LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

Avdelingsingeniør / overingeniør i zooplanktontaksonomi og økologi

Søknadsfrist: 21.03.2021

UiT Norges arktiske universitet

Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag. Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer, klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning.


Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.

Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi/ Institutt for arktisk og marin biologi

Om stillingen

Ved Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE), UiT Norges arktiske universitet er det ledig en 100% fast stilling som avdelingsingeniør/overingeniør i zooplanktontaksonomi og økologi. Stillingen er lagt til Institutt for arktisk og marin biologi og Forskningsgruppen arktisk marin systemøkologi (AMSE).Institutt for arktisk og marin biologi (AMB) består av 5 forskningsgrupper i biologi. Instituttets faglige aktivitet spenner vidt og dekker forskning og utdanning fra molekylære mekanismer på cellenivå, fysiologiske tilpasninger hos organismer til økologiske interaksjoner i akvatiske og terrestriske miljøer. Ved AMB er det for tiden 52 faste vitenskapelig ansatte, 9 administrative og 23 ansatte i tekniske stillinger, samt 65 midlertidig ansatte forskere, stipendiater og teknikere.

Arbeidsoppgaver

Ingeniøren vil delta aktivt i undervisnings- og forskningsarbeidet som utføres innen forskningsgruppen AMSE, knyttet til forskning og undervisningsoppgaver innen zooplankton biologi og økologi.

Arbeidsoppgavene vil blant annet omfatte:

  • Analyser av zooplanktontaksonomi, inkludert datahåndtering
  • Eksperimentelt arbeid, inkludert innsamling og ivaretakelse av levende dyr
  • Utvikling og vedlikehold av laboratorier, vitenskapelig utstyr og HMS-arbeid
  • Forberedelser, organisering og deltakelse i feltarbeid (tokt, eksperimentelt feltarbeid)
  • Prøvetaking og datahåndtering av moderne utstyr (for eksempel «Video plankton recorder (VPR)», «Laser-optical plankton counter (LOPC)»)
  • Ansvar for praktisk tilrettelegging av undervisning ved AMB

Kvalifikasjoner

Kvalifikasjonskrav

  • Minimum mastergrad (eller tilsvarende) i et relevant fagfelt
  • Gode ferdigheter i zooplanktontaksonomi og nøyaktighet i mikroskopi arbeid
  • Erfaring med ett eller flere innsamlingsredskaper for zooplankton (for eksempel WP2 nett, Multinett, VPR, LOPC)
  • Erfaring fra tokt og med organisering av feltarbeid
  • Erfaring fra eksperimentelt arbeid med zooplankton
  • Den som ansettes må beherske Office pakken samt ha god digital kompetanse. I tillegg stilles det krav om erfaring med og bruk av statiske programvarer

Ønskelige kvalifikasjoner

  • God taksonomisk kjennskap til arktisk zooplankton, spesielt hoppekreps, inkludert økologi
  • Erfaring med Python eller tilsvarende programmer anses som fordelaktig
  • Kjennskap til og bruk av bildeanalyse, Matlab og R, er ønskelig
  • Erfaring med andre marinbiologiske metoder og analyser vil vurderes positivt

Vi søker en motivert kandidat med positiv innstilling og evne til å arbeide selvstendig, organisert og nøyaktig. Gode samarbeidsevner og personlig egnethet vil vektlegges. Arbeidsoppgavene tilknyttet denne stillingen vil være varierte. Aktuelle søkere må derfor være fleksible, løsningsorienterte, villig til å lære nye metoder og utvikle sine ferdigheter. Arbeidsoppgaver inkluderer deltakelse på tokt under tidvis vanskelige værforhold, og kandidaten må være villig til å delta. Endring i arbeidsoppgaver vil måtte regnes med.

Vi tilbyr

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Stillingen lønnes etter statens regulativ kode 1085 avdelingsingeniør eller 1087 overingeniør, avhengig av kvalifikasjoner. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknaden

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og skal inneholde:

  • CV og søknadsbrev
  • En tekst (max. 1 side) som redegjør for søkerens motivasjon til å søke denne stillingen
  • Vitnemål og karakterutskrifter for alle grader
  • Navn på 2-3 referanser med kontaktinformasjon

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Inkluderende arbeidsliv og mangfold

UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse. Vi mener at inkludering og mangfold er ein styrke og ønskeross medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.

Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk. Les mer i Arbeidsgiverportalen.

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn og personer som har stått utenfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CV en).

UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson for stillingen.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS