen utløpet av 3-årsperioden. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Søknaden

Søknaden skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV, inkludert full publikasjonsliste
  • vitnemål for alle grader
  • referanser og attester
  • dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
  • en liste over alle dine vitenskapelige arbeider
  • beskrivelse av dine vitenskapelige arbeider, særlig de du anser som mest betydningsfulle
  • sentrale vitenskapelige arbeider, inntil ti. Doktorgradsavhandlingen regnes som ett arbeid.

Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknaden med vedlegg leveres elektronisk gjennom Jobbnorge.

Vi kan tilby

  • et av landets beste vilkår for FoU-termin
  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011. Førstelektor lønnes etter statens regulativ kode 1198. Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Finnmark har for tiden en ordning der du kan få ettergitt deler av studiegjeld til Lånekassen. Det er mulig å få ettergitt (slettet) ti prosent av opprinnelig lån, maksimalt 25 000 kroner per år, hvis du bor og arbeider i fylket.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS