Ledig stilling ved Universitetet i Agder

Doktorgradsstipendiat i bærekraftig forretningsmodellinnovasjon

Søknadsfrist: 31.05.2020

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Handelshøyskolen er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i bærekraftig forretningsmodellinnovasjon (Sustainable Business Model Innovation). Stillingen er tilknyttet Institutt for strategi og ledelse for en periode på tre år, eventuelt fire år med 25 % pliktarbeid. Arbeidssted er for tiden Campus Kristiansand. Tiltredelse september 2020.

Handelshøyskolen, som er AACSB akkreditert, er organisert i fire institutter, hvor Institutt for strategi og ledelse er lokalisert ved Campus Kristiansand. Instituttet har for tiden 18 fast ansatte, i tillegg til 27 stipendiater og postdoktorer, samt tilknyttede toerstillinger. Det foregår betydelig forskningsaktivitet i organisasjons- og ledelsesfag ved instituttet.

Arbeidsoppgaver

Stipendiatstilllingen er knyttet til fagområdet bærekraftig forretningsmodellinnovasjon (Sustainable Business Model Innovation). Verden står i dag overfor store globale utfordringer som ulikhet og klima. Det globale økonomiske systemet og spesielt bedriftenes kortsiktige tidshorisont anses å være en del av problemet. Samtidig må bedriftene være en del av løsningen. Dette betinger at bedrifter tar i bruk ny teknologi og utvikler nye forretningsmodeller som er bærekraftige. Den som tilsettes i stillingen skal arbeide med å forstå hvordan bedrifter kan lykkes med å skape nye forretningsmodeller som ivaretar lønnsomhet, samtidig som bedriftene bidrar til å oppnå samfunnets behov for bærekraftige løsninger, slik det for eksempel fremkommer gjennom FNs bærekraftsmål. Skjæringspunktet mellom bærekraft og forretningsmodellinnovasjon er fremdeles nytt. Dette gir gode muligheter til å utforme og arbeide med ulike forskningsspørsmål knyttet til tematikken. Det er ønskelig at forskningen primært skal ha en kvalitativ tilnærming.

Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten tas opp på UiAs ph.d.-program ved Handelshøyskolen.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.

  • utdannelse på masternivå, inkludert masteroppgave, innenfor et fagområde som er relevant for stillingen, fortrinnsvis med minst B som gjennomsnittskarakter
  • god evne til muntlig og skriftlig fremstilling på engelsk

Årets kandidater som er i avslutningsfasen av deres masterutdannelse kan også søke.

Ønskede kvalifikasjoner

  • kunnskap om teorier om innovasjon og forretningsmodeller
  • gode kvalifikasjoner innen forskningsmetode, spesielt kvalitativ metode
  • mastergrad innen økonomi og administrasjon eller industriell økonomi.

Personlige egenskaper

  • evne til å arbeide selvstendig og strukturert
  • gode samarbeidsevner
  • stor arbeidskapasitet
  • evne til å jobbe besluttsomt og å levere i henhold til korte tidsfrister

Vi tilbyr

  • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om UiA som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 479 600 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Ved meningsforskjell mellom den norske og den engelske teksten skal den norske teksten legges til grunn

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • vitnemål med karakterer
  • master-/hovedfagsoppgave
  • attester
  • vitenskapelig arbeid og FoU-virksomhet, samt liste over disse
  • prosjektbeskrivelse på maksimum 5 sider, inklusiv litteraturliste. Skissen skal presentere og drøfte mulige forskningsspørsmål, teoriperspektiver, materiale, fremdriftsplan og metoder innenfor den gitte rammen.
  • eventuelt annen relevant informasjon

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 31.05.20

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • personalrådgiver, HR Anna Cecilie Eye Færavaag, tlf. 38 14 24 14, mobil 974 29 499, e-post anna.c.faravaag@uia.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS