LEDIG STILLING VED UNIVERSITETET I AGDER

Doktorgradsstipendiat i helseetikk

Søknadsfrist: 01.08.2021

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for humaniora og pedagogikk er det ledig en treårig 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i helseetikk. Stillingen er knyttet til fakultetets doktorgradsprogram, spesialisering i religion, etikk, historie og samfunn. Stillingen vil også bli tilknyttet senter for e-helse ved UiA. Mer informasjon om programmet finnes på denne linken. Tiltredelse etter avtale med fakultetet. Arbeidssted er Campus Kristiansand.

Beskrivelse av prosjektet:

Bruk av KI-(kunstig intelligens) basert velferdsteknologi gir både store muligheter og etiske dilemmaer på mange nivåer. Et tema som trenger videre forskning er knyttet til utfordringene vi står overfor når vi diskuterer videre bruk av data/informasjon hentet fra f.eks. sensorsystemer og teknologi (såkalt Big Data). Det er behov for videre forskning på de etiske dilemmaene som oppstår når tilgangen til helsedata er begrenset av regulering, og / eller når mulighetene for å samle store mengder data må balanseres mot andre hensyn, f.eks. pasientens autonomi eller sårbare grupper. Forskningsprosjekter som utdyper pasientens perspektiver på balansen mellom data og helse, og / eller sosialt vanskeligstilte grupper, vil bli prioritet.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse i stilling som ph.d.- stipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat

  • Den som tilsettes må ha mastergrad i filosofi eller etikk eller tilsvarende, eller relevant helsefaglig utdannelse såsom medisin, psykologi, psykisk helsearbeid eller sykepleie med gjennomsnittskarakter B eller A. Søkere med annen relevant masterutdanning som kan dokumentere relevant arbeidspraksis/erfaring kan også vurderes.
  • Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.

Stillingen stiller krav til å kunne arbeide målrettet, ryddig, konsentrert og selvstendig. Ved vurdering av søkerne legges det vekt på oppnådde eksamensresultater, relevansen av faglig bakgrunn, eventuelle tidligere utviklingsarbeider og publiserte arbeider, samt kvaliteten og relevansen av prosjektbeskrivelsen.

Det er en forutsetning for ansettelse at stipendiaten tas opp på fakultetets ph.d.-program, spesialisering i religion, etikk, historie og samfunn.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Erfaring fra forskningsrelatert arbeid
  • Erfaring med prosjektarbeid
  • Publikasjoner ut over masteroppgaven. Publikasjoner de fem siste årene vil bli vektlagt

Personlige egenskaper

  • Gode samarbeidsevner, engasjement og fleksibilitet
  • Motivasjon for å bidra til resultater, helhet, utvikling og fremdrift innenfor det samlede forskningsprosjektet
  • Evne til å tilegne seg og anvende relevante teoretiske perspektiver
  • Evne til å arbeide målrettet
  • Skriftlig formidlingsevne

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud

Mer om UiA som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 491 200 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse

Generell informasjon

UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller "hull i CV-en".

Kvinner oppfordres spesielt til å søke stillingen.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • Vitnemål med karakterer
  • Attester
  • Liste over publikasjoner
  • Eventuelt inntil 5 vitenskapelige arbeider (inkludert masteroppgave)
  • En beskrivelse av søkerens forskningsinteresse, bakgrunn for problemstillingen søkeren ønsker å arbeide med, og relevans for den utlyste stilling. Prosjektbeskrivelsen må forholde seg til den overordnet beskrivelsen (se detaljer over)
  • Prosjektbeskrivelse på maksimum fem sider

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 01.08.2021

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS