LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Data scientist / dataanalytiker

Søknadsfrist: 13.02.2022

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 12 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.

Er du en data scientist / dataanalytiker som vil være med på å utvikle Forskningsrådet for framtida?

Vi er i gang med en større digital omstilling og nå jakter vi på de beste hodene som kan være med å virkeliggjøre våre ambisjoner!

Vi skal styrke utviklingskapasiteten vår og er ute etter nye kollegaer innenfor lav-kode utvikling, data science/dataanalyse, dataingeniørarbeid og tjenestedesign.

Forskningsrådet har store ambisjoner for utvikling og digitalisering av virksomheten vår. Vi vil få til det beste for både brukerne, oppdragsgiverne og medarbeiderne våre. Det blir stadig mer viktig at vi dokumenterer og viser fram hvilke resultater, virkninger og effekter som kommer ut av investeringer i forskning og innovasjon. Vi skal bruke og berike data fra våre egne systemer og fra eksterne kilder på nye måter for å få bedre og mer presis kunnskap bak beslutningene og rådene våre.

Vi har valgt å bygge nye løsninger på såkalt lavkode-teknologi og vi skal nå ta steget ut i offentlig sky. Vi har allerede tatt i bruk RPA og Ai i våre arbeidsprosesser. Vi skal utvikle dette arbeidet videre og ta vårt statistikk- og analysearbeid til neste nivå. Nye teknologier gir mulighet for å jobbe på nye måter, og vi ønsker å etablere tverrfaglig produktteam som kan jobbe smidig og brukernært– og det er her vi trenger nettopp deg på laget!

Ta gjerne kontakt for en prat på Teams eller telefon hvis du synes dette høres interessant ut – så kan vi fortelle deg enda mer om satsingen vår.

Hva innebærer stillingen som data scientist hos oss?

For å styrke og videreutvikle data- og analysearbeidet hos oss, søker vi nå to engasjerte dataanalytikere/ data scientister. Kunnskapsutvikling og virksomhetsutvikling gjennom avansert dataanalyse blir sentralt for Forskningsrådet fremover, og våre nye data scientists blir helt sentrale i dette utviklingsarbeidet.

Vi forvalter allerede et rikt datagrunnlag om forskning og utvikling. De siste to årene har vi jobbet systematisk med bruk av NLP-metoder innenfor kunstig intelligens for å utvikle og effektivisere forretningsprosessene våre og for å styrke grunnlag for beslutninger og råd. Vi har eksperimentert med ulike modeller for å forklare virkninger og effekter av prosjekter som har fått støtte av oss. Resultatene av å bruke avansert analyse til ny innsikt og direkte inn i forretningsprosessene våre, viser seg å være veldig lovende og etterspørselen bare øker og øker. Samtidig har vi på langt nær utforsket og eksperimentert innenfor alle bruksområdene her.

Som data scientist hos oss vil du få store muligheter til å utvikle området videre sammen med tverrfaglige miljøer der kollegaer med spisskompetanse på teknologi, fag og statistikk deltar.

Hva blir hovedoppgavene dine?

  • videreutvikle og forvalte Forskningsrådets eksisterende prediksjonsmodeller innenfor kategorisering med bruk av naturlig språkprosessering (NLP)
  • drive fram og delta i analysearbeid med spesielt fokus på bruk av maskinlæring
  • utvikle modeller for simulering og dynamisk styring av Forskningsrådets portefølje av forskningsprosjekter
  • delta som en fagressurs i utviklingsprosjektene vi har innenfor digitalisering i tillegg til andre oppgaver i Avdeling for statistikk og evaluering

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg som har høy kompetanse innenfor avansert dataanalyse. Du må være motivert til å utvikle Forskningsrådet ved å benytte interne og eksterne dataene våre til å bygge et enda bedre kunnskapsgrunnlag for å løse samfunnsoppdraget vårt. Du trives med å være en del av et godt lag av medarbeidere, som sammen finner de beste løsningene.

I tillegg har du følgende kompetanse

  • relevant utdanning på master- eller ph.d-nivå – innenfor data science, matematikk, statistikk, eller informatikk
  • kunnskap om programmering i SQL, Python og R og/eller andre programmeringsspråk
  • god kunnskap om de analytiske komponentene i Azure AI-ML, Data Factory, Databrics, Cognitive Services og ML Studio
  • fortrinnsvis erfaring fra modellering av datavarehus, rapporteringsverktøy eller andre analyse- og informasjonsplattformer
  • gode samarbeidsevner
  • god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk og engelsk

Hva tilbyr vi deg?

Foruten alt det faglige du får drive med hos oss, har vi også noen flere goder:

  • Du får gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse.
  • Forskningsrådet har også gode forsikringsordninger som du vil nyte godt av.
  • Lønn etter avtale som rådgiver/seniorrådgiver/spesialrådgiver.
  • Vi har ulike idrettslag der du kan delta på Holmenkollstafetten, ski- og aktivitetsdager, fotballtreninger og andre treningsaktiviteter i bygget vårt på Lysaker.
  • Vi har også en kunstforening og en egen firmahytte på Ål i Hallingdal.

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Avdeling for statistikk og evaluering består av 14 medarbeidere. Vi skal bidra til at Forskningsrådet til enhver tid har svært god oversikt over egen virksomhet og forsknings- og innovasjonssystemet i Norge gjennom data og statistikk om våre egne virkemidler og norsk forskning generelt.

I avdelingen vår blir du en del av et hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø med mange svært spennende utviklingsoppgaver foran oss.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrke.

Forskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne og nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon før du søkerHvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Har du spørsmål til stillingen eller har lyst til å høre mer om vår satsning kontakter du:

  • Avdelingsdirektør Frode Georgsen, mobil 909 62 595, eller
  • Spesialrådgiver Ørjan Munkvold på telefon 971 96 365

Søk på stillingen

Kontakt:

  • Frode Georgsen (Avdelingsdirektør), +47 909 62 595
  • Ørjan Munkvold (Spesialrådgiver), +47 971 96 365

Powered by Labrador CMS