Forskningsrådet søker etter

Avdelingsdirektør for ny avdeling for helseforskning og - innovasjon

Søknadsfrist: 15.09.2019

Forskningsrådet skal styrke arbeidet innenfor helseområdet, og vi samler nå de strategiske og operative oppgavene i en større helseavdeling. Vi ser etter en utviklingsorientert leder til å lede denne nye avdelingen. Helse er et stadig viktigere og voksende forsknings- og innovasjonsfelt av stor betydning for forskningsorganisasjonene, helsetjenesten, næringslivet og samfunnet. Helsefeltet er i stor endring; nye muligheter kommer gjennom forskning og med ny teknologi og mer digitalisering, mer innovasjon og mer samarbeid mellom offentlig sektor og næringslivet er viktige utviklingstrekk, og store samfunnsutfordringer må løses.

Norges forskningsråd

Norges forskningsråd er myndighetenes sentrale rådgiver i forskningspolitiske spørsmål og fordeler årlig vel ni milliarder kroner til forskning og innovasjon. Forskningsrådet arbeider for økt internasjonalt samarbeid og økt deltakelse i EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Forskningsrådet skaper møteplasser og dialog mellom forskere, brukere av forskning og aktører som finansierer forskning.

Nå trenger vi deg med på laget for å fortsette Forskningsrådets arbeid innenfor dette!

Avdelingen har ansvaret for å Forskningsrådets helseinvesteringer – via de åpne arenaene for forskere og bedrifter og via ulke strategiske helsesatsinger. Avdelingen skal også legge til rette for at feltet opplever mer internasjonalt samarbeid og en økt norsk deltakelse i EUs forsknings- og innovasjonssatsinger.

Vår nye avdelingsdirektør skal være med på å utvikle helseområdet gjennom utstrakt samarbeid med resten av ledelsen i Forskningsrådet og med forskningsorganisasjonene, helsetjenesten, næringslivet, offentlige virksomheter og departementer.

Hovedarbeidsoppgaver

  • lede forvaltningen og videreutvikling av Forskningsrådet helseportefølje og legge til rett for en effektiv og god drift
  • personalansvar for cirka 20 medarbeidere
  • ansvar for å følge opp porteføljestyrene for helse og livsvitenskap
  • samarbeid og dialog med interne og eksterne aktører
  • andre ledelsesoppgaver knyttet til å utvikle Forskningsrådets strategisk og organisatorisk

Vi søker en leder som

  • har høyere relevant utdanning, gjerne doktorgrad
  • har solide kunnskaper om norsk helsesektor
  • har erfaring fra forskning, innovasjon og ledelse innenfor området
  • er en pådriver for utvikling og skaper resultater og er strukturert og strategisk
  • er trygg i lederrollen og har evnen til å inspirere og motivere medarbeiderne
  • kan kommunisere godt skriftlig og muntlig på norsk og engelsk

Vi tilbyr deg

  • en unik mulighet til å påvirke utviklingen av helseforsknings- og -innovasjonsfeltet
  • en lederstilling i et godt arbeidsmiljø i en sterk kunnskapsorganisasjon
  • lønn etter avtale
  • medlemskap i Statens pensjonskasse og Forskningsrådets forsikringsordninger
  • sosiale goder som idrettslag, kunstforening og bedriftshytte

Helseavdelingen vil bestå av cirka 20 medarbeidere og vil få ansvaret for utviklingen av Forskningsrådets samlede innsats for helseområdet, slik som fagutvikling innenfor medisin og helsefag, kunnskapsvikling for politikkutforming og økt innovasjon og næringsutvikling i helse- og omsorgssektoren. Forskningsrådets helseportefølje er i dag omtrent likt fordelt mellom grunnleggende forskning, anvendt forskning og innovasjon i tjenestene, og næringsrettet forskning og innovasjon.

Forskningsrådet er opptatt av mangfold, blant annet med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Ønsker du å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Som en del av vår praksis foretar vi bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Vi ber om at du legger ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Har du spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med områdedirektør Anne Kjersti Fahlvik på sms på mobil 400 63 500. Se også våre nettsider på www.forskningsradet.no.

Elektronisk søknadsskjema må være utfylt og sendt innen søknadsfristen 15. september 2019.

Søk på stillingen her

Powered by Labrador CMS