Ledig stilling ved Norsk institutt for naturforskning

Avdelingsingeniør / Overingeniør i botanikk ved NINA Bergen

Søknadsfrist: 25.10.2019

Har du lyst til å arbeide i et av landets ledende miljøforskningsinstitutt? Har du lyst til å være med på å skape kunnskapsbaserte miljøløsninger for samfunnet?

Da kan Norsk institutt for naturforskning (NINA) være rette plassen for deg. NINA er et uavhengig forskningsinstitutt organisert som en stiftelse. NINA forsker på natur og samspillet natur-samfunn, og er det største forskningsinstituttet innen anvendt økologi i Norge med over 270 ansatte. Hovedkontoret ligger i Trondheim, og vi har forskningsavdelinger i Oslo, Bergen, Lillehammer og Tromsø, samt en forskningsstasjon for laksefisk på Ims i Rogaland.

NINA har oppdrag for et vidt spekter av oppdragsgivere og arbeider med internasjonale, nasjonale, regionale og lokalt forankrede prosjekter. Oppdragsgivere er offentlig forvaltning, næringsliv og internasjonale institusjoner. Norske og internasjonale forskningsråd er også viktige finansieringskilder for våre forskningsprosjekter.

NINA har botanisk og økologisk forskning ved alle våre avdelinger. Vi ønsker nå å rekruttere en avdelingsingeniør/overingeniør i botanikk, med særlig vekt på økologiske problemstillinger. Stillingen legges til NINA Bergen, men arbeidsoppgaver vil også være knyttet til samarbeid med andre avdelinger i NINA. Feltarbeid vil være en viktig del av arbeidsoppgavene. Dette er en hel, fast stilling.

NINAs avdeling i Bergen har pr i dag ni medarbeidere. Vi opplever økt etterspørsel etter vår kompetanse, og avdelingen er i vekst.

Arbeidsoppgaver i stillingen:

• NiN-kartlegging, vegetasjonsanalyser og arealrepresentativ naturovervåking.

• Overvåking og kartlegging av fremmede og truede plantearter.

• Håndtering av databaser og arbeid med større datasett.

• Effekter av klimaendringer og andre ytre miljøpåvirkninger på planter og vegetasjon.

• Konsekvensutredninger.

• Det kan i tillegg være behov for å bidra med administrative tjenester ved NINA Bergen.

Vi søker etter en medarbeider med mastergrad i botanikk, eller tilsvarende kompetanse, som er initiativrik, utadvendt og som liker å samarbeide med andre. Det kreves god botanisk artskunnskap og erfaring med feltarbeid i Norge som omfatter vegetasjonsanalyser, naturtypekartlegging og praktisk og teoretisk kunnskap om NiN. Erfaring med GIS og enklere statistiske analyser er en fordel.

Stillingen forutsetter gode norskkunnskaper, både muntlig og skriftlig.

Vi tilbyr:

• en arbeidsplass i et av Europas fremste miljøinstitutter

• lønn etter kvalifikasjoner og kompetanse

• fleksitidsordning

• medlemskap i god pensjons- og forsikringsordning

• et trivelig og spennende arbeidsmiljø i moderne lokaler av høy standard

Søknad sendes på e-post til siri.svendsen@nina.no. Den må inneholde CV med informasjon om utdanning, relevant arbeidserfaring og publikasjonsliste. Utvalgte kandidater vil bli innkalt til intervju.

Henvendelser kan gjøres til:

  • konstituert forskningssjef Bjørn Åge Tømmerås ved NINA Bergen, tlf. 975 57 111 eller e-post bjorn.tommeras@nina.no

Søknadsfrist er 25. oktober 2019.

Powered by Labrador CMS