Stilling:

Professor i helse og teknologi

Søknadsfrist 1. juli 2018

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) er det ledig fast 100% stilling som professor i helse og teknologi.

Tiltredelse snarest, og etter avtale.

Stillingen er knyttet til Institutt for sykepleie – og helsevitenskap, og nærmeste overordnede er instituttleder/instituttnestleder. Hovedarbeidssted vil være ved Campus Porsgrunn.Det er opprettet et professorat innen helse og teknologi ved USN campus Porsgrunn.

Professoratet finansieres de 3 første årene av Fylkeskommunen i Telemark, Skien og Porsgrunn kommuner og Imatis AS. Det er etablert samarbeid med foretak og kommuner i regionen som vil være sentrale samarbeidspartnere. En viktig målsetting med professoratet er å styrke forskning som bedrer helse- og velferdstjenester ved hjelp av teknologi og som også bidrar positivt til rekruttering av kompetente helse – og sosialarbeidere i regionen.Den som tilsettes vil spille en viktig rolle i utviklingen av USN sin satsing innen helse og teknologi i samarbeid med Vitensenteret Helse og teknologi ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap om forskning innen helse og teknologi. Helse og teknologi er et tverrfakultært og tverrsektorielt fagfelt innen forsknings-og innovasjonsarbeid (FoI) og i utdannings-virksomheten.

Den som tilsettes vil være faglig pådriver innen FoI i samhandlingsrommet mellom næringsliv, kommuner, sykehus i regionen og akademia og bidra til ekstern og intern profilering av institusjonens virksomhet på feltet både nasjonalt og internasjonalt.

Stillingen vil organisatorisk være plassert ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap, men det forutsettes at virksomheten inngår i et tverrfaglig og tverrfakultært samarbeid knyttet til institusjonens satsing på helse og teknologi.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Den som tilsettes forventes å være faglig pådriver innen området helse og teknologi og bidra til videreutvikling av nasjonale og internasjonale nettverk. Fakultetet søker en engasjert medarbeider med et sterkt ønske om å bidra til fakultets faglige utvikling, sammen med kollegaer.

Vedkommende vil få ansvar for forskning - og prosjektledelse og veiledning på området helse og teknologi i universitetets nettverk av forskere.

Det forventes at den som tilsettes:

• Bidrar til å realisere institusjonens vedtatte mål innenfor helse og teknologifeltet med tanke på FoI og utdanning.

• Bidrar til at institusjonens tverrfaglige og tverrfakultære samarbeid og kompetanse videreutvikles innenfor feltet; med spesielt fokus på forankring i regionens behov og faglig samarbeid med tjenesteutviklere og leverandører.

• Bidrar til å synliggjøre institusjonens virksomhet, rolle, profil og samfunnsmessige bidrag innen feltet regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

• Igangsetter og realiserer FoI-virksomhet, herunder akkvisisjon av forsknings- og utviklingsmidler og bidrar innen eksisterende virksomhet.

• Veileder mastergrads- og Ph.D.-studenter.

Det er forventes vanligvis at tilsatte underviser på alle utdanningsnivåer.

Universitetet har fjernundervisning og e-læring som satsningsområde, og den som tilsettes må derfor kunne gi veiledning og undervisning via digitale medier.

Kvalifikasjoner

Den som tilsettes må ha professorkompetanse med relevans for fagområdet helse og teknologi, fortrinnsvis med helse- eller sosialfaglig bakgrunn. Andre med dokumentert kjennskap til praksisfeltets utfordringer kan også søke. Kvalifikasjonsgrunnlag for professor er vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte internasjonale eller nasjonale standarder innen fagområdet.

Andre kvalifikasjoner er:

• Erfaring fra arbeid med utviklings- eller implementeringsprosesser av velferdsteknologiske løsninger, innovasjonsprosesser innen helse- og velferdsfeltet og/eller analyse av slike prosesser.

• Evne til å initiere, lede og delta i FoI innen feltet.

• Gode evner til samarbeid på tvers av institusjons- og faggrenser, forvaltningsmessige sektorer og nivåer og med offentlige og private aktører innenfor feltet.

• IKT-kompetanse og erfaring med digitale verktøy.

Våre utdanninger skal være forskningsbaserte, både når det gjelder undervisningspraksis og innhold. Vi vil derfor at våre undervisere skal ha erfaring fra, eller ha motivasjon til å fokusere på utvikling av undervisningspraksis og samspillet mellom undervisning og forskning.Det forutsettes på denne bakgrunn pedagogisk kompetanse dokumentert gjennom minst ½ års praktisk-pedagogisk utdanning eller gjennom kortere kurs i høgskole- eller universitetspedagogikk. Søkere som ikke har slike pedagogiske kvalifikasjoner, kan tilsettes med plikt til å kvalifisere seg innen 3 år. Kurs innen universitetspedagogikk vil bli tilbudt.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper og delta i samarbeid. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

For tilsetting som professor kreves vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte internasjonale eller nasjonale standarder.Det kreves bred og solid bakgrunn og forskningskompetanse innen digitalisering, innovasjon, e-helse og velferdsteknologi.

Stillingsinnehaveren må kunne dokumentere høy kompetanse innen ett eller flere av disse forskningsområder.

Personlig egnethet vil bli vektlagt, og vi ønsker at den som tilsettes har:

• gode muntlige og skriftlige formidlingsevner

• er engasjert i faglig utvikling

• har evne til å inspirere kolleger

• har gode samarbeidsevner

Da undervisningsspråket og språket i praksisfeltet er norsk må den tilsatte beherske et av de skandinaviske språkene flytende (norsk, svensk eller dansk).

Dersom det ikke melder seg søkere som er kvalifisert for fast tilsetting som professor, kan en søker bli tilsatt for en midlertidig periode på inntil tre år dersom det sakkyndige utvalget finner at vedkommende har forutsetninger for å skaffe seg de nødvendige kvalifikasjonene innen den tid. Ny sakkyndig vurdering vil bli gjennomført innen utløpet av denne perioden.

Vi tilbyr

• Faglig miljø i utvikling og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling

• Godt sosialt miljø

• God pensjonsordning i Statens pensjonskasse

• Mulighet for trening i arbeidstidenLønn

Professor (kode 1013): NOK 650 200 – 910 900 i året.

Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

Instituttet har få menn tilsatt i vitenskapelige stillinger, og menn oppfordres derfor spesielt til å søke.I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

For nærmere opplysninger om stillingen kan:

  • Professor Hilde Eide, tel 48243096 ved Vitensenteret helse og teknologi USN, eller
  • Dekan Heidi Kapstad, tel 90073218 ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap

kontaktes. Det er utarbeidet en egen betenkning for stillingen - denne sendes søker etter henvendelse.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

1. attesterte kopier av vitnemål fra høgskole/universitet og attester

2. vitenskapelige publikasjoner (inntil 15 for søkere til professor)

3. liste over vitenskapelige publikasjoner

4. liste med vedlegg som dokumenterer pedagogiske kvalifikasjoner

5. kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk.

Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Søker er selv ansvarlig for at rett etterspurt dokumentasjon er vedlagt den elektroniske søknaden.

Søk stillingen

Søknadsfrist: 01.07.2018

Web: www.usn.no

Kontakt: Professor Hilde Eide

Telefon: 48243096

Kontakt 2: Heidi Kapstad (Dekan)

Telefon: 90073218

Powered by Labrador CMS