Stilling:

Professor / førsteamanuensis i samfunnsmedisin og leder av Befolkningsundersøkelser i nord

Søknadsfrist 26. august 2018

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.

Les mer om oss på uit.no/helsefak.

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for samfunnsmedisin er det ledig en fireårig åremålsstilling, med mulighet for forlengelse, som professor/førsteamanuensis i samfunnsmedisin og leder for Befolkningsundersøkelser i nord, en stor strategisk satsing ved UiT Norges arktiske universitet.

Institutt for samfunnsmedisin (ISM) er organisert i seks forskningsgrupper og sju fagenheter for undervisning, herunder medisinstudiet, Master of Public Health og bachelorstudiet i ernæring. Instituttet leder den nasjonale forskerskolen i populasjonsbasert epidemiologi (EPINOR), og er partner i den nasjonale allmennmedisinske forskerskolen, ledet av Universitetet i Oslo. Nasjonalt senter for alternativ og komplementær medisin, Senter for samisk helseforskning, Nasjonalt senter for distriktmedisin og Allmennmedisinsk forskningsenhet er også en del av instituttet, som totalt har ca. 200 ansatte.

Forskning med utgangspunkt i befolkningsundersøkelser og helseregistre er et strategisk satsingsområde både ved Det helsevitenskapelige fakultet og Institutt for samfunnsmedisin, hvor blant annet Tromsøundersøkelsen er forankret.

Befolkningsundersøkelser i nord (BIN) tar utgangspunkt i Tromsøundersøkelsen, og har som mål å styrke helsen til kommende generasjoner ved å fremskaffe mer, bedre og raskere kunnskap om helse og levekår i befolkningen. Satsingen eies av, og er et bredt, tverrfaglig samarbeidsprosjekt mellom fakultetene for Helsevitenskap (Helsefak) Naturvitenskap og teknologi (NT-fak), Humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL-fak), Biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE-fak), og Kunstfag (Kunstfak). Tematisk spenner satsingen over seks innsatsområder med sterk interaksjon: teknologi, livsstil og helse, sosial ulikhet i helse, barne- og ungdomshelse, miljøgifter og andre datakilder i nord. Satsingen er nærmere beskrevet her: Befolkningsundersøkelser i nord

Stillingen er ledig for tiltredelse omgående.

Kontaktpersoner for stillingen er:

Arbeidsoppgaver

Lederen av BIN vil være ansvarlig for satsingens samlede faglige og administrative virksomhet, samt økonomi. Lederen vil rapportere til instituttleder ved ISM.

BIN-lederen blir satsingens fremste talsperson og har til oppgave å samle deltakende fakultet om satsingen. Lederen skal fremme satsingen bredt ut mot samfunnet og eksterne aktører som kommuner, fylkeskommuner, helsemyndigheter, Norges Forskningsråd, European Research Council m.fl. Realisering av planene i BIN krever betydelig tilførsel av ekstern forskningsfinansiering, noe som blir en svært viktig oppgave for lederen. Stillingen kan bli tillagt undervisningsoppgaver.

Kvalifikasjonskrav

Søker må ha doktorgrad innen samfunnsmedisinske fag, og ha god kjennskap til helsevitenskapelig forskning og erfaring med søknader om ekstern forskningsfinansiering. Søker må ha god forståelse for datateknologi, både i forskning og anvendelse, og være en teambygger i grensesnittet mellom de ulike fagområdene og teknologi. Det kreves gode og dokumenterte lederegenskaper, strategiske evner og analytiske kompetanse. Søker må beherske norsk og engelsk flytende, muntlig og skriftlig.

Personlig egnethet vil vektlegges tungt. Vi søker etter en ambisiøs, målrettet og handlekraftig teambygger, som har erfaring fra tverrfaglig samhandling og som setter felles mål foran egen prestisje. Gode kommunikasjonsevner både innad i teamet og utad mot samarbeidspartnere vil være avgjørende for å lykkes i stillingen, og vi søker en tydelig, entusiastisk og utadvendt leder. God kjennskap til norske forhold og kultur er viktig. Tilgjengelighet er en forutsetning for å lykkes i stillingen, bo- og arbeidssted vil derfor være Tromsø.

Professor: For å bli tilkjent professorkompetanse må det dokumenteres betydelig mer omfattende forskning av høy kvalitet enn det som kreves til doktorgrad. Vitenskapelig nivå må samsvare med Nasjonale normer for professorkompetanse for medisin.

Førsteamanuensis: For stilling som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisnings- kompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Nærmere informasjon om pedagogisk mappe finner du på Results nettside her. Kravene til undervisningskompetanse gjelder også ved tilsetting i midlertidige stillinger som er tillagt undervisning. For disse stillingene kan kravet fravikes etter en konkret vurdering.

Vi kan tilby

  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Den som ansettes har plikt til å bidra til undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov, må rette seg etter retningslinjer for undervisning og ta del i eksamensarbeid uten særlig godtgjørelse. Den som ansettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen eget fag og for universitetet som helhet.

Professor lønnes etter statens regulativ kode 1013.Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid og referanser
  • Vitnemål og attester
    • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller tilsvarende (original språk og oversatt)
    • vitnemål og karakterutskrift ph.d. grad eller tilsvarende (original språk og oversatt)
  • skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner, som finnes på nettside med informasjon til søkere på stillinger ved UiT
  • liste over vitenskapelige arbeider
  • inntil 15 vitenskapelige arbeider. Doktorgradsavhandlingen regnes her som ett arbeid.
  • beskrivelse av de vedlagte arbeidene, samt en kortfattet beskrivelse av øvrige arbeider for å vise bredden i den vitenskapelige produksjonen

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten. Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Generelt

For øvrig følges utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i vitenskapelige stillinger ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansene.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er en IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 26.08.2018

Web: www.uit.no

Kontakt: Professor Sameline Grimsgaard (ISM)

Telefon: 77 64 92 85

E-post: sameline.grimsgaard@uit.no

Kontakt 2: Heidi Johansen (Seniorrådgiver, Tromsøundersøkelsen)

Telefon: 77 64 48 09

E-post: heidi.johansen@uit.no

Powered by Labrador CMS