Ledig stilling ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO)

Fagansvarlig forskningsadministrasjonen

Søknadsfrist: 08.11.2020

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en vitenskapelig høgskole på universitetsnivå og en ledende, internasjonal arkitektur- og designskole som gir utdanning innen arkitektur, urbanisme, landskapsarkitektur og industridesign.


AHOs kunnskapsfelt har formgiving som fokus, og arbeider med formgiving i alle skalaer; gjenstander, bygninger, by- og landskapsforming. AHO er organisert i fire institutter, og har ca. 750 studenter og 145 ansatte.

AHO har ledig en stilling som Fagansvarlig forskningsadministrasjonen

Om forskningsadministrasjonen og oppgavene

Forskningsadministrasjonen ligger under Seksjon for utdanning, forskning og formidling, og har fem ansatte. Faggruppen har ansvar for å koordinere, planlegge og gi administrativ støtte til skolens forskningsaktivitet og forskerutdanning. Vi søker etter en kandidat som skal lede enheten i dette arbeidet. Vedkommende må ha bred erfaring fra forskningsadministrasjon, fortrinnsvis fra universitets- og høgskolesektoren. Fagansvarlig rapporterer til seksjonsleder, og har ikke personalansvar.

AHO har en tydelig profil innen kjernefagene design, arkitektur, urbanisme og landskapsarkitektur. Skolen er en internasjonal profilert forskningsinstitusjon med høy forskningsaktivitet, og har et bredt forskningssamarbeid nasjonalt og internasjonalt.

Blant forskningsadministrasjonens ansvarsområder er innhenting og formidling av kunnskap om ulike forskningsprogrammer og finansieringsmuligheter innenfor sektoren, i tillegg til støtte til strategisk planlegging av forskningsaktivitetene.

Fagadministrativ støtte til forskningsprosjekter fra utlysning, søknadsprosess, gjennom oppstart, prosjektperiode og fram til sluttrapportering er blant enhetens hovedansvarsområder.

AHOs ph.d.-program har rundt 50 aktive kandidater. Forskningsadministrasjonen har ansvar for oppfølgingen av doktorgradskandidatene, og bistår med administrativ støtte til forskerutdanningen, der organisasjon av bedømmelser og disputaser inngår.

Forskningsadministrasjonen ivaretar sekretariatsfunksjonen for AHOs forskningsutvalg (FU), som kvalitetssikrer og godkjenner forskerskolens program, ansetter ph.d.-stipendiater, fordeler interne forskningsmidler og er styrets rådgivende organ for forskning ved skolen.

Arbeidsoppgaver

Fagansvarlig har det overordnede ansvar for hele forskningsadministrasjonens virke, og har budsjettoppfølgingsmyndighet for enheten.

Forskningsadministrasjonens daglige og langsiktige arbeidsoppgaver er det fagansvarlig som koordinerer og fordeler innenfor enheten. Fagansvarlig skal være en god faglig støttespiller for medarbeiderne i gruppen, og se til at oppgavene utføres effektivt og i overensstemmelse med gjeldende lover, forskrifter og regelverk.

AHO ønsker å øke kompetansen innen prosessforbedring og kompetansebygging hos prosjektlederne ved AHO de neste årene, og fagansvarlig for forskningsadministrasjonen vil være en nøkkelperson i dette arbeidet.

Utvikling av interne tjenester og forbedring av arbeidsprosesser er blant enhetens pågående oppgaver.

Kvalifikasjonskrav

Den som ansettes skal håndtere mange og et bredt spekter av oppgaver, samtidig som man skal ha evnen til å fordype seg. Det er derfor viktig for oss at du har erfaring innenfor fagadministrative områder.

Vi ønsker deg med følgende kompetanse:

  • høyere utdanning, fortrinnsvis på mastergradsnivå. Omfattende, relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskravet
  • minimum 3 års erfaring fra forskningsadministrasjon, fortrinnsvis fra UH-sektoren, er ønskelig. Erfaring fra fag-/administrative oppgaver kan kompensere for erfaring innenfor forskningsadministrasjon
  • god kjennskap til forskningssystemet i EU og i Norge
  • god kjennskap til relevant lov- og avtaleverk knyttet til nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter
  • god kjennskap til statlig forvaltning generelt og universitets- og høyskolesektoren spesielt
  • gode kommunikasjonsevner i norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig
  • gode organisasjonsforståelse og systemkompetanse

Personlige egenskaper

Personlig egnethet vil være viktig for denne stillingen og vi ser etter en kandiat som kjenner seg igjen i følgende beskrivelse:

  • lederegenskaper hvor åpenhet, tillit, ansvar og trygghet står sentralt
  • selvstendig, forutsigbar og tydelig
  • ryddighet og fleksibilitet
  • evne til å ta ansvar, vise initiativ, lede og gjennomføre prosesser med fokus på mål, fremdrift og resultater
  • evne til å skape et godt samspill og samarbeid på tvers av faglige og organisatoriske grenser
  • solid gjennomføringsevne og høy arbeidskapasitet og evne til å jobbe både strategisk og operativt
  • trygghet i egen kompetanse

Vi tilbyr

  • varierte og utfordrende arbeidsoppgaver
  • en uformell og hyggelig arbeidsplass med engasjerte kolleger
  • fleksibel arbeidstid
  • et kreativt og innovativt internasjonalt miljø i flotte lokaler ved Akerselva

Stillingen lønnes som 1464 Seniorrådgiver med brutto avlønning pr år fra kr 583 000 til kr 667 200, avhengig av ansiennitet og kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes. Det vil gjøres et lønnsfratrekk på 2 % til innskudd til Statens pensjonskasse.

Spørsmål om stillingen

Arbeidssted vil være i Oslo.

For nærmere opplysninger om stillingen, kontakt Seksjonssjef Ulrika Herlofsen på e-post: ulrika.herlofsen@adm.aho.no.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

Søknad sendes til oss via jobbnorge.no og innen 8. november.

Snarlig tiltredelse er ønskelig.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS