LEDIG STILLING VED NORSK INSTITUTT FOR BIOØKONOMI (NIBIO)

Feltarbeider - Landsskogtakseringen

Søknadsfrist: 26.02.2023

Norsk institutt for bioøkonomi

NIBIO arbeider med landbruk, mat, klima og miljø. Vi leverer forsking, forvaltningsstøtte og kunnskap til anvendelse i nasjonal beredskap, forvaltning, næringsliv og samfunnet ellers. NIBIO har hovedkontor på Ås syd for Oslo, har ca 700 ansatte, og er til stede i alle landsdeler. NIBIO er eid av Landbruks- og matdepartementet


Avdeling Landsskogtakseringen
inngår i NIBIO's Divisjon for Skog og utmark. Avdelingen har ansvar for gjennomføring av Landsskogtakseringen, og dessuten utarbeiding av nasjonal skogstatistikk og prognoser for skogressurser. Kartlegging og overvåking av skog ved hjelp av ulike typer fjernmålingsdata er et strategisk satsingsområde for avdelingen.

Fakta og resultater som framskaffes av Landsskogtakseringen danner et viktig grunnlag for nasjonale skogpolitiske beslutninger, samt for internasjonal rapportering i henhold til Kyotoprotokollen og klimakonvensjonen.

Feltarbeidet gjennomføres som en stikkprøvebasert utvalgskartlegging på faste prøveflater over hele landet. Feltstaben består av 26 dyktige medarbeidere, og vi trenger nå en ny medarbeider til dette arbeidet. Vi søker nå etter deg som kan jobbe nøyaktig og selvstendig med feltregistreringer i skog og utmark.

Stillingens hovedoppgaver

Hovedoppgaven vil være feltarbeid for Landsskogtakseringen på fulltid i sommerhalvåret (mai-oktober), tilsvarende 50 % stillingsandel på årsbasis. Feltarbeidet vil blant annet bestå av å utføre tremålinger, arealtypeklassifisering, vegetasjonsbeskrivelse og registrering av ulike livsmiljøer i skog (MiS). Det vil også måtte påregnes å utføre noe feltarbeid knyttet til NIBIO sine langsiktige skoglige feltforsøk og i forskningsprosjekter der det er behov for kompetanse innen skoglige feltregistreringer. Arbeidet vil foregå ute i skog og mark over hele landet og vil dermed innebære betydelig reisevirksomhet.

Kvalifikasjonskrav

  • Utdanning på bachelor-nivå i skogsbruksfag eller annen naturfaglig retning på samme nivå som kan være relevant for stillingen
  • Ferdigheter i norsk eller annet skandinavisk språk
  • Må være i stand til å ferdes i skog og utmark
  • Førerkort klasse B

Det er en fordel om du har

  • Erfaring fra skogtaksering eller tilsvarende feltarbeid

Personlige egenskaper

  • Evne til å arbeide selvstendig
  • Nøyaktig
  • Ønske om å arbeide utendørs

Vi tilbyr

  • Mulighet til å jobbe med et viktig samfunnsoppdrag med fokus på bærekraft og fremtidsrettede prosjekter
  • Utfordrende, spennende og varierte oppgaver i tverrfaglige team
  • En fleksibel hverdag med mulighet til å påvirke egne arbeidsoppgaver
  • Et sterkt fagmiljø med gode kolleger
  • En raus personalpolitikk med velferdsordninger og fokus på de ansattes ulike livsfaser

Stillingen er plassert i statlig lønnsregulativ som Avdelingsingeniør kode 1085, lønnstrinn 49 - 59 (kr 464.200 - 544.400 pr. år). Avlønning vurderes etter utdanning og erfaring.

Medlemskap i Statens Pensjonskasse som innebærer en god tjenestepensjonsordning, yrkesskade- og gruppelivsforsikring, samt tilbud om boliglån til gunstig rente.

Trenger du mer informasjon?

Kontakt:

  • Knut Ole Viken tlf. 959 17 667 eller
  • Aksel Granhus tlf. 977 14 873 eller
  • se nettside nibio.no

Hvordan søke på stillingen

Søknad med CV fylles ut elektronisk og sendes via lenke på denne siden, "Søk stillingen".

Vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju, eller legges ved elektronisk.

Andre opplysninger

Vi legger vekt på mangfold på arbeidsplassen og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke - uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.Som statlig virksomhet har vi mulighet til å gi en positiv særbehandling for søkere som har funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn. Positiv særbehandling innebærer blant annet at du lettere vil komme til intervju. Les mer om dette her.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlige, jf. Lov om rett til innsyn i dokumenter i offentleg verksemd (offentleglova), § 25. En søker kan anmode om å bli unntatt fra oppføring på offentlig søkerliste. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, blir søkeren varslet om dette.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS