Stilling:

Førstelektor / universitetslektor i Medie- og dokumentasjonsvitenskap

Søknadsfrist 9. juli 2018

Ved UiT Norges arktiske universitet, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning er det ledig vikariat som førstelektor/universitetslektor i Medie- og dokumentasjonsvitenskap i perioden 1.1.2019 til 31.12.2019. Stillingen er tilknyttet Institutt for språk og kultur i Tromsø.

Flere opplysninger kan du få av:

Stillingens tilhørighet

Stillingen er tilknyttet Institutt for språk og kultur (ISK). ISK har 75 fast ansatte, 10 professor II og omlag 30 stipendiater. I tillegg kommer rundt 35 midlertidige tilsatte i forsknings- og undervisningsstillinger. Instituttets kjernevirksomhet er forskning, utdanning og formidling innen språkvitenskap, litteraturvitenskap, kunsthistorie, samt medie- og dokumentasjons-vitenskap.

Instituttet har en svært aktiv forskningsprofil med stor tematisk bredde og huser et av verdens fremste språkvitenskapelige miljø, med forskergrupper innen kognitiv lingvistikk (CLEAR), samisk språkteknologi (Giellatekno og Divvun), sosiolingvistikk (LAIDUA), språktilegnelse (LAVA) og teoretisk lingvistikk (CASTL-Fish). Instituttets miljøer innen litteraturvitenskap, kunsthistorie og medie- og dokumentasjonsvitenskap hevder seg sterkt nasjonalt og er blant annet organisert i forskergruppene Health Art Society (HAS), Russian Space, WARGAME og ALMPUB.

ISK tilbyr undervisning i allmenn språkvitenskap, litteraturvitenskap, kunsthistorie, medie- og dokumentasjonsvitenskap, engelsk, kvensk og finsk, nordisk, russisk, samisk, spansk og tysk, som årsstudium, bachelor- eller mastergradsstudium. Det gis også doktorgradsutdannelse i kultur/litteraturvitenskap, kunsthistorie, medie- og dokumentasjonsvitenskap og språkvitenskap.

Den som tilsettes, vil ha sin daglige arbeidsplass ved UiT, Tromsø.

Stillingens forsknings-/arbeidsområde

Stillingen dekker undervisnings- og forskningsbehov på områder som intermedialitet, mediehistorie, kulturelt minne, medienes politiske økonomi, big data og politiske og samfunnsmessige konsekvenser av digital teknologi. Stillingen er tilknyttet den interdisiplinære forskningsgruppa Engaging Conflicts in the Digital Era (ENCODE). Mer info her: http://digitalmedia.wikidot.com/ Det vil være mulig å delta i gruppas forskningssamarbeid og nasjonale og internasjonale forskernettverk.

Søkeren bør kunne dokumentere forutsetninger for å ta ansvar for en rekke emner innenfor studieprogrammet Medie- og dokumentasjonsvitenskap på Bachelor- og Masternivå. For eksempel følgende kurs må kunne undervises: MDV-1000/1011: Innføring i Medie-og dokumentasjonsvitenskap (høst), MDV-1001: Multimediale dokumenter: Historie, Teori og Analyse (vår), MDV-1003: Medier, kultur og samfunn (høst), MDV-3051: Big Data, sosiale medier og gjenfinning (høst) og HIF-3111: Manufacturing Monsters (vår). Ytterligere undervisning i andre emner må påregnes. Veiledning av bachelor- og masterstudenter inngår i stillingen.

Kvalifikasjonskrav

Søkeren må minst ha en mastergrad i et relevant fag. Søkere med graden ph.d. eller lignende vil bli prioritert.

Tilstrekkelige språkferdigheter i et norsk eller et annet skandinavisk språk vil bli vektlagt.

Kriterier for ansettelse i stilling som førstelektor:

  • dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling,
  • spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet skal tillegges stor vekt,

Kriterier for ansettelse i stilling som universitetslektor:

  • høyere grads eksamen eller tilsvarende ved universitet eller høgskole,
  • relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant praksis,

Krav til undervisningskompetanse (pedagogisk basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisnings-kompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Jf. punkt 4.5 i «Utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger ved UiT».

Nærmere informasjon om pedagogisk mappe finner du på Results nettside her.

Vi legger vekt på personlig egnethet.

Arbeidsvilkår

Stillingen vil ha ansvar for forberedelse, undervisning, eksamensavvikling og evaluering av kurs på både master- og bachelornivå. Veiledning av master- og bachelorstudenter vil inngå i stillingen.

Stillingen vil ha mulighet til å bidra til og dra nytte av pågående og planlagte forsknings-aktiviteter ved instituttet.

Den som tilsettes, må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Ved UiT Norges arktiske universitet skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag.

Som et utgangspunkt vil førstelektorer bruke inntil 30 % av arbeidstiden til FoU-arbeid og 70 % til undervisning og universitetslektorer inntil 20 % av tida til FoU-arbeid og 80 % til undervisning, når tid til andre oppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglig tilsatte i disse stillingskategoriene.

For nærmere informasjon vises det til Retningslinjer for fordeling av arbeidstid for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.

Vi kan tilby

  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Førstelektor lønnes etter statens regulativ kode 1198.

Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Bedømmelse

Da dette er en midlertidig tilsetting med ønske om snarlig tiltredelse, vil det bli gjennomført en forenklet bedømmelse til stillingen. Ved vurderingen vil det bli lagt større vekt på undervisningskompetansen enn FoU-kompetansen. Søkere som kan gå rett inn i undervisningen uten vesentlig opplæring vil bli foretrukket.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert, vil bli invitert til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen.

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • vitnemål og attester
  • dokumentasjon avpedagogiske kvalifikasjoner
  • liste over arbeider og beskrivelse av disse. Listen over arbeider skal ha følgende opplysninger:
    • forfatter(e), arbeidets tittel
    • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
    • for bøker eller andre selvstendige publikasjoner: forlag, trykkested, år og sidetall
  • navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)
  • inntil 10 arbeider som er sentrale i søkerens produksjon. Doktorgradsavhandlingen regnes i denne sammenheng som ett arbeid.

I tillegg skal søkeren gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon der hun/han peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen. Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

Det vises forøvrig til «Utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger ved UiT» og «Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger».

Generell informasjon

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Velkommen søkere!

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 09.07.2018

Web: www.uit.no

Kontakt: Førsteamanuensis Holger Pötzsch

Telefon: 0047 – 77 64 53 80

E-post: holger.potzsch@uit.no

Kontakt 2: Eystein Dahl (Instituttleder)

Telefon: 0047 – 77 64 42 90

E-post: eystein.dahl@uit.no

Powered by Labrador CMS