Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Konservator for arkeologisk materiale

Søknadsfrist 07.01.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (KHM) er et av landets største kulturhistoriske museer, og er et forskningsintensivt museum og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske- og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene samt et runearkiv.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Vi har ledig 1 års vikariat som konservator for arkeologisk materiale. Vikariatet løper ut 2019.

Er du en erfaren konservator som motiveres av å jobbe med varierte og spennende oppgaver i et til tider hektisk miljø, da kan nettopp du være personen vi søker etter.

Du vil arbeide med både aktiv og forebyggende konservering av arkeologiske gjenstander. I stillingen inngår også revisjon, vedlikehold og forbedringstiltak for utstillinger og magasin, samt gjenstandsbevaring i forbindelse med utlån og utstillingsvirksomhet.

I arbeidet som konservator vil du ha tilgang til en betydelig instrumentpark av analytisk utstyr både for organisk og uorganisk analyse. Dette er en ressurs museet har bygget opp gjennom forskningsprosjektet Saving Oseberg, og som i de kommende år vil kunne gi oss ny kunnskap om gjenstander og materialer.

Stillingen er plassert i Seksjon for samlingsforvaltning, som er inndelt i to faggrupper; Gruppe for Konservering og Gruppe for Digitaldokumentasjon, GIS, IT og Arkiv. I tillegg ligger forskningsprosjektet Saving Oseberg til seksjonen. Seksjonen har per i dag 38 ansatte.

Gruppe for konservering har 15 ansatte; ti konservatorer for arkeologisk gjenstandsmateriale, en kjemiker og fire konservatorer knyttet til bemalt og etnografisk gjenstandsmateriale. Konserveringsgruppens overordnede oppgave er å bidra til å sikre tilfredsstillende bevaring av museets samlede gjenstandsmateriale i utstillinger, magasin, ved utlån og under transport.

Konservatorene arbeider med undersøkelser og analyser, blant annet røntgenundersøkelser, metallografisk analyse, mikroskopiundersøkelse, i tillegg til ulike former for dokumentasjon av gjenstander og materialer for tilstandsvurdering, materialbestemmelse og ikke minst teknologiforståelse

Arbeidsoppgaver

  • Dokumentasjon, undersøkelse og konservering av arkeologiske gjenstander, både av organisk og uorganisk materiale
  • Deltakelse i revisjon av museets arkeologiske samlinger
  • Deltagelse i forebyggende konservering av museets samlinger
  • Feltkonservering og annet relevant arbeid relatert til tilveksten av arkeologiske gjenstandsmateriale ved KHM

Kvalifikasjonskrav

  • stillingen krever godkjent konservatorutdanning på masternivå eller tilsvarende innen arkeologisk/kulturhistorisk materiale. Særlig relevant realkompetanse/erfaring kan erstatte utdanningskravet.
  • god skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på et av de nordiske språk (norsk, svensk eller dansk) og engelsk
  • erfaring fra konservering av arkeologisk gjenstandsmateriale
  • erfaring fra gjenstandsbehandling i utstillings- og utlånssaker
  • erfaring med bruk av databaser vil bli vektlagt

Ønskelig kompetanse/erfaring

  • erfaring fra arkeologisk feltarbeid og utstillingsarbeid
  • førerkort for personbil
  • gode IKT-ferdigheter

Personlige egenskaper

Vi ser etter en person med godt humør som trives i en hektisk arbeidshverdag. Du har gode samarbeidsegenskaper og fungerer godt i team, men kan også jobbe selvstendig og se hva som må gjøres. Du er systematisk og strukturert og motiveres av å jobbe med varierte oppgaver i et faglig stimulerende arbeidsmiljø. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • lønn som konservator (SKO 1087 overingeniør) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 480 600 og kr 576 100, avhengig av erfaring og kompetanse
  • et faglig stimulerende og hyggelig arbeidsmiljø
  • arbeidsplass i et moderne kontor- og magasinbygg på Økern
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • vitnemål og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Søkere som innkalles til intervju vil bli bedt om å oppgi 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og mobilnummer).

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt rådgiver Marit Gamst Markussen, epost m.g.markussen@khm.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS