LEDIG STILLING VED VETERINÆRINSTITUTTET

Avdelingsingeniør / overingeniør - parasittologi

Søknadsfrist: 14.02.2023

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.


Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.


Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.


Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referanselaboratorium for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.


Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Viken.


For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider: www.vetinst.no.

Ettårig vikariat innen parasittologi med gode utviklingsmuligheter

Seksjon for mikrobiologi ved Veterinærinstituttets hovedkontor i Ås har ledig et ettårig vikariat som ingeniør ved parasittologilaboratoriet. Seksjonen har også laboratorier for mykologi og bakteriologi, og er underlagt avdeling for analyser og diagnostikk. Det diagnostiske arbeidet ved seksjonen omfatter kunnskapsbaserte og kostnadseffektive analyser som er svært sentrale i beredskapsarbeidet for meldepliktige og listeførte sykdommer hos landdyr, samt for de nasjonale overvåkningsprogrammene og programmene til de ulike helsetjenestene. Seksjonen har også et viktig bidrag inn i oppdrag og forskningsprosjekter. For tiden er det 26 ansatte ved seksjonen. Parasittologilaboratoriet bemannes av 3 ingeniører og 2 veterinærer.

Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

Vår nye ingeniør skal bidra til å ivareta Veterinærinstituttets samfunnsoppdrag og vil i hovedsak delta i laboratoriearbeidet ved parasittologi, innen prøvemottak og analyser knyttet til rutinediagnostikk, beredskap og forskning. Seksjon for mikrobiologi har også ansvar for tilsvarende oppgaver innen mykologi og bakteriologi, og samarbeid med andre innen seksjonen og med resten av Veterinærinstituttet er meget viktig. Avhengig av kapasitet og kompetanse, kan andre oppgaver ved Veterinærinstituttet også bli aktuelt for den som ansettes.

Kvalifikasjoner

Det kreves:

  • Relevant utdanning, på minimum bachelornivå eller tilsvarende
  • Relevant erfaring innen diagnostiske analyser kan erstatte kravet til formalkompetanse
  • Erfaring som laboratorieingeniør innen mikrobiologisk diagnostikk
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk er et krav for stillingen

Erfaring innen parasittologi, kvalitetssikring og arbeid med smittestoffer vil bli tillagt stor vekt.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som er:

  • selvstendig med god gjennomføringsevne
  • faglig nysgjerrig
  • nøyaktig og ansvarsbevisst
  • imøtekommende og serviceinnstilt
  • fleksibel, vennlig og samarbeidende

Vi søker etter en framtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende kollega. Motivasjon, initiativ og evne til å kommunisere og samarbeide vil bli tillagt stor vekt.

Veterinærinstituttet tilbyr

  • en interessant stilling med spennende og varierte arbeidsoppgaver
  • et arbeidsmiljø preget av høyt kompetansenivå, faglig utfordringer og mangfold
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse. For dette innskuddet trekkes 2 % av lønn

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ. Stillingen innplasseres som avdelingsingeniør 1085 eller overingeniør 1087, avhengig av kvalifikasjoner.

Hvis du finner ovennevnte av interesse, gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal lastes opp elektronisk via søknad i Webcruiter.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4607298487

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Angelika Agdestein (Seksjonsleder), 473 26 674

Powered by Labrador CMS