Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Professor / dosent / førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i reiseliv

Søknadsfrist: 04.07.2019

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitet er det ledig stilling som professor/dosent/førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor i reiseliv.

Stillingen er plassert ved Institutt for reiseliv og nordlige studier (IRN) med arbeidssted Alta.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Institutt for reiseliv og nordlige studier er en del av Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning. Instituttet har ca. 32 ansatte inkludert flere stipendiater. Instituttets kjernevirksomhet er forskning, undervisning og formidling innenfor turismestudier, nordlige studier og medieproduksjon.

Instituttet har en sterk forskningsprofil og lang erfaring med større forskningsprosjekter. Den ansatte vil være en del av et aktivt og engasjert miljø med gode nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.

Flere opplysninger kan du få hos:

Du får jobbe med

Den nyansatte skal dekke undervisningsbehov på bachelor i Arctic Adventure Tourism og på erfaringsbasert master i reiselivsledelse.

Begge disse studieprogrammene er forankret i reiselivet som foregår i vårt arktiske klima. Generelt søker vi kandidater som har undervisning- , veiledning- og forskningserfaring som er relevant for naturbasert reiseliv i kaldt klima. Praktisk erfaring fra reiselivsnæringen og ferdsel i natur er en fordel. Spesifikt søker vi kandidater som kan dokumentere kompetanse innenfor ett eller flere av disse fagområdene:

  • Reiselivsfag som opplevelsesproduksjon, destinasjonsutvikling, naturbasert turisme. Organisasjons- og ledelsesfag,
  • Markedsførings- og økonomifag.
  • Undervisning og veiledningsoppgaver både på bachelor- og mastergradsnivå.

Kvalifikasjonskrav

Kriterier for ansettelse i stilling som professor:

For å bli tilkjent professorkompetanse må det kunne dokumenteres vesentlig mer omfattende forskning av høy kvalitet enn det som kreves til doktorgrad. I henhold til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger er det grunnleggende kravet:

  • vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte internasjonale eller nasjonale standarder for stilling som professor i det aktuelle fagområdet, og
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

I bedømmelsen skal det legges vekt på at vedkommende kan dokumentere faglig virksomhet på høyt nivå de siste 6 år, og at denne peker framover mot fortsatt aktivitet på professornivå.

Kriterier for ansettelse i stilling som dosent:

For å bli tilkjent dosentkompetanse må det i henhold til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger kunne dokumenteres

  • omfattende forsknings- og utviklingsarbeid på høyt nivå rettet mot yrkesfeltet, og
  • omfattende pedagogisk utviklingsarbeid og annen pedagogisk virksomhet av høy kvalitet, og
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

I tillegg til dette må det kunne dokumenteres høye kvalifikasjoner innenfor ett eller flere av følgende områder:

  • tverrfaglig samarbeid og nettverksbygging
  • omfattende samarbeid med nærings- og samfunnsliv for utvikling av studietilbud og forsknings- og utviklingsvirksomhet
  • yrkeserfaring av særskilt karakter og relevans fra nærings- og samfunnsliv.

I bedømmelsen skal det legges vekt på at vedkommende kan dokumentere faglig virksomhet på høyt nivå de siste 6 år, og at denne peker framover mot fortsatt aktivitet på dosentnivå.

Kriterier for ansettelse i stilling som førsteamanuensis:

I henhold til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger er kvalifikasjonskravene for tilsetting som førsteamanuensis:

  • norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller
  • kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet, og
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

Kriterier for ansettelse i stilling som førstelektor:

I henhold til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger er kvalifikasjonskravene for tilsetting som førstelektor:

  • dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling, og
  • spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet skal tillegges stor vekt, og
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

Kriterier for ansettelse i stilling som universitetslektor:

I henhold til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger er kvalifikasjonskravene for tilsetting som universitetslektor:

  • høyere grads eksamen eller tilsvarende ved universitet eller høgskole,
  • relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant praksis, og
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

Felles for alle stillingskategorier:

Søker bør ha master i reiseliv med fordypning innen markedsføring, opplevelsesproduksjon, destinasjonsutvikling eller naturbasert turisme. Alternativt kan søker ha master i andre relevante fag som for eksempel organisasjon og ledelse, markedsføring, opplevelsesproduksjon og økonomi.

Erfaring fra forskning, undervisning og studieutvikling vektlegges.

Vi vektlegger dokumentert kompetanse i metode og særlig kvalitativ metode samt gode engelskferdigheter. Språkkrav er norsk og engelsk. For BA AAT er undervisningsspråk engelsk.

Erfaring fra reiseliv er en fordel. Vi legger vekt på personlig egnethet.

Krav til undervisningskompetanse (pedagogisk basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisnings-kompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Jfr. punkt 4.5 i «Utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger ved UiT». Unntaksvis kan praktisk kompetanse som underviser vurderes som likeverdig med formell undervisningskompetanse. I slike tilfeller kan søkeren, dersom stillingen er lyst ut som fast stilling, tilsettes fast, men oppfordres til å skaffe seg pedagogisk mappe innen tre år.

Nærmere informasjon om pedagogisk mappe finner du på Results nettside her.

Vi kan tilby

  • et av landets beste vilkår for FoU-termin
  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Professor lønnes etter statens regulativ kode 1013. Dosent lønnes etter statens regulativ i kode 1532. Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011. Førstelektor lønnes etter statens regulativ kode 1198. Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • vitnemål og attester
  • dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner
  • liste over arbeider og beskrivelse av disse
    • listen over arbeider skal ha følgende opplysninger:
      • forfatter(e), arbeidets tittel
      • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
      • for bøker eller andre selvstendige publikasjoner: forlag, trykkested, år og sidetall
  • navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)
  • inntil 10 arbeider som er sentrale i søkerens produksjon. Doktorgradsavhandlingen regnes i denne sammenheng som ett arbeid.

I tillegg skal søkeren gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon der hun/han peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen. Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

Alle dokumenter som skal bedømmes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av det materialet som søkeren legger frem og kunngjøringsteksten som er utarbeidet for stillingen.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert, vil bli invitert til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Dersom det ikke melder seg søkere som er klart kvalifisert for fast ansettelse, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil 3 år jf. universitets- og høgskolelovens § 6-5, 1. ledd. Søknad om fast ansettelse med ny bedømmelse må skje innen utløpet av 3-årsperioden. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Dersom ansettelsen er midlertidig på grunn av manglende pedagogiske kvalifikasjoner, må søkeren innen utløpet av 3-årsperioden få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Arbeidsvilkår

Den som tilsettes, må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Ved UiT Norges arktiske universitet skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag.

Som et utgangspunkt vil professorer, dosenter og førsteamanuenser bruke inntil 50 % av tida til FoU-arbeid og 50 % til undervisning, førstelektorer inntil 30 % av arbeidstiden til FoU-arbeid og 70 % til undervisning og universitetslektorer inntil 20 % av tida til FoU-arbeid og 80 % til undervisning, når tid til andre oppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglig tilsatte i disse stillingskategoriene.

Tidsbegrensende avvik fra arbeidstidsnormen skal beskrives. For nærmere informasjon vises det til Retningslinjer for fordeling av arbeidstid for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.

Fast tilsatte i stilling som professor, dosent, førsteamanuensis og førstelektor har rett til å søke om forsknings- og utviklingstermin med lønn, jf. FoU-termin for ansatte ved HSL-fak.

Generell informasjon

Ved Universitetet i Tromsø legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Finnmark har for tiden en ordning der du kan få ettergitt deler av studiegjeld til Lånekassen. Det er mulig å få ettergitt (slettet) ti prosent av opprinnelig lån, maksimalt 25 000 kroner per år, hvis du bor og arbeider i fylket.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger håndteres i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS