Ledig stilling ved Universitetet i Agder

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor innen anvendt matematikk og fysikk

Søknadsfrist: 20.08.2019

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for teknologi og realfag er det ledig en fast 100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor i fagområdene anvendt matematikk og fysikk, tilknyttet Institutt for ingeniørvitenskap. Arbeidssted er Campus Grimstad. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Institutt for ingeniørvitenskap har over 100 ansatte i vitenskapelige og tekniske stillinger. Stillingen vil bli tillagt faggruppe for fellesfag. Faggruppe for fellesfag har ansvar for undervisning i emner som er felles for alle våre ingeniørretninger, fra forkurs til masternivå. Innen realfagene dekker gruppen matematikk, statistikk, fysikk og kjemi. Det drives forskning innen alle faggruppene mekatronikk, fornybar energi, bygg og anvendt fysikk samt industriell økonomi.

Universitetet i Agder er vertskap for det nasjonale senteret for fremragende utdanning (SFU). MatRIC (Centre for Research, Innovation and Coordination of Mathematics Teaching) skal lede innovasjon og forskning innen læring og undervisning i matematikk innenfor naturvitenskap, ingeniørutdanningen, økonomi og lærerutdanning. SFU er en nasjonal prestisjeordning som tildeles miljøer som kan vise til fremragende kvalitet og innovativ praksis i utdanningen.

Arbeidsoppgaver

Den som ansettes vil kunne få ansvar for undervisningsemner i matematikk og fysikk i et spenn fra forkurs- til masternivå. Det forventes at den ansatte deltar aktivt i det daglige livet på instituttet, både hva angår undervisning og forskning. I tillegg forventes en kollega som bidrar til faglige institusjonsbyggende oppgaver i samvirke med vårt øvrige fagmiljø. Det er ønskelig at den som ansettes deltar aktivt i en av våre forskningsgrupper eller MatRIC. Vi ønsker også velkommen tverrfaglige prosjekter innad på instituttet eller mot andre fagmiljø ved UiA.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

  • Relevant doktorgrad / mastergrad innenfor realfagene
  • Beherske norsk eller annet skandinavisk språk i undervisningen
  • Det kreves også gode engelskkunnskaper
  • Det stilles videre krav til søkeres evne til muntlig og skriftlig fremstilling

Det kreves dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere slik basiskompetanse, må skaffe seg dette i løpet av to år, eventuelt gjennomgå UiAs kurs i universitetspedagogikk.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Det er ønskelig med erfaring fra undervisning innen realfagene på høgskole eller universitetsnivå
  • Kompetanse relevant for en av instituttets ingeniørutdanninger og erfaring med bruk av numeriske simuleringer i forskning eller undervisning vil bli vektlagt

Personlige egenskaper

Det vil bli lagt stor vekt på personlige egenskaper og personlig egnethet for stillingen. Det vil bli lagt vekt på samarbeidsevner, selvstendighet og vilje til å ta egne initiativ. Det kreves god arbeidskapasitet og høy grad av fleksibilitet.

Vi tilbyr

  • Varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • En stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
  • Moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, kr 552 800-667 200 brutto pr år, kode 1198 førstelektor, kr 552 800-667 200 brutto pr år, eller kode 1009 universitetslektor kr 442 300-594 400 brutto pr år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Dersom det ikke melder seg søkere som er klart kvalifisert for fast tilsetting, kan det være aktuelt med midlertidig tilsetting av eventuelle kandidater som antas å ha forutsetninger for å skaffe seg nødvendige kvalifikasjoner i løpet av tilsettingsperioden. Det vises i denne forbindelse til § 6-5 (1) i Universitets og høgskoleloven. Tilsettingsmyndigheten fastsetter i slike tilfeller varigheten av tilsettingsperioden, som ikke skal overstige tre år. Søkere må opplyse om de også søker slikt kvalifiserende engasjement.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet.

Kvinner oppfordres spesielt til å søke stillingen.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.

Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • CV
  • Attester og vitnemål
  • Liste over publikasjoner og link til disse
  • Eventuelt annen relevant dokumentasjon

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 20.08.19.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS