Ledig stilling ved Universitetet i Agder

Doktorgradsstipendiat i sirkulær økonomi

Søknadsfrist: 04.08.2019

Om stillingen

På Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat, tilknyttet Institutt for arbeidsliv og innovasjon, for en periode på tre år, evt fire år med 25 % pliktarbeid. Arbeidssted vil være enten campus Kristiansand eller campus Grimstad avhengig av forskningsprosjektets behov, og det må påregnes tilstedeværelse ved begge campuser. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Handelshøyskolen, som er AACSB akkreditert, er organisert i fire institutt hvor Institutt for arbeidsliv og innovasjon er lokalisert på Campus Grimstad. Her tilbyr Handelshøyskolen grunnleggende økonomiutdanning med HR som spesialisering i 3. året, og studier på mastergradsnivå innen Innovasjon og Kunnskapsutvikling, samt Industriell Økonomi og Teknologiledelse. Institutt for arbeidsliv og innovasjon er et tverrfaglig miljø med forskere fra en rekke samfunnsvitenskapelig disipliner som jobber innenfor ulike forskningstradisjoner, herunder aksjonsforskning, evalueringsforskning, og empirisk forskning. Instituttet er i ferd med å bygge opp betydelig kompetanse og forskningsaktivitet på temaet sirkulær økonomi, og instituttet bidrar også til UiAs tverrfaglige forskningsgruppe ENTERS.

Arbeidsoppgaver

Stillingen er knyttet til fagområdet sirkulær økonomi og prosjektet «Lithium ion BATteries - Norwegian opportunities within sustainable end-of-life MANagement, reuse and new material streams (BATMAN)». Elektrifiseringen av samfunnet, ikke minst i form av el-biler, skaper behov for metaller. Dette kan innebære betydelige forretningsmuligheter for norsk industri. BATMAN undersøker blant annet tilfang av relevante metaller på verdensbasis, hvordan og i hvilke mengder de inngår i ulike produkter, og når og hvordan resirkulering av disse metallene kan bli aktuelt på industriell basis. Det overordnede målet til prosjektet er å utvikle et strategisk verktøy, som kan bidra til at norske bedrifter kan ta en strategisk posisjon i verdikjeder for litiumbatterier. Verktøyet skal utvikles i forbindelse med forskning og studier av materialflyt for litiumbatterier, EU-reguleringer og nye forretningsmodeller for sirkulær økonomi. Prosjektet er delfinansiert av Norges Forskningsråd. Deltakere inkluderer Glencore Nikkelverket, Elkem, Saint-Gobain Ceramic Materials, Hydro og Agder Energi, UiA, NTNU, Institutt for energiteknikk og Institutt for transportøkonomi.

Stipendiaten skal bidra til en spesifikk arbeidspakke i prosjektet som omhandler reguleringer. EUs og Norges reguleringer knyttet til sirkulær økonomi generelt og batterirelatert avfall spesielt kan komme til å legge føringer på når, hvordan og hvor mange batterier som vil resirkuleres. Det er dermed sentralt for prosjektet og stillingen å forstå hva som ligger bak EUs satsing på sirkulær økonomi, hvilke aktører som er sentrale og hvilke ulike målsetninger som flagges av de ulike aktørene. Aktuell kandidat forventes å legge sin Ph.d.-avhandling tett opp til denne tematikken og sentrale arbeidsoppgaver vil være:

  • planlegge og gjennomfører kvalitative intervjuer med personer tilknyttet EU
  • innhente sentrale offisielle dokumenter og gjennomføre dokumentanalyse

Nødvendige kvalifikasjoner

  • utdannelse på masternivå hvor statsvitenskap eller relaterte fag har inngått som en sentral del
  • inngående kjennskap til politiske prosesser i EU
  • erfaring med til datainnsamling på tematikk relatert til EU, herunder erfaring med kvalitative intervjuer
  • gode analytiske ferdigheter
  • god evne til muntlig og skriftlig fremstilling på engelsk og norsk

Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten tas opp på UiAs ph.d.-program ved Handelshøyskolen.

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.

Årets kandidater/kandidater som er i avslutningsfasen av master kan også søke.

Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig ved ansettelsestidspunktet. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.

Ønskede kvalifikasjoner

  • kjennskap til sirkulær økonomi som faglig begrep
  • kjennskap til sirkulær økonomi som politisk fenomen
  • arbeidserfaring fra bedrifter eller organisasjoner som er basert i Brussel eller bedrifter eller organisasjoner som jobber opp mot EU-systemet

Personlige egenskaper

  • evne til å arbeide selvstendig og strukturert
  • gode samarbeidsevner
  • evne til å fungere godt i tverrfaglige prosjektteam
  • gode evner til å kommunisere vanskelig fagspesifikt stoff til kolleger med ulik bakgrunn
  • stor arbeidskapasitet
  • evne til å levere i henhold til korte tidsfrister

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 479 600 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • vitnemål med karakterer
  • masteroppgave/hovedfagsoppgave, alternativt en dato/tidsplan for avslutning av master
  • attester
  • vitenskapelig arbeid og eksempel på FoU-virksomhet dersom aktuelt, samt eventuell liste over disse
  • prosjektbeskrivelse på 1-3 sider, inklusive litteraturliste. Skissen skal presentere og drøfte mulige forskningsspørsmål, teoriperspektiver, fremdriftsplan og metoder innenfor den gitte rammen

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 4. august 2019.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS