Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Fakultetsdirektør - Det medisinske fakultet

Søknadsfrist: 31.08.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Om stillingen

Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo har 1995 ansatte og 1552 årsverk, 1300 medisinstudenter, 900 bachelor- og masterstudenter, samt ca. 1400 PhD-kandidater. Fakultetet har tre institutter, hvorav ett er tett integrert med undervisnings- og forskningsaktivitetene i Oslo universitetssykehus og Akershus universitetssykehus. Norsk senter for molekylærmedisin er også lag til det Det medisinske fakultet og fakultetet er vertsfakultet for Livsvitenskapssatsingen ved Universitetet i Oslo. Fakultetet har tre sentre for fremragende forskning, et senter for fremragende utdanning og fire KG Jebsen-sentre. Årlig budsjett er ca. 1,5 mrd. kroner, hvorav ca. 45% er eksterne inntekter.

Fakultetet satser stort på innhenting av mer ekstern finansiering, innovasjon, karriereutvikling for yngre forskere og flere EU-prosjekter. Fakultetet har en sterk internasjonal profil som skal videreutvikles betydelig. Fakultetet har en sentral rolle i planleggingen av nytt universitetssykehus i Oslo og nytt Livsvitenskapsbygg.

Fakultetsdirektøren har det overordnede ansvaret for å lede fakultetsadministrasjonen (ca.95 personer) som består av fire seksjoner, samt Regional forskningsetisk komité (REK sørøst). Fakultetsdirektør skal lede og utvikle fakultetsadministrasjonen i takt med nye krav og forventninger som stilles. De fire seksjonslederne samt leder for REK rapporterer til fakultetsdirektøren. Fakultetsdirektøren er også det administrative bindeledd mellom fakultetet og de underliggende enheter, dvs. instituttene og sentrene.

Videre skal fakultetsdirektøren bidra til å utvikle fakultetet som en attraktiv og inkluderende arbeidsplass. Som fakultetsdirektør får man en utfordrende stilling og et handlingsrom til å videreutvikle organisasjonen slik at fakultetet lykkes i sin faglige virksomhet med undervisning, forskning, nyskaping og formidling.

Fakultetsdirektøren utøver sin myndighet i samråd med og på delegasjon fra dekanen, som er øverste faglige og administrative ansvarlige ved fakultetet. Stillingen inngår i dekanens ledergruppe og vil delta i faste nettverksmøter med Universitetsdirektøren.

Arbeidsoppgaver

  • hovedansvar for fakultetets personalutvikling og –forvaltning, økonomistyring, forsknings- og studieforvaltning
  • bidra til at fakultetets ledelse, instituttledere, administrasjonssjefer/kontorsjefer, ansatte og samarbeidspartnere samhandler og støttes med solid administrativ spisskompetanse
  • organisasjonsutvikling, med særlig vekt på å videreutvikle fakultetets administrative tjenester
  • ansvar for arbeids- og læringsmiljøarbeid ved fakultetet
  • delta i universitetets fakultetsdirektørnettverk
  • bidra til å utvikle fakultetets internasjonale kontaktnett, særlig mot fakultetets internasjonale institusjonelle partnere
  • støtte opp under dekanatets arbeid i strategisk nytenkning og bistå i arbeidet med å gjøre dette mulig administrativt

Kvalifikasjonskrav

  • høyere utdanning, fortrinnsvis på masternivå
  • solid og relevant ledererfaring med gode resultater fra ledelse og endringsarbeid i komplekse kunnskapsorganisasjoner
  • god kjennskap til eller erfaring fra universitets- og høyskolesektoren
  • god kunnskap om de rammebetingelsene som gjelder for statlige virksomheter
  • gode språklige ferdigheter i norsk og engelsk

Personlige egenskaper

Stillingen krever evne til å lede og motivere medarbeidere og samarbeidspartnere. Vi søker en person med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner som kan skape et godt miljø rundt seg. Evne til å tenke strategisk og være utviklingsorientert vil være viktig i stillingen. Personen vi søker kan vise til god gjennomføringsevne, og resultater fra tidligere stillinger.

Vi tilbyr

  • tilbud om faglig og personlig utvikling gjennom kompetanse- og lederutvikling
  • lønn som avdelingsdirektør i stillingskode 1060 fastsettes etter en individuell vurdering innenfor et spenn mellom 919 700 - 1 192 000
  • gode velferdsordninger
  • trening i arbeidstiden
  • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål, relevante attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Universitetsdirektør, Arne Benjaminsen, tlf. 22856301/ 480 64 549
  • Dekan, Ivar Prydz Gladhaug, tlf. 22845322 / 405 53 960
  • Seniorrådgiver HR, Bente Johansen, tlf. 22844074 / 466 96 176

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS