LEDIG STILLING VED AHO

Rektor

Søknadsfrist: 11.01.2022

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en ledende, internasjonal vitenskapelig høgskole som gir utdanning innen arkitektur, design, landskapsarkitektur og urbanisme. AHOs kunnskapsfelt har formgiving som fokus og virksomheten omfatter alle skalaer; gjenstander, systemer, bygninger, by- og landskapsforming. Skolen er organisert i tre institutter, og har ca. 800 studenter og 170 ansatte.


AHOs utdanning, forskning og prosjektutvikling fokuserer på formgiving, gjennom kritikk, historie og teoriutvikling. Fagtradisjonene har både en eksperimentell og kunstnerisk retning, i tillegg til en produksjonsorientering. Kandidatutdanningene ved AHO er profesjonsutdanninger.

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo søker nå etter Rektor

Om stillingen

Arkitektur- og designhøgskolens (AHO) nåværende rektor avslutter sin andre periode neste sommer. Og AHO søker en etterfølger til et fire årig åremål fra 1. august 2022, med mulighet for forlengelse i ytterligere fireår etter utlysning.

AHO er en ambisiøs og visjonær vitenskapelig høgskole for fagdisipliner som er basert på kunstnerisk og kreativt virke kombinert med teknologi og samfunnsrelevans. Ny rektor vil lede AHO i en spennende tid med vekst, utvikling av organisasjonen, en sektor i endring og med store muligheter for påvirkning. Dette krever en faglig sterk og fremtidsrettet ledelse.

Rektor skal videreføre AHOs posisjon som vitenskapelig høgskole. Rektor skal ivareta og styrke AHOs unike tradisjon med forskningsbasert undervisning og undervisningsbasert forskning.

AHOs strategi Agenda 2025 har et overordnet mål om å bidra med kunnskap og løsninger for et bærekraftig samfunn gjennom fremragende ekspertise og samarbeid. Rektor vil ha en utadrettet rolle rettet mot politiske beslutningstakere, Universitets- og høgskolesektoren, næringsliv, og offentlige virksomheter.

Rektor er AHOs daglige leder med ansvar for den samlede virksomheten i samsvar med de rammer og pålegg som styret fastsetter. Rektor rapporterer til styret.

Rektors overordnede arbeidsoppgaver vil være:

  • sikre at AHO når sine strategiske mål for å møte fremtidige utfordringer
  • posisjonere AHO nasjonalt og internasjonalt og bidra til at det utvikles godt samarbeid med andre aktører, deriblant fagmiljøer, utdannings- og forskningsinstitusjoner, næringsliv og offentlige virksomheter
  • sørge for at AHO er synlig og tydelig i samfunnsdebatten og setter dagsorden
  • lede utviklingsprosesser, strategiarbeid og overordnede prioriteringer
  • skape en inkluderende organisasjonskultur og et godt arbeidsmiljø for medarbeidere og studenter
  • styrke profesjonell og god ledelse i hele organisasjonen
  • sikre at disponering av ressurser og eiendom er i samsvar med styrets vedtak og departementets føringer

Kvalifikasjoner

For å bli vurdert som en kvalifisert søker til stillingen kreves det at kandidaten har høy vitenskapelig eller kunstnerisk kompetanse innenfor ett av AHOs fagfelt; arkitektur, landskapsarkitektur og design.

Den aktuelle kandidaten må ha:

  • høyere utdanning og tilsvarende førstestillingskompetanse innenfor et av AHOs fagfelt
  • ledererfaring fra kunnskapsorganisasjoner eller virksomheter
  • erfaring fra prosessledelse, endringsledelse, strategiutvikling samt gjennomføring
  • beherske norsk flytende og ha god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk, samt engelsk

Den aktuelle kandidaten bør fortrinnsvis ha:

  • erfaring fra arbeid innen universitets og høgskole sektoren
  • solid forståelse av AHOs fagfelt og deres utviklingsmuligheter, samt den markedsmessige og politiske konteksten rundt AHO
  • erfaring med profilering og nettverksbygging, samt faglig nettverk både nasjonalt og internasjonalt
  • evne til å fremme AHO i media, ovenfor myndigheter og andre beslutningstakere, samt sikre god kommunikasjon med høgskolens ansatte og studenter.
  • Kjennskap til norske utdannings- og forskningspolitiske prosesser
  • Kunnskap om og interesse for, mangfolds- og likestillingsarbeid

Personlige egenskaper som ønskes av kandidaten:

  • gode samarbeidsevner og evne til å bygge relasjoner både internt og eksternt
  • være robust, trygg og åpen
  • en motiverende, inkluderende og tydelig lederstil
  • målrettet, resultatorientert og handlekraftig
  • setter seg raskt inn i komplekse problemstillinger

Annet

Vi kan tilby en uformell og hyggelig arbeidsplass med engasjerte kollegaer og miljøet er internasjonalt, kreativt og innovativt. AHO ligger sentralt plassert og i fine omgivelser langs Akerselva i Oslo.

Stillingen avlønnes etter Statens lønnsregulativ og AHOs lønnspolitikk. For stillingen gjelder vanlige statlige tilsettingsvilkår. Fra lønnen går 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. For statlige virksomheter er det et mål å oppnå en balansert sammensetning når det gjelder alder, kjønn og kulturell bakgrunn, og at det blir lagt til rette for personer med redusert funksjonsevne.

Andre opplysninger

Søknad på stilling gjøres elektronisk via jobbnorge.no innen 11 januar.

Du må laste opp attester og vitnemål, og oversettelser må være autorisert. Kandidater som kommer til intervju må fremvise originaler. AHO vil gjennomføre kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Kontaktinformasjon:

For spørsmål om stillingen kan du konfidensiellt og uforpliktende kontakte Visindi v/ Mona Wille på mobil 402 15 106, eller direktør Randi Stene på mobil 988 01 538 / randi.stene@adm.aho.no.

For mer informasjon om AHO vennligst se vår hjemmeside aho.no.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS