Stilling:

Stipendiat innen kommunal organisering, styring og ledelse

Søknadsfrist 01.09.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.Institutt for statsvitenskap er underlagt Det samfunnsvitenksapelig fakultet, og bedriver forskning, undervisning og formidling.

Instituttet har en fast vitenskapelig stab på 33 ansatte, 13 stipendiater, seks postdoktorer og ti administrativt ansatte. Instituttet har om lag 1100 studenter fordelt på bachelor-, master- og ph.d.-programmet i statsvitenskap, samt de tverrfaglige bachelorprogrammene i internasjonale studier og offentlig administrasjon og ledelse, og masterprogrammet i freds- og konfliktstudier (PECOS). Instituttet er vertskap for Senter for ekstremismeforskning (C-REX).

Om stillingen

Stipendiatstillingen utlyses som en del av et samarbeid mellom Institutt for statsvitenskap, UiO (ISV) og Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD). Samarbeidet har som mål å utvikle ny forskningsbasert kunnskap om kommunal organisering, styring og ledelse. Kommunene har utfordrende rammebetingelser, med press på velferdsstatens tjenester, tiltakende miljøutfordringer og økte forventninger fra innbyggerne. Hva disse utfordringene betyr for tilpasning og utvikling av kommunerenes egen organisasjon og samarbeidsrelasjoner vil variere.

Utlysningen omfatter et PhD-prosjekt med organisering, styring og ledelse av politisk og administrativt arbeid i kommunene som gjenstandsfelt. I tillegg til å studere konsekvenser av forskjeller i organisering, styring og ledelse, er skiftende trender i den lokale forvaltningspolitikken interessante som et fenomen i seg selv. Det gjelder både hvordan nye organisasjonsløsninger spres i kommunesektoren, og hva som kan forklare ulikheter i organisering, styring og ledelse kommunene imellom. PhD-prosjektet kan vie oppmerksomhet til organisering, styring og/eller ledelse i den enkelte kommune, men også til forhold som interkommunale samarbeid, samarbeid mellom kommuner og kommersielle og/eller ikke-kommersielle aktører, og forholdet mellom kommunesektoren og staten som myndighet og aktør.

Både kvalitative og kvantitative studier på individ- og kommunenivå er relevante. Det forventes at det samles inn ny empiri gjennom for eksempel surveyer, dokumentstudier, intervjuer og/eller deltakende observasjon. Alternativt, eller i tillegg, kan prosjektet med fordel benytte og videreutvikle eksisterende databaser og allerede innsamlede data. Komparasjon på tvers av land kan gjerne inngå som del av forskningsprosjektet.

Søkere skal selv foreslå et prosjekt, med egendefinerte problemstillinger, teoretisk perspektiv, forskningsdesign/data/metode, fremdriftsplan, og gjerne en tentativ liste over minst tre artikler som kan inngå i avhandlingen. Søkere beskriver sitt foreslåtte prosjekt i en prosjektskisse på maksimalt 3000 ord (eksklusive referanser). Denne skissen tillegges stor vekt ved vurdering av søkerne. For å komme med i vurderingen må det foreslåtte prosjektet omhandle tematikken som utgjør grunnlaget for utlysningen.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på fire år med 25% undervisningsdel.

Instituttet organiserer undervisningen sin i fem områder: Offentlig politikk og administrasjon, komparativ politikk, politisk teori, internasjonal politikk og forskningsmetode.

Stipendiaten vil bli tatt opp på fakultetets PhD program. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se nettside: Stipendiatstilling ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Kvalifikasjonskrav

  • Søkere må ha to-årig mastergrad eller tilsvarende utdanning innen statsvitenskap. Mastergraden må inneholde en oppgave på minst 30 studiepoeng, og utdanningen må inkludere forskningsmetodisk opplæring. Søkere skal legge ved en beskrivelse av doktorgradsprosjektet på inntil 3000 ord. Den skal redegjøre for tema og problemstilling, kunnskapsstatus på feltet, forskningsdesign, metoder, data/kilder og tidsplan for arbeidet.
  • Ved vurdering av søkerne skal det legges vekt på deres forutsetninger for å gjennomføre en forskerutdanning. Vurderingen baseres primært på dokumenterte kvalifikasjoner samt det faglig begrunnede forslaget til doktorgradsprosjekt/avhandling. Personlig egnethet vil også bli tillagt vekt. De øverst rangerte søkerne vil bli innkalt til intervju.
  • For å utføre oppgavene som ligger til stillingen, derunder analysere offentlige dokumenter, vil det være en forutsetning at den som ansettes leser og forstår norsk godt.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr. 449 400 til kr. 497 000 avhengig av kompetanse
  • Et hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø
  • God pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Prosjektbeskrivelse med fremdriftsplan (maks 3000 ord eksklusive referanser)
  • Masteroppgave eller tilsvarende
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Liste over vitenskapelige publikasjoner og andre faglige arbeider som søkeren ønsker

Spørsmål om den elektroniske søknaden bes rettet til personalrådgiver Anita Varsi Øien, saoien@sv.uio.no

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Professor Signy Irene Vabo, s.i.vabo@stv.uio.no tlf �22854430 / Mobiltelefon: 97516395
  • Instituttleder, professor Anne Julie Semb, a.j.semb@stv.uio.no

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 01.09.2018

Web: www.uio.no

Kontakt: Professor Signy Irene Vabo

Telefon: +47-22854430 / 97516395

E-post: s.i.vabo@stv.uio.no

Kontakt 2: Professor Anne Julie Semb (Instituttleder)

E-post: a.j.semb@stv.uio.no

Powered by Labrador CMS