LEDIG STILLING VED UNIVERSITETET I AGDER

Doktorgradsstipendiat i helseøkonomi

Søknadsfrist: 15.09.2021

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Om stillingen

Ved Handelshøyskolen på Universitetet i Agder, er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i helseøkonomi (Health Economics), tilknyttet Institutt for økonomi, for en periode på tre år. Avhengig av kandidatenes bakgrunn, kan noen bli tilbudt en fireårig stilling med 25 % pliktarbeid. Arbeidssted er for tiden Campus Kristiansand. Den som tilsettes vil bli integrert i en ny ph.d.-kohort som starter i april 2022.

Handelshøyskolen ved UiA er en AACSB- akkreditert handelshøyskole.

Doktorgradsprogrammet vil gi kandidatene et globalt tankesett, kunnskap om moderne forskningsmetoder og våre ph.d.-kandidater publiserer artikler i anerkjente internasjonale tidsskrifter. En PhD fra Handelshøyskolen kan gi gode jobbmuligheter både i akademia og i næringslivet. Handelshøyskolen har i dag om lag 50 PhD-kandidater fra hele verden som alle jobber i tett samarbeid med motiverte veiledere. Kandidatene tilbys gode økonomiske støtteordninger og Handelshøyskolen ved UiA kan vise til en av Europas beste statistikker mht fullføring av ph.d.-grader på normert tid.

Arbeidsoppgaver

Stillingen er knyttet til fagområdet helseøkonomi. Detaljer om prosjektet er ennå ikke avgjort. Derfor inviterer vi interesserte kandidater til å foreslå relevante forskningstemaer og skrive opp korte forskningsforslag.

Relevante temaer som kan tas opp er for eksempel:

  • sosial ulikhet og helse
  • utvikling av QALY-instrumenter for barn
  • helse- og levekår for barnefamilier

Forskningsforslagene må være godt posisjonert i den akademiske litteraturen, samtidig som de skal ta for seg forskningsspørsmål som har praktisk relevans. Doktorgradsprogrammet vårt har et sterkt internasjonalt fokus, og forslagene skal derfor inkludere et internasjonalt perspektiv. Videre er det en fordel om prosjektet kan knyttes til FNs bærekraftsmål.

Det er ønskelig at forskningsforslaget først og fremst tar en kvantitativ tilnærming.

Ph.d.-programmet har høyt fokus på at forskningsprosjektet må være nært knyttet til kompetansen og forskningsfeltet til foreslått veileder, i dette tilfellet førsteamanuensis Eirin Mølland , samt andre professorer. Interesserte kandidater er velkomne til å kontakte Eirin Mølland og diskutere deres forskningsforslag før de sender inn søknadene.

Nødvendige kvalifikasjoner

  • utdannelse på mastergradsnivå (300 studiepoeng inkludert masteroppgave), innenfor en handelshøyskole-fagdisiplin slik som samfunnsøkonomi, finans eller bedriftsøkonomi. Kandidater som er i avslutningsfasen av master kan også søke. Bachelorgrad og/eller mastergrad bør være fra et godt rangert universitet, fortrinnsvis AACSB akkreditert
  • flytende kunnskaper i engelsk, både skriftlig og muntlig
  • sterke kvalifikasjoner innen anvendte forskningsmetoder, særlig kvantitative metoder
  • et forskningsprosjekt med en sterk faglig potensial

Akademiske resultater, internasjonal erfaring og tidligere forskningsaktivitet vil bli vektlagt.

Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten tas opp på UiAs ph.d.-program ved Handelshøyskolen.

Det forventes at den som ansettes deltar aktivt på ph.d.-programmet og i forskningsmiljøet på Handelshøyskolen.

Kandidater som er fra land utenfor EU må søke om oppholdstillatelse i tilstrekkelig tid før oppstart.

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat

Personlige egenskaper

  • god evne til å arbeide målrettet, strukturert og selvstendig
  • gode samarbeidsevner
  • høy arbeidskapasitet
  • god evne til å håndtere stress, samt å levere i henhold til korte tidsfrister

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • full lønn under utdannelsen
  • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • full dekning av utgifter i forbindelse med deltagelse på internasjonale konferanser, kurs etc. og tilleggsstipend ved forskningsopphold i utlandet
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om UiA som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 491 200 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse

Generell informasjon

UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Ved meningsforskjell mellom den norske og den engelske utlysningsteksten skal den engelske teksten legges til grunn.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende dokumenter må lastes opp elektronisk:

  • vitnemål med karakterer
  • sammendrag av masteroppgave/hovedfagsoppgave (maks en side)
  • minimum to akademiske referanser
  • prosjektbeskrivelse på maksimum fire sider, inklusiv litteraturliste. Skissen må følge the pitching research framework by professor Faff
  • søknadsbrev (maks en side) som beskriver hvordan prosjektet passer med foreslått veileder, villighet for utenlandsopphold ved en av våre samarbeidsinstitusjoner, eventuell undervisning- og annen akademisk erfaring og hvorvidt man behersker et skandinavisk språk
  • fullstendig liste (ikke selve artiklene, kun en liste) over vitenskapelige publikasjoner (dersom aktuelt)
  • eventuell annen viktig dokumentasjon slik som resultater fra tester slik som GMAT/GRE/TOEFL osv. (dersom tilgjengelig)

Originale dokumenter eller godkjente kopier av dokumentene med stempel, dato og lesbare signaturer fra en offentlig instans (slik som universitet, høyskole eller politi) må kunne presenteres før tilsettelse. Kandidater kan bli spurt om å sende inn tilleggsdokumentasjon så som masteroppgaven eller andre dokumenter.

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 15.09.21.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS