LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT

Leder - Bibliotek og vitenskapelig publisering

Søknadsfrist: 27.10.2021

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har over 770 ansatte, hvor rundt 600 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Erfaren hovedbibliotekar søkes!

Bibliotek og vitenskapelig publisering ved FFI forvalter FFIs tidsskriftabonnementer, boksamling, vitenskapelige databaser og vitenarkiv. Tjenester som tilbys instituttets nærmere 600 forskere og 130 administrativt ansatte er blant annet referansearbeid og bestilling av relevant litteratur, ferdigstilling av rapporter og vedlikehold av rapportmaler, språkrådgivning og produksjon av trykt materiell. Bibliotek og vitenskapelig publisering er ansvarlig for FFIs retningslinjer for åpen publisering.

Leder Bibliotek og vitenskapelig publisering inngår i ledergruppen i FFIs Kommunikasjonsenhet, og har hovedansvar for drift og utvikling av instituttets bibliotektjenester og andre spesial- og utviklingsoppgaver og rådgiving knyttet til disse. Leder har direkte personalansvar for sju meget kompetente medarbeidere.

Arbeidsoppgavene til leder Bibliotek og vitenskapelig publisering er i tillegg til daglig drift å påse at gruppens aktiviteter og prosesser styres ut fra ønsket effekt for virksomheten, og skal blant annet bidra til:

  • At ansattes behov for faglitteratur og tidsskrifter dekkes på en kosteffektiv og hensiktsmessig måte.
  • Effektive prosesser for godkjenning av registreringer i Cristin (Current Research Information System in Norway), FFIs vitenarkiv for eksterne publikasjoner, og for å legge til rette for at FFI følger regler og retningslinjer for åpen tilgang-publisering.
  • Å hente ut tall og statistikk over publisering av rapporter og eksterne publiseringer fra blant annet FFIs Dokumentsenter og Cristin.
  • At aktiviteter planlegges og gjennomføres i henhold til instituttets overordnede mål for vitenskapelig publisering og tilgjengeliggjøring av FFI-rapporter.
  • Å sikre språklig kvalitet i FFIs publikasjoner og annen intern og ekstern kommunikasjon og rapportering.
  • Planlegging og praktisk gjennomføring av FFI-arrangementer og VIP-besøk til instituttet.

Nødvendige kvalifikasjoner er relevant utdanning på minimum bachelorgradsnivå, innenfor bibliotek- og informasjonsfag. Du må ha gode kunnskaper i norsk og engelsk, skriftlig og muntlig, og ha minst fem års erfaring fra arbeid i et moderne fag- eller forskningsbibliotek. Videre må du ha kunnskap og erfaring med vitenskapelig kommunikasjon, gode IT-kunnskaper og erfaring fra drift av biblioteksystemer. Du må også ha kjennskap til Cristin (Current Research Information System in Norway).

Annen relevant utdanning og erfaring som vil bli tillagt vekt er ledelse, språk, publisering, forskningsformidling og spesialutdanning/-kurs innenfor oppgaver stillingen omfatter. Det samme gjelder kunnskap og kjennskap til Forsvaret og forsvarssektoren, erfaring med bruk av biblioteksystemet Alma, kunnskap og erfaring med e-ressurser, ha erfaring med publisering, og innsikt i Units tjenester for norske fagbiblioteker. Kjennskap til DSpace og grafisk produksjon, samt erfaring med budsjettering vil også bli tillagt vekt.

Krav til personlige egenskaper er at du må trives med å yte service, ha utpreget evne til å samarbeide, være løsningsorientert, ha sans for utvikling og effektivisering av tjenester, være åpen for nye tanker og ideer og trives i et hektisk arbeidsmiljø med en variert arbeidshverdag.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi tilbyr utfordrende og allsidige oppgaver i et tverrfaglig miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen ved FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det blir trukket to prosent til innskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte:

  • Leder Kommunikasjonsenheten Anne-Lise Hammer tlf. 63 80 71 03 / 414 09 212

Send elektronisk søknad, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående skole og høyere utdanning, samt attester fra relevant arbeidserfaring, innen 27. oktober 2021. Ref.nr. er 2021/02081.

Referansenr: 2021/02081

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS