Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Universitetslektor i lærerutdanningen

Søknadsfrist 15.03.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS) er et av tre institutter ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. ILS er Norges ledende miljø innen fagdidaktikk, utdanningsledelse og praksisrelevant skoleforskning og har ansvar for Norges første senter for fremragende utdanning, ProTed, som er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø. Ved instituttet ligger også EKVA (Enhet for Kvantitative Utdanningsanalyser) og fire fakultære forskergrupper (CLEG, TEPEC, SISCO og LEA).


Instituttet har ca. 400 studenter i praktisk-pedagogisk utdanning og forvalter UiOs femårige lektorprogram som tar opp ca 300 studenter hvert år. Ca. 200 studenter følger instituttets masterprogram i utdanningsledelse. I samarbeid med Utdanningsetaten i Oslo og Statoil driver ILS også studieprogrammet Teach First Norway. ILS har ca. 40 administrative og 100 vitenskapelige ansatte.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning er det ledig to faste stillinger som universitetslektor (SKO 1009) knyttet til Lektorprogrammet og til Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU).

Stillingene er undervisningsstillinger tillagt 75 prosent undervisning, 15 prosent faglig utviklingsarbeid og 10 prosent administrasjon. Undervisningen vil være knyttet til profesjonsfaget i Lektorprogrammet og PPU og til undervisningsaktiviteter som integrerer pedagogikk og fagdidaktikk.

Den som tilsettes, forventes å bidra til utviklingen av utdanningskvaliteten i PPU og profesjonsfaget i Lektorprogrammet. Det forventes også deltakelse i FoU-arbeid gjennom ProTed, Senter for fremragende lærerutdanning.

Arbeidsoppgaver

  • Delta i studieplanlegging, undervisning, veiledning og eksamensarbeid
  • Ivareta og bidra til å utvikle utdanningskvaliteten for de utdanningstilbudene man deltar i, eller har ansvar for
  • Delta i FoU-arbeid gjennom ProTed, Senter for fremragende lærerutdanning
  • Administrative oppgaver

Kvalifikasjonskrav

  • Relevant mastergrad eller hovedfag i et av de sentrale skolefagene eller i pedagogikk
  • Bred erfaring fra undervisning på trinn 8-13 i skolen
  • Erfaring fra lærerutdanning for trinn 8-13
  • Formelle lærerkvalifikasjoner
  • Dokumentert kunnskap om det norske utdanningssystemet
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen

Erfaring med forsknings- og utviklingsarbeid vil bli tillagt vekt. Det forutsettes at den som tilsettes, behersker norsk, svensk eller dansk ved tiltredelse.

I rangeringen av kompetente søkere trekkes hele bredden av kvalifikasjoner inn, også søkernes formidlingsevne og personlige egnethet.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 576100 til kr 658300 avhengig av kompetanse, i stilling som universitetslektor (stillingskode 1009)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Evt. publikasjonsliste

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Vitnemål, attester og annen dokumentasjon vil eventuelt etterspørres senere.

Det benyttes intervju og prøveforelesning i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS