LEDIG STILLING VED AHO

Universitetslektor innen arkitektur

Søknadsfrist: 23.05.2021

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en vitenskapelig høgskole på universitetsnivå og en ledende, internasjonal arkitektur- og designskole som gir utdanning innen arkitektur, urbanisme, landskapsarkitektur og industridesign. AHOs kunnskapsfelt har formgiving som fokus, og arbeider med formgiving i alle skalaer; gjenstander, bygninger, by- og landskapsforming. AHO er organisert i fire institutter, og har ca. 700 studenter og 145 ansatte.


Institutt for arkitektur har ansvar for undervisning, forskning og formidling innen arkitektur med særlig vekt på prosjektering av bygninger, som er et kjerneområde i sivilarkitektutdanningen. Fagfeltet er arkitektur i hele sin bredde, og innebærer en kunstnerisk, fortolkende og utforskende dimensjon som inkluderer, men også overskrider det rent byggetekniske. Instituttet har et særlig ansvar for å lede det igangsatte program for utviklingsarbeid gjennom "Research by Design", i tråd med regjeringens arkitekturmelding. Staben teller omtrent 25 personer, inkludert stipendiater og timelærere.

Om stillingen

Institutt for arkitektur ved AHO utlyser to 50 % åremålsstilling (4år) som Universitetslektor innen Arkitektur.

Arbeidsoppgaver

AHO søker engasjerte og dyktige Arkitekter som er godt orientert innenfor hele fagfeltet, og med gode evner til kommunikasjon og formidling. Erfaring fra relevant og aktuell praksis er en forutsetning. Grunnundervisningen foregår på norsk.

AHO har en treårig grunnundervisning der studentene skal utvikle evnen til å arbeide med arkitektur og gi grunnleggende profesjonskunnskaper som samtidig forbereder for AHOs masterundervisning. Stillingene er tenkt knyttet til arkitekturundervisningen i andreåret, ved Institutt for Arkitektur, men kan som alle stillingene omdisponeres til andre deler av Instituttet. Det overordnede målet for undervisningen i andreåret er å gi studentene et robust konseptuelt, praktisk og teknisk grunnlag for arkitekturprosjektering, og å utvikle evnen til syntese og konkretisering av arkitekturprosjekter.

Andreåret samarbeider tett med AHO`s ingeniørlærere innen teknologifeltet i arkitektur, og har betydelig arkitektfaglig lærerkompetanse relatert til konstruksjon, bygningsteknologi og arkitekturprosjektering. Andreåret utvikler til dels større urbane boligprosjekter og offentlige bygg.

Stillingene er tenkt å tilføre eksisterende åremåls-team ytterligere bredde og mangfold. Utdanningsbakgrunn utenfor AHO vil kunne anses positivt. Vi ser etter kompetanse til utviklingsarbeid av arkitektoniske ideer med henblikk på arkitekturfagets kunstneriske grunnlag, men også evnen til fysisk realisering av disse som byggverk. Dette da primært gjennom egen, eventuelt andres, utførende praksis.

I disse to tilsettingene ser AHO spesielt etter egenskap i hver stilling.

Stilling-I: Betydelig operativ erfaring fra prosjektering av komplekse byggeoppgaver, i egen og/eller andres praksis, med høy kompleksitet og arkitektonisk ambisjon. Erfaring fra arbeid i store prosjekterings-team med arkitekter og ulike tekniske fag.

Stilling-II: Erfaring og kompetanse på visuell fremstilling og grafisk arbeid. Dette som layout, tegninger, illustrasjoner og bildebearbeiding i publikasjoner, plansjer, websider og sosiale medier. Kunnskap om produksjon og fremstilling av arkitekttegninger (type plan, snitt og fasader på høyt nivå). Kunnskap om 3D-modellering og fremstilling av illustrasjoner med høyt kunstnerisk nivå.

Søkerne må ellers ha erfaring med faglig diskusjon, formidling og undervisning. Søkere forventes å kunne gi bidrag til diskusjoner rundt kursets innhold og profil i et samlet lærer-team på seks lærere. Stillingen består primært av studentveiledning, men også tildeling av ansvar for gjennomføring av enkelte undervisningsmoduler. Åremålsstillingene i temaet omfatter ikke kursadministrative oppgaver eller kursledelse, som er definert i en egen stilling ved kurset. Det kan allikevel være aktuelt at stillingene tildeles tidvis kurslederassistanse.

Kvalifikasjoner og egenskaper

Søkere blir vurdert med henblikk på kompetanse som Universitetslektor. AHO forbeholder seg retten til å vektlegge faglig komplementering av eksisterende lærerteam ved ansettelsene. AHO forbeholder seg også retten til å vektlegge tilsetning av kvinner for kjønnsbalansen i lærerteamet.

Det vesentligste elementet i kompetansekravet er søkerens egen skapende og utøvende arkitektkompetanse, både teoretisk og praktisk.

- Master eller diplom innenfor arkitektur

- Dokumentert utviklingsarbeid på høyt nivå, og med en fordypning som er relevant for fagområdet; Arkitekturutvikling i krysningsfeltet mellom ideutvikling og fysisk bygging.

- Dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning på universitets og høgskolenivå.

- Evne til nytenkning og innovasjon

- Relevant praksiserfaring (Det tydeliggjøres om det er i egen eller andres praksis)

- Gode samarbeidsevner for å kunne gå inn som en konstruktiv medspiller i vårt fagmiljø

- Evne til å ta ansvar for selvstendig gjennomføring av tildelte oppgaver, innenfor et team

- God muntlig og skriftlig formidlingsevne med norsk eller skandinavisk språk på høyt nivå

Vi tilbyr

- Et kreativt og innovativt internasjonalt miljø sentralt plassert i Oslo

- Pensjonsordning i Statens pensjonskasse

Stillingene avlønnes etter Statens lønnsregulativ for stillingskode 1009 Universitetslektor LR 25, ltr 60-70 (NOK kr. 535 200,- til 643 000,-) For stillingen gjelder vanlige statlige tilsettingsvilkår. Fra lønnen går 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Stillingene er åremål på fire år. Tiltredelse 1.8.2021

Søknad

Søknaden leveres elektronisk via portalen.

Dokumenter som må vedlegges er:

- Søknadsbrev (maks en A4sider)

- Kort beskrivelse av pedagogisk holdning (maks en A4-side)

- Maksimum 3 arbeider du anser som mest betydningsfulle for stillingen

- Relevante attester og vitnemål

- CV

Oppgi i søknaden hvilken av de to stillingene du søker, eller om du søker begge.

For statlige virksomheter er det et mål å oppnå en balansert sammensetning når det gjelder alder, kjønn og kulturell bakgrunn, og at det blir lagt til rette for personer med redusert funksjonsevne.

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

  • Instituttleder Espen Surnevik ved Institutt for arkitektur, per epost: Espen.Surnevik@aho.no

Generell informasjon om AHO finnes på www.aho.no.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS