Stilling:

Førsteamanuensis i informasjonssystemer

Søknadsfrist 9. januar 2019

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Ved USN Handelshøyskolen er det fra 01.08.2019 ledig fast 100% stilling som førsteamanuensis i informasjonssystemer.

Stillingen er først og fremst knyttet til Institutt for økonomi, markedsføring og jus, og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er p.t. Ringerike.

Ansvar og arbeidsoppgaverDen som tilsettes må kunne være faglig leder for bachelor- og eller masterprogram i IT og Informasjonssystemer ved USN Handelshøyskolen. Aktuelle områder innenfor stillingen er:

  • Teknologi i organisasjoner
  • Bruk av teknologi i offentlig sektor/eForvaltning
  • Automasjon
  • Bruk av teknologi i beslutningsprosess
  • Teknologiavhengighet

Den som tilsettes forventes å være faglig pådriver innen ett eller flere av de ovennevnte områdene, samt bidra til utvikling av nasjonalt og internasjonalt nettverk. Vedkommende vil få ansvar for forskning, forskningsledelse og veiledning på strategiske områder i høgskolens nettverk av forskere.

Undervisning, veiledning og forskning innenfor de områdene som er nevnt ovenfor vil ligge innenfor stillingen. Undervisningen er fortrinnsvis tiltenkt universitets bachelor-, og master -program ved Campus Ringerike. Det må påregnes enkelte oppgaver på øvrige enheter ved USN etter behov. I forbindelse med eventuelle prosjekter, møter etc. må det også påregnes noe reisevirksomhet mellom universitetets studiesteder.

Universitetet har fjernundervisning og e-læring som satsningsområde, og den som tilsettes må derfor kunne gi veiledning og undervisning via digitale medier.

Kvalifikasjoner

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper og delta i samarbeid. Personlig egnethet for stillingen vil i stor grad bli vektlagt. Det forutsettes at den som tilsettes kan undervise og veilede både på norsk og engelsk.

Det forutsettes pedagogisk kompetanse dokumentert gjennom minst ½ års praktisk-pedagogisk utdanning eller gjennom kurs i høgskolepedagogikk. Søkere som ikke har slike pedagogiske kvalifikasjoner, kan tilsettes med plikt til å kvalifisere seg innen 3 år.

Det kreves bred og solid bakgrunn og forskningskompetanse innen informasjonssystemer: spesifikt eForvaltning, teknologiavhengighet og bruk av teknologi i beslutningsprosesser. Stillingsinnehaveren må kunne dokumentere høy kompetanse innen ett eller flere forskningsområder.

Det vil bli lagt stor vekt på personlig egnethet i forhold til formidlingsevne, samarbeidsevne og selvstendighet. Dokumenterte FoU-arbeider og betydelig praktisk erfaring fra ovennevnte fagfelt og forskningsområder vil også bli vektlagt. Det er i tillegg viktig med god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.

Det kreves bred og solid bakgrunn, og forskningskompetanse innen ett eller flere av de nevnte fagområdene. Stillingsinnehaveren må kunne dokumentere høy kompetanse innen ett eller flere forskningsområder. Det kreves at søkerne er forskningsaktiv per i dag.

For tilsetting som førsteamanuensis kreves det norsk doktorgrad innen fagområdet eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.

Dersom det ikke melder seg søkere som er kvalifisert for fast tilsetting som førsteamanuensis, kan en søker bli tilsatt for en midlertidig periode på inntil tre år dersom det sakkyndige utvalget finner at vedkommende har forutsetninger for å skaffe seg de nødvendige kvalifikasjonene innen den tid. Ny sakkyndig vurdering vil bli gjennomført innen utløpet av denne perioden.

Vi tilbyr

  • Faglig miljø i utvikling og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • Godt sosialt miljø
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn

Førsteamanuensis (kode 1011): NOK 534 100 – 731 400 per år. Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. I særskilte tilfeller kan høyere lønn vurderes. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

For nærmere opplysninger om stillingen kan førsteamanuensis Karen Stendal kontaktes, tlf. 31 00 94 77 / 952 30 179.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”. Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

1. Attesterte kopier av vitnemål og attester fra høgskole/universitet

2. Vitenskapelige publikasjoner (inntil 10 for søkere til førsteamanuensis)

3. Liste over vitenskapelige publikasjoner

4. Liste med vedlegg som dokumenterer pedagogiske kvalifikasjoner

5. Kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS