Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Seniorrådgiver / jurist i Forskningsavdelingen

Søknadsfrist: 10.09.2019

Om stillingen

Universitetet i Sørøst-Norge er inne i en rivende utvikling som nytt universitet med stor økning i forsknings- og utdanningssamarbeid med offentlige og private aktører, og økt deltagelse i nasjonale og internasjonale prosjekter. Universitetet utvikler med sine campus i Vestfold, Buskerud og Telemark et moderne og entreprenørielt universitetet med sterk regional forankring og lokal tilhørighet.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1600 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

USN søker en fremtidsrettet og engasjert seniorrådgiver / jurist som med sin kompetanse og erfaring vil utvikle og styrke universitetets avtale, rettighets- og forvaltningsarbeid gjennom tett kontakt med forskere, ledelse og våre samarbeidspartnere. Du vil komme inn i et sterkt og innovativt forskningsadministrativt miljø med store muligheter for faglig utvikling, teamsamarbeid og selvstendig arbeid innen et bredt spekter av juridiske problemstillinger. Det arbeider jurister ved flere avdelinger/seksjoner ved USN, herunder blant annet innenfor Utdanningsavdelingen, Personal- og organisasjonsavdelingen, og avdeling for infrastruktur. USN har lagt til rette for og motiverer til et tverrfaglig juridisk samarbeid.

Stillingen er fast og tilknyttet forskningsseksjonen i forskningsavdelingen med hovedansvar for tjenester innen ekstern finansiering, internasjonalt samarbeid, kommersialisering av forskningsresultater, samt forvaltning av forskningsetikk, forskningsdata og våre forskerutdanninger. Denne stillingen er spesielt rettet mot avdelingens ansvar for organisasjonens avtaleinngåelser med våre samarbeidspartnere, kontraktsrett og kommersialisering av forskningsresultater i samarbeid med næringslivet.

Universitet i Sørøst-Norge har campus i mange attraktive byer og tettsteder i våre vertsfylker. Stillingen er ledig fast fra 01.12.2019 og vil i hovedsak tilknyttes campusene i campus Vestfold, campus Porsgrunn eller campus Drammen, men det må påregnes noe reising til andre studiesteder ved USN.

Arbeidsoppgaver

Stillingen skal styrke USNs mål om å bidra til økt verdiskaping i regionen ved aktivt å bygge opp tjenester og strukturer både internt og eksternt med våre samarbeidspartnere, og resultere i at flere kunnskaps- og forskningsbaserte idéer ved USN blir realisert og tatt i bruk.

Sentrale arbeidsoppgaver vil være knyttet til følgende:

  • Immaterialrett
  • Forskningsetikk
  • Avtale- og kontraktsrett
  • Offentlige høringer
  • Forvaltningsrett
  • EU/EØS-rett
  • Regelverksforvaltning, herunder forvaltning av USNs forskrifter gitt i medhold av nasjonal lovgivning
  • Generell juridisk rådgivning og lederstøtte
  • Tverrfaglig juridisk samarbeid og deltagelse i USNs Juristforum
  • Interne utviklingsprosjekter
  • Saksbehandling i enkeltsaker og deltagelse i løpende kvalitetsarbeid

Det pågår et løpende omstillingsarbeid som kan få innvirkning på stillingens innhold, ansvar- og arbeidsområder.

Kvalifikasjoner

Det søkes etter en person med utdanning fra universitet eller høgskole på masternivå eller tilsvarende og med relevant praksis. Vi søker primært en person med juridisk embetseksamen/master i juridiske fag, men annen utdanningsbakgrunn med særlig relevant praksis kan også komme i betraktning. Erfaring med kontrakt- og rettighetsarbeid i eller mellom universitet og/eller privat/offentlig sektor vil vektlegges. Det er en fordel å ha kjennskap til forskningsvirksomhet innenfor UH-sektoren, herunder erfaring med avtale- og kontraktarbeid inn mot nasjonale og internasjonale programmer og virkemidler.

Aktuelle kandidater bør ha evne til å arbeide strategisk og utviklingsrettet med bakgrunn i at større utviklings- og prosessarbeid innen relevante områder er tiltenkt stillingen. Du må ha god muntlig og skriftlig framstillingsevne, og kunne kommunisere flytende skriftlig og muntlig på norsk eller et av de andre skandinaviske språkene i tillegg til engelsk.

Stillingens oppgaver innebærer bred kontakt med universitetets forskningsmiljøer og samarbeidspartnere. Den som skal tiltre stillingen må være innstilt på å arbeide selvstendig innen sitt arbeidsområde, men må også være samarbeidsorientert og kunne jobbe i team. Vi søker en person som er initiativrik, nøyaktig, serviceorientert og kan jobbe strukturert og systematisk. Personlig egnethet for stillingen vil bli tillagt vekt.

Personlige egenskaper

  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
  • motivasjon og initiativ
  • fleksibilitet, løsningsorientert og serviceinnstilling
  • evne til å arbeide selvstendig og i team
  • evne til å prioritere i perioder hvor det er stort arbeidspress
  • Personlig egnethet for stillingen vil bli tillagt vekt

Vi tilbyr

  • spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver
  • inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer
  • god pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Stilling som seniorrådgiver lønnes fra kr. 532 300 til kr. 704 900 (lønnstrinn 60 – 75) Lønnsplassering etter erfaring og kompetanse. I særlige tilfeller kan noe høyere lønn avtales. Fra lønnen går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. De som blir innkalt til intervju bes ta med kopi av attester og vitnemål.

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

  • Seksjonssjef Thomas Slagsvold, Seksjon for forskning og innovasjon, E-post: Thomas.Slagsvold@usn.no, telefon: 31 00 92 60 / 920 28 334

Viserktor Jarle T. Bjerkholt, Avdeling for forskning, innovasjon og internasjonaliseringE-post: Jarle.t.bjerkholt@usn.no, telefon: 35 57 50 07 / 974 17 668.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad, CV og vedlegg elektronisk ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS