Stilling:

Førsteamanuensis (Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap)

Søknadsfrist 15. februar 2019

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap er det fra 01.08.2019 ledig 50-100 % fast stilling som førsteamanuensis.

Stillingen er knyttet til Institutt for kultur, religion og samfunnsfag, og nærmeste overordnede er nestleder ved instituttet. Hovedarbeidssted er p.t. Drammen.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Det er i utgangspunktet ledig en 50 % stilling knyttet til undervisning, veiledning og fou-arbeid ved mastergradsprogrammet Human Rights and Multiculturalism. Denne stillingen ønskes kombinert med 50 % stilling som redaktør for fakultetets Open Access-tidsskrift Human Rights Education Review. Arbeidsspråket for begge deler av stillingen vil være engelsk.

Undervisning på alle nivåer ved undervisningsløp knyttet til eget institutt, og ved andre institutter, kan bli aktuelt. Universitetet har fjernundervisning og e-læring som satsningsområde, og den som tilsettes må derfor kunne gi veiledning og undervisning via digitale medier.

Kvalifikasjoner

Aktuelle søkere må ha doktorgrad i rettsvitenskap/samfunnsvitenskap med vekt på internasjonal lov.

Vi søker etter en medarbeider som kan undervise på følgende områder:

  • Nasjonal politikk for menneskerettigheter, flerkulturalitet og migrasjon
  • Internasjonal lov, menneskerettighetslovgivning og overgangsrett
  • Metode og akademisk skriving tilrettelagt for en internasjonal studentgruppe

Dokumentert erfaring fra følgende områder vil bli vektlagt:

  • undervisning og veiledning på mastergradsnivå, med gode studentevalueringer
  • studieutvikling og -koordinering
  • drift av Open Access-tidsskrifter
  • internasjonalisering i forskning og utdanning

Våre utdanninger skal være forskningsbaserte, både når det gjelder undervisningspraksis og innhold. Vi vil derfor at våre undervisere skal ha erfaring fra, eller ha motivasjon til å fokusere på utvikling av undervisningspraksis og samspillet mellom undervisning og forskning.

Det forutsettes på denne bakgrunn pedagogisk kompetanse dokumentert gjennom minst ½ års praktisk-pedagogisk utdanning eller gjennom kortere kurs i universitets og høgskolepedagogikk. Søkere som ikke har slike pedagogiske kvalifikasjoner, kan tilsettes med plikt til å kvalifisere seg innen 3 år. Kurs innen universitets- og høgskolepedagogikk vil bli tilbudt.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper og delta i samarbeid. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

For tilsetting som førsteamanuensis kreves i tillegg norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.

Dersom det ikke melder seg søkere som er kvalifisert for fast tilsetting som førsteamanuensis, kan en søker bli tilsatt for en midlertidig periode på inntil tre år dersom det sakkyndige utvalget finner at vedkommende har forutsetninger for å skaffe seg de nødvendige kvalifikasjonene innen den tid. Ny sakkyndig vurdering vil bli gjennomført innen utløpet av denne perioden.

Da undervisningsspråket på mastergrad i HRMC og arbeidsspråket ved tidsskriftet er engelsk, må søker ha meget god muntlig og skriftlig kompetanse i dette språket.

Vi tilbyr

  • Faglig miljø i utvikling og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • Godt sosialt miljø
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn

Førsteamanuensis (stillingskode 1011): NOK 527 500 – 722 400 per år. I særskilte tilfeller kan høyere lønn vurderes. Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

For nærmere opplysninger om stillingen kan førsteamanuensis Lena Lybæk, tlf. 31 00 88 78, eller instituttnestleder Thor Christian Bjørnstad, tlf. 31 00 92 17 ved IKRS kontaktes.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken til høyre; ”Søk stillingen”. Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

1. Attesterte kopier av vitnemål og attester fra høgskole/universitet

2. Vitenskapelige publikasjoner (inntil 10 for søkere til førsteamanuensis)

3. Liste over vitenskapelige publikasjoner

4. Liste med vedlegg som dokumenterer pedagogiske kvalifikasjoner

5. Kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Vi gjør oppmerksom på at relevante vedlegg må lastes opp sammen med CV/søknad i rekrutteringsportalen Jobbnorge og at det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS