Stilling:

1-2 stipendiater - Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK)

Søknadsfrist 15.08.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangert forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK) er et av de største i Norden innen sitt felt. Vi har tverrfaglig forskning, undervisning og formidling innen kjønnsforskningsfeltet som hovedoppgave. Flere nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter har i de senere år vært ledet fra senteret. Vi skal også stimulere til kjønnsforskning ved universitetets andre grunnenheter. Senteret er utadvendt og medvirker aktivt for å utvikle tverrfaglige arenaer og nettverk – i Norge, Norden og internasjonalt.

Om stillingen

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning har ledig 1-2 stillinger som stipendiat for en periode på 4 år innen tverrfaglig kjønnsforskning.

Utlysningen er åpen: Alle fag og temaer kan komme med i betraktning, men det er et krav at et tydelig og interessant kjønnsperspektiv er integrert i problemstillingen som presenteres i den faglige prosjektbeskrivelsen.

Tilsettingen(e) gjelder for en periode på inntil fire år med forskerutdanning, med 25 % pliktarbeid. Pliktarbeidet består av undervisningsarbeid, forskningsassistanse og lignende.Undervisningsspråket er i hovedsak norsk/skandinavisk. Tilsettingene kan begrenses innenfor rammene av gjeldende retningslinjer på grunn av eventuelt tidligere tilsettingsforhold i vitenskapelig utdanningsstilling.

Stipendiatene må søke opptak på, og delta i organisert forskerutdanning ved ett av fakultetene ved Universitetet i Oslo. Søknad om opptak på relevant doktorgradsprogram sendes etter at tilbud om tilsetting ved STK er avklart.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.

Søkerne må legge fram en faglig prosjektbeskrivelse (maks. 10 sider). Prosjektbeskrivelsen må inkludere tema, problemstillinger, valg av teori og metode, samt tidsplan.

Kvalifikasjonskrav

  • Søkere må ha mastergrad med karakteren B eller bedre, eller tilsvarende utdanning. Søkere fra ulike disipliner kan komme i betraktning. Det er krav om dokumentert kjønnsforskningskompetanse (BA eller enkeltemner med kjønnsforskningstematikk og/eller en MA-avhandling med kjønnsforskningsperspektiv). Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling og har fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Ved vurdering av søknadene blir det lagt vekt på prosjektbeskrivelsen og søkernes faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet. Vi er interessert i kvalifiserte og motiverte søkere, og kan tilby et inkluderende og stimulerende akademisk miljø.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr.436 900 til kr. 490 900 avhengig av kompetanse, i stilling som (stillingskode 1017)
  • gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Prosjektbeskrivelse med fremdriftsplan (maks 10 sider)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Senter for tverrfaglig kjønnsforskning ønsker flere menn i vitenskapelige stillinger. Menn oppfordres til å søke.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk stillingen

Søknadsfrist: 15.08.2018

Web: www.uio.no

Kontakt: Anne Jorunn Berg (Senterleder)

Telefon: +47 22858973

E-post: a.j.berg@stk.uio.no

Kontakt 2: Liv Sæther (Kontorsjef)

Telefon: + 47 22858935

E-post: liv.sather@stk.uio.no

Powered by Labrador CMS