Stilling:

Seniorrådgiver / rådgiver i forskningsavdelingen

Søknadsfrist: 10.09.2019

Om stillingen

Universitetet i Sørøst-Norge er inne i en rivende utvikling som nytt universitet med stor økning i forsknings- og utdanningssamarbeid med offentlige og private aktører, og økt deltagelse i nasjonale og internasjonale prosjekter. Universitetet utvikler med sine campus i Vestfold, Buskerud og Telemark et moderne og entreprenørielt universitetet med sterk regional forankring og lokal tilhørighet.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1600 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

USN søker en dyktig, kreativ og engasjert medarbeider som vil styrke profesjonalitet og kvalitet i forskningsavdelingens forvaltningsoppgaver og arbeid med ekstern finansiering. Du vil gjennom din kompetanse og erfaring få en viktig rolle i å bidra til at universitetet forvalter og håndterer forskningsetikk, redelighet, personrettigheter, forskningsdata og våre forskerutdanninger på en fremtidsrettet og profesjonell måte. Som en del av et innovativt faglig forskningsadministrativt miljø vil stillingen bidra til å øke USNs suksess i nasjonale og internasjonale forskningsprogrammer ved å styrke kobling og integrasjon av god forvaltning og høy kvalitet i søknads- og prosjektgjennomføring.

Avhengig av kompetanse hos aktuelle kandidater vil en av stillingene få et større ansvar inn mot seksjonens forskerstøtte tjenester for økt ekstern finansering og kommersialisering av forskningsresultater. Med bakgrunn i forskningsseksjonens sentrale rolle i å legge gode rammer for universitetets forskningsaktiviteter og doktorgradsprogrammer er det store muligheter for god faglig utvikling, spennende teamsamarbeid og selvstendighet i arbeidet innen flere forskningsadministrative områder.

Universitet i Sørøst-Norge har campus i mange attraktive byer og tettsteder i våre vertsfylker. Det vil fra 01.12.2019 være ledig en til to faste stillinger som rådgiver/seniorrådgiver i forskningsavdelingen. Stillingene vil i hovedsak tilknyttes campusene i campus Vestfold, campus Porsgrunn eller campus Drammen, men det må påregnes noe reising til andre studiesteder ved USN.

Arbeidsoppgaver

Forskningsavdelingen har hovedansvar for tjenester innen ekstern finansering, internasjonalt samarbeid, kommersialisering av forskningsresultater, samt forvaltning av forskningsetikk, forskningsdata, personvern og doktorgradsprogrammer. Stillingene som utlyses er spesielt rettet mot forvaltningsansvaret forskningsseksjonen har for forskningsetikk og våre forskerutdanninger, samt oppgaver tilknyttet forskerstøtte tjenester for økt kvalitet i søknader om ekstern finansering nasjonalt og internasjonalt.

Sentrale oppgaver som ønskes forsterket gjennom de to stillingene er å:

  • forvalte institusjonens ph.d. forskrifter, ph.d. håndbok og ph.d.-forum,
  • legge rammer for opplæring og veiledning av ph.d.-veiledere og ph.d.-kandidater,
  • engasjere og kvalitetssikre søknader til nasjonale og internasjonale finansieringskilder
  • forvalte og gi råd om USN retningslinjer innen forskningsetikk og redelighet
  • etablere systematisk opplæring av organisasjonen i håndtering av forskningsetikk, forskningsdata og personvern med mer.

Forventede arbeidsoppgaver og antall stillinger som innstilles vil avhenge av kompetanse hos aktuelle kandidater og organisasjonens behov for kapasitet i å forvalte avdelingens oppgaver ved ansettelsestidspunkt.

Kvalifikasjoner

Det søkes etter en person med utdanning fra universitet eller høgskole på masternivå eller tilsvarende og med relevant praksis. Vi søker primært en person med forskningsadministrativ bakgrunn fra universitet og/eller instituttsektor med kompetanse og erfaring i forvaltningsoppgaver innen sektorrelevante områder som forskningsetikk, forskningsdata og/eller doktorgradsprogrammer på institusjons og/eller fakultetsnivå. Det er også en fordel om kandidatene har erfaring og/eller kjennskap med prosjektutvikling og kvalitetssikring av forskningssøknader mot nasjonale og/eller internasjonale programmer.

  • Erfaring og et ønske selv om å jobbe med administrative oppgaver og/eller saksbehandling til institusjonens styrer og utvalg er en fordel.
  • Aktuelle kandidater bør ha evne til å arbeide strategisk og utviklingsrettet med bakgrunn i at større utviklings- og prosessarbeid innen relevante områder er tiltenkt stillingene. Du må ha god muntlig og skriftlig framstillingsevne, og kunne kommunisere flytende skriftlig og muntlig på norsk eller et av de andre skandinaviske språkene i tillegg til engelsk.
  • Stillingens oppgaver innebærer bred kontakt med universitetets forskningsmiljøer, administrasjon og samarbeidspartnere. Den som skal tiltre stillingen må derfor kunne arbeide samarbeidsorientert i tett dialog med forskere, andre rådgivere og ledelse, og trives med å jobbe i team for å løse felles målsettinger.
  • Kandidaten må også være innstilt på å arbeide selvstendig innen sitt arbeidsområde.

Personlige egenskaper

  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
  • motivasjon og initiativ
  • fleksibilitet, løsningsorientert og serviceinnstilling
  • evne til å arbeide selvstendig og i team
  • evne til å prioritere i perioder hvor det er stort arbeidspress
  • Personlig egnethet for stillingen vil bli tillagt vekt

Vi tilbyr

  • Gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • Godt sosialt miljø
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse - www.spk.no
  • ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Stilling som rådgiver (stillingskode 1434) lønnes fra kr. 488 000 til kr. 605 500 (lønnstrinn 55 – 67). Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. For særlig kvalifiserte søkere kan stillingskode som seniorrådgiver (1364) vurderes. Seniorrådgiver lønnes fra kr. 532 300 til kr. 704 900 (lønnstrinn 60 – 75).Fra lønnen går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse..

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. De som blir innkalt til intervju bes ta med kopi av attester og vitnemål.

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge

Kontaktinformasjon

  • Seksjonssjef Thomas Slagsvold, Seksjon for forskning og innovasjon, E-post: Thomas.Slagsvold@usn.no, telefon: 31 00 92 60 / 920 28 334

Viserktor Jarle T. Bjerkholt, Avdeling for forskning, innovasjon og internasjonaliseringE-post: Jarle.t.bjerkholt@usn.no, telefon: 35 57 50 07 / 974 17 668.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad, CV og vedlegg elektronisk ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS