Stilling:

Studieledere for barnevernutdanningen

Søknadsfrist 9. juli 2018

Ved UiT Norges arktiske universitet er det ledig to 100 % stillinger som studieleder for barnevernpedagogutdanningen, Institutt for barnevern og sosialt arbeid, en stilling ved campus Alta (omgående) og en ved campus Harstad (fra 01.01.2019). Instituttet er organisert som et underliggende institutt ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning. Stillingene er fireårige åremålsstillinger som kan forlenges etter ekstern utlysning to ganger.

Nærmere opplysninger om stillingene:

Campus Alta:

Campus Harstad:

Stillingenes tilhørighet

Institutt for barnevern og sosialt arbeid utgjør en del av Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, og har campus i Alta, Harstad og Tromsø. Instituttet har ca. 55 tilsatte i vitenskapelige og administrative stillinger. Det er ca. 500 studenter på våre ulike utdanninger. Instituttet driver undervisning og forskning innenfor barnevern og sosialt arbeid. Vi tilbyr både bachelor og masterutdanninger (p.t. kun i sosialt arbeid).

Hjemmeside: Institutt for barnevern og sosialt arbeid

Ansvar og arbeidsoppgaver

Studielederstillingen er en lederstilling og inngår i ledergruppa på instituttet, sammen med instituttleder, assisterende instituttledere, kontorsjef og studieledere for andre program. Studieleder rapporterer til instituttleder.

Studieleder har et særlig ansvar for å utvikle en helhetlig profesjonsutdanning i henhold til nasjonale retningslinjer og fagplaner. Studieleder står ansvarlig for daglig oppfølging av utdanningen og for nødvendig kvalitetsutvikling innenfor sitt ansvarsområde.

Stillingsinnehaver skal lede og videreutvikle universitetets bachelorprogram for barnevern. Studiet er samkjørt mellom Alta og Harstad og i desentral form i Tromsø. Stillingen innebærer tett kontakt med instituttets ansatte ved alle tre campus og med universitetets eksterne samarbeidspartnere.

Sentrale arbeidsoppgaver:

  • ha ansvar for planlegging drift av studieprogrammet
  • ha ansvar for styrking av den faglige kvaliteten i praksisopplæringen og kontakten mellom universitetet og praksisstedene
  • initiere utvikling av fagprofil i utdanningen i samarbeid med instituttleder
  • ta initiativ til å koordinere tverrfaglig tema og prosjektarbeid

Stillingsinnehaver vil ha et begrenset og delegert personalansvar for de tilsatte innen sitt programområde. Personalansvaret innebærer blant annet:

  • skaffe vikarer ved sykdom eller annet korttidsfravær
  • administrere fagfordeling/timeplaner/årsplaner/arbeidsplaner i samarbeid med kontorsjef/instituttleder.
  • jevn kontakt med studenter og tillitsvalgte

Endringer i arbeidsoppgaver og ansvarsområder må påregnes ved behov eller endring i organisasjonen. Det kan bli aktuelt å kombinere studieledelsen med en begrenset mengde undervisningsoppgaver innen barnevern. Dette skal avklares i årlige arbeidsplaner med instituttleder.

Kvalifikasjonskrav

Det kreves minimum utdanning på høyere nivå – mastergrad/hovedfag i barnevern eller sosialt arbeid og relevant arbeidserfaring. Kjennskap til barnevernpedagogutdanningen og erfaring fra norsk barnevern eller skole er ønskelig.

Stillingen vil kreve gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, evne til selvstendig og analytisk arbeid. Den som tilsettes må også være målbevisst, resultatorientert og ha høy gjennomføringsevne.

Søkeren må ha muntlig og skriftlig språkferdighet tilsvarende morsmålsnivå i norsk eller et annet skandinavisk språk. Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Arbeidsvilkår

Lønn etter statens regulativ, kode 1473 Studieleder. Fra bruttolønn trekkes 2% lovfestet pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad sendes elektronisk via søknadsskjema på www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • vitnemål og attester

Arbeids- og kontorsted for stillingene er Alta og Harstad. Noe reisevirksomhet til Tromsø må påregnes.

Felles for stillinger ved UiT

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet, og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Velkommen som søker

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 09.07.2018

Web: www.uit.no

Kontakt: Nina Hermansen (Instituttleder)

Telefon: 992 41 655

E-post: nina.hermansen@uit.no

Kontakt 2: Rikke Rindahl (Ass. instituttleder)

Telefon: 918 14 820

E-post: rikke.rindahl@uit.no

Powered by Labrador CMS