Stilling:

To-årig prosjektstilling - Universitetsbiblioteket (UB)

Søknadsfrist 20.03.2019

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Er du interessert i digitalisering, bibliotek og liker å yte god servise?

Om stillingen

UiT Norges arktiske universitet, Universitetsbiblioteket (UB) er organisert i tre avdelinger, og har til sammen 11 bibliotek i Tromsø, Alta, Hammerfest, Narvik og Harstad. Bibliotekene er nært knyttet til fagmiljøene. UB har en offensiv holdning til utfordringene et moderne forskningsbibliotek står overfor og legger vekt på nyskaping og aktiv dialog med sine brukere. Utvikling av digitale verktøy og tjenester, undervisning i bruk av bibliotekets ressurser, utvikling av undervisningskvalitet, institusjonspublisering og åpen vitenskap er viktige arbeidsområder for UB. For mer informasjon om organisasjonen, se: uit.no/ub

Er du interessert i digitalisering, bibliotek og liker å yte god service. Da er dette stillingen for deg. Vi søker en person til en to-årig prosjektstilling som skal bidra i UBs digitaliseringsservice. Universitetsbiblioteket (UB) har verdifulle litteratursamlinger, som kan gjøres digitalt tilgjengelig for forskning og studier, noe dette prosjektet skal bidra til.

Arbeidsoppgavene består i skanning av trykt litteratur, samt å bidra til innføring og håndtering av digitale dokumenter i pensumlistesystemet, Leganto.

Stillingen er lagt til Avdeling for samlinger, og daglig arbeidssted vil være på campus Tromsø.

Kvalifikasjonskrav

  • Høyere utdanning på minimum bachelornivå, mastergrad vil telle positivt
  • Historiefaglig, bibliotekfaglig eller annen kulturfaglig kompetanse i fagkretsen er en fordel, men ingen betingelse.
  • Gode digitale kunnskaper dokumentert med formalkompetanse eller beskrevet som erfaring med bruk av digitale systemer.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk og på engelsk. Det forventes at søknad skrives på norsk/skandinavisk.

Den som søker stillingen må inneha god IT-kompetanse og –forståelse, samt evne å jobbe selvstendig.

Ønskede egenskaper

  • Gode kommunikasjonsevner
  • Selvstendig
  • Serviceorientert
  • Resultat- og utviklingsorientert holdning
  • Evne til å sette seg raskt inn i nye oppgaver
  • Erfaring fra fag- eller forskningsbibliotek og/eller formidlingsvirksomhet
  • Kjennskap til UH-sektoren

Personlig egnethet tillegges vekt.

Universitetsbiblioteket er i stadig utvikling og stillingens arbeidsoppgaver og/eller ansvarsområde kan endre seg over tid. Dette stiller store krav til omstilling og den som tilsettes må være villig til å tilpasse seg slike endringer.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger seksjonssjef Mona Magnussen, mona.magnussen@uit.no telefon +47 77644149.

Vi tilbyr

  • fleksibel arbeidstid
  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger

Stillingen lønnes som bibliotekar/spesialbibliotekar kode 1410/1515 i henhold til statens lønnsregulativ avhengig av kvalifikasjoner. Fra bruttolønn trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du stillingen

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og praksis)
  • vitnemål og attester

Genrell informasjon

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25,2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS