Stilling:

Avdelingsingeniør eller overingeniør i planteplankton - taksonomi

Søknadsfrist 20.03.2019

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


Den 1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillingen

Ved Havforskningsinstituttet er det nå ledig en fast 100 % stilling som avdelingsingeniør eller overingeniør. Stillingen er tilknyttet Forskningsgruppe Plankton, og har fast arbeidsted på forskningsstasjon i Flødevigen.

Forskningsgruppe Plankton jobber med overvåking, forskning og rådgivning knyttet til miljøundersøkelser av planteplankton, dyreplankton og næringssalter i våre marine økosystemer. Vi har ansvaret for å overvåke biologisk mangfold og suksesjon av plankton, både i i kystnære farvann og ute på det åpne havet. Gruppen gir råd til statlige marine ressurs- og miljøforvaltningsorganer og bidrar med generell forskningsformidling.

Arbeidsoppgaver

Primære arbeidsoppgaver i denne stillingen vil omfatte innsamling, bearbeidelse og taksonomisk bestemmelse av planteplankton ved bruk av mikroskop.

Stillingen omfatter også innsamling av dyreplankton og kjemiske prøver på tokt, samt enkle kjemiske analyser i laboratoriet knyttet til Instituttets miljøovervåkning. De sistnevnte anses som sekundære arbeidsoppgaver. I stillingen må det påregnes noe toktvirksomhet med varighet fra dager til flere uker.

Kvalifikasjonskrav

Vi ønsker en person med relevant utdanning fra universitet eller høyskole (marinbiologi/marin botanikk), fortrinnsvis bachelorgrad eller høyere. Lengre tids arbeidserfaring og spesialisering innenfor det aktuelle fagområdet kan kompensere for utdanningskravet.

Kandidaten må ha gode kunnskaper innen klassisk planteplankton-taksonomi og kjennskap til de vanligste opparbeidingsmetoden for kvantitative og kvalitative analyser av planteplankton i lysmikroskop.

Personen i denne stillingen må ha erfaring fra generelt laboratoriearbeid knyttet til miljøovervåkning.

Kandidaten må ha erfaring fra toktvirksomhet og kjennskap til ulike innsamlingsteknikker for planktoniske parameter på tokt.

Søkeren må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, samt evne til å arbeide selvstendig og målrettet i et tverrfaglig miljø.

Vi tilbyr

Vi tilbyr arbeid i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning og et spennende og solid fagmiljø lokalisert i Flødevigen. Vi har fleksitidsordning, med sommer- og vintertid, offentlig tjenestepensjonsordning i Statens Pensjonskasse, tilgang til bedriftshytter og bedriftsidrettslag.

Spørsmål om stillingen

Stillingen lønnes i stillingskode 1085 avdelingsleder/1087 overingeniør, på bakgrunn av utdanning og kvalifikasjoner. Det vil bli tilbudt lønn i samsvar med Hovedtariffavtalen i staten. Fra lønnen trekkes det 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad sendes elektronisk via JobbNorge. CV, vitnemål og andre relevante attester (publikasjonsliste?) legges ved i søknaden.

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Havforskningsinstituttet har fokus på mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemmelse, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Ønsker du flere opplysninger om stillingen kan du kontakte:

  • Forskningssjef Kjell Gundersen på telefon 404 28 173, eller e-post kjell.gundersen@hi.no

Besøk gjerne våre nettsider på www.hi.no.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS