Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Forskningsadministrativ direktør - Avdeling for forskning, innovasjon og internasjonalisering

Søknadsfrist: 19.04.2020

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1900 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus.

Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Ved Avdeling for forskning, innovasjon og internasjonalisering er det ledig fast 100% stilling som Forskningsadministrativ direktør

Om stillingen

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.

Universitetet er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet. Der de klassiske universitetene fokuserer på grunnforskning og disiplinbaserte utdanninger, fokuserer USN på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitet samarbeider tett med samfunns- og arbeidslivet for å realisere denne profilen.

Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no.

Ved Avdeling for forskning, innovasjon og internasjonalisering er det ledig fast 100% stilling som forskningsdirektør med tiltredelse og hovedarbeidssted etter nærmere avtale. Forskningsdirektøren har overordnet ansvar innen enhetens administrative områder. Forskningsdirektøren skal legge til rette for og bidra til at USN har gode resultater og leverer høy kvalitet innenfor forskning, utvikling, innovasjon, forskerutdanning, internasjonalisering og bibliotekstjenester innenfor de rammer som blir fast­satt av universitetsstyret eller rektor.

Ved USN er rektor daglig leder for både den faglige og administrative virksomheten i samsvar med de rammer og pålegg som styret fastlegger. På forskningsområdet støtter og avlaster en viserektor for forskning rektor når det gjelder både faglige og administrative lederoppgaver. Viserektor for forskning ivaretar strategisk ledelse, leder universitetets Forskningsutvalg og har linjeansvaret for Avdeling for forskning, innovasjon og internasjonalisering. Stillingen som forskningsdirektør har delegert ansvar, myndighet og arbeidsopp­gaver fra og rapporterer til viserektor for forskning.

Avdelingen har administrativt ansvar for universitetets forsknings-, utviklings- og innovasjonsarbeid, og institusjonelle utviklingsoppgaver innenfor avdelingens arbeids- og ansvarsområder. Avdelingen inngår i universitetets administrative fellestjenester og gir støtte til fakultetene/instituttene på det forskningsadministrative området. Forskningsdirektøren har det overordnede ansvaret for avdelingens drifts- og utviklingsoppgaver/saksbehandling, personal- og økonomiforvaltning og utvikling, implementering og oppfølging av administrative prosedyrer og rutiner. Forskningsdirektøren er saksforbereder og sekretær Forskningsutvalget. Saksforberedelse og sekretariatsfunksjonen utøves i samråd med viserektor. I samråd med viserektor forbereder forskningsdirektøren saker for rektor og universitetets styre.

Det søkes etter en leder som

  • Har evne til å utvikle avdelingen og fagmiljøet i tråd med USNs strategi slik at enhetens faglige mål blir realisert.
  • Bidrar til å utvikle og støtte institusjonelle utviklingsprosjekter som ligger under avdelingens fagområde.
  • Følger opp sentrale vedtak og kvalitetssikrer gjennomføringen av disse ved enheten, herunder utvikler og profesjonaliserer avdelingens administrative kapasitet og støtte til fakultetenes forskningsprosjekter, internasjonaliseringsarbeid og bidra til moderne bibliotekstjenester for studenter og ansatte.
  • Støtter fakultetenes drift og initierer opplæring og kompetanseutvikling i organisasjonen om sentrale lover og regler innen avdelingens fagområde.
  • Leder, koordinerer og utvikler avdelingens drifts- og forvaltningsområde på tvers av campus, utvikler og profesjonaliserer forskningsinfrastrukturen ved institusjonen.
  • Ivaretar og videreutvikler institusjonens forskerutdanningsprogrammer.
  • Tar ansvar for at enhetens samlede ressurser benyttes effektivt på tvers av campus og i samsvar med de rammer og mål som er gitt av universitetets ledelse.
  • Utvikler, implementerer og følger opp administrative prosedyrer og rutiner, sørger for effektiv saksbehandling innenfor arbeids- og ansvarsområder og bidrar til god intern og ekstern samhandling.
  • Leder enheten i samsvar med gjeldende lover, forskrifter, reglement, avtaler og retningslinjer.
  • Legger til rette for godt faglig og sosialt samarbeid i avdelingen og på tvers av studiesteder.
  • Har god språkkompetanse muntlig og skriftlig på norsk og engelsk.

Øvrige kvalifikasjoner

  • Relevant utdanning fra universitet eller høgskole på doktorgradsnivå. Realkompetanse kan erstatte kravet om utdanning på doktorgradsnivå.
  • Solid og relevant ledererfaring fra avdelingens fag- og ansvarsområder, herunder erfaring med personalledelse, budsjett- og resultatansvar.
  • Inngående kunnskap om forskningsadministrasjon- og finansiering, herunder EU-søknadsprosesser og akkvisisjonsarbeid.
  • God kjennskap til sektoren, politiske aktører og akademia i en nasjonal og internasjonal kontekst.
  • Relevant kunnskap om innovasjon og internasjonaliseringssamarbeid.
  • Erfaring med strategi-, endrings- og omstillingsprosesser, fortrinnsvis på tilsvarende nivå.
  • Gode IT-kunnskaper.

Det vil bli lagt vekt på

  • Lederegenskaper og evne til selvstendig og resultatorientert arbeid.
  • At du er samarbeidsorientert og beslutningsdyktig og har gode kommunikasjons- og relasjonsferdigheter og en motiverende og inkluderende lederstil.
  • Er løsnings- og utviklingsorientert.
  • Er strukturert og planmessig og har god organisasjonsforståelse.

Vi tilbyr

  • Gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • Inkluderende miljø med engasjerte kolleger
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse.
  • Ansattgoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Stillingen som forskningsdirektør (SKO 1060 avdelingsdirektør) lønnes i lønnstrinn 86 – 93, 963 200 – 1 129 600 NOK per år. Fra lønnen trekkes 2% lovbestemt innskudd i Statens pensjonskasse, som innebærer pensjonssparing og risikoforsikring, les mer på www.spk.no. I særskilte tilfeller kan annen lønnsinnplassering vurderes.

Andre opplysninger

Ansettelsesorgan er universitetsstyret ved USN.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge ønsker å ansette personale som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider for å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen for de som har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke arbeid hos oss.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen kan rektor Petter Aasen, tlf. +47 31 00 89 82 /+47 99 52 90 24, eller personal- og organisasjonsdirektør Elisabeth E. Borhaug, tlf. + 47 31 00 89 77 /+47 41 56 44 23.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken til ”Søk stillingen”.

Søknadsfrist er 19. april 2020.

Her kan du lese mer om ansettelsesprosessen ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden!

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS