Stilling:

Universitetslektor i pedagogikk, spesialpedagogikk eller psykologi (Avdeling Porsgrunn)

Søknadsfrist 1. juli 2018

Universitetet i Stavanger (UiS)

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.

Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) er under Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora. Senteret er et landsdekkende senter, og del av et nettverk av elleve nasjonale sentre, lagt under Utdanningsdirektoratet. Læringsmiljøsenteret bistår nasjonale utdanningsmyndigheter i arbeidet med å realisere den nasjonale utdanningspolitikken innenfor sitt ansvarsområde. Senteret arbeider med faglig utvikling, forskning, utadrettet virksomhet, relevant undervisning og kompetanseutvikling i praksisfeltet. Senterets virksomhet består av oppdrag gitt fra Utdanningsdirektoratet og egeninitierte oppgaver innenfor forskning og utvikling, kompetanseutvikling i barnehager og skoler samt undervisning og veiledning ved universitetet. Senteret har to avdelinger; en i Stavanger og en i Porsgrunn. Det er i dag 50 ansatte tilknyttet senteret.

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som universitetslektor i pedagogikk, spesialpedagogikk eller psykologi Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, Læringsmiljøsenteret ved avdeling Porsgrunn.

Fagområdet for stillingen er pedagogikk, spesialpedagogikk eller psykologi med vekt på læringsmiljø- og utviklingsarbeid i skolesektoren.

Arbeidsoppgavene vil fortrinnsvis være knyttet til eksterne oppdrag gjennom desentralisert kompetanseutvikling (DEKOM) i skole, til nasjonale oppdrag initiert av Utdanningsdirektoratet og til å arbeide med kompetanseutvikling ved hjelp av senterets kompetansepakker. Det kan også bli aktuelt med noe nettkursing, nettveiledning, samt noe administrative oppgaver knyttet til oppdragsarbeidet.

Det forventes at den som ansettes bidrar til utvikling av samarbeid med samfunns-, kultur- og næringsliv.

Den som ansettes må ha mastergrad eller tilsvarende innenfor pedagogikk, spesialpedagogikk, psykologi eller tilsvarende. I tillegg vektlegges at den som ansettes har erfaring fra norsk skolesektor, fortrinnsvis med erfaring som skoleleder. Erfaring med saksarbeid knyttet til enkeltsaker relatert til mobbing og krenkelser vil bli vektlagt.

Den som ansettes må også kunne dokumentere pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til arbeid med etter- og videreutdanning, ha gode formidlingerevner og evne til å arbeide systematisk med veiledning. Kompetanse i å utvikle nettressurser i forbindelse med oppdragsarbeid ses på som en fordel.

Søknaden bør inneholde en refleksjon over egen undervisningskompetanse. Bruk av varierte undervisningsmetoder er et satsingsområde ved universitetet. Den som ansettes må være innstilt på å ta i bruk ulike metoder og ulike digitale læringsressurser. Universitetslektoren vil det første året delta på NyTi, som er universitetets veilednings- og integreringsprogram for nyansatte som skal undervise. I tillegg vil han/hun tilbys universitetspedagogisk kurs i løpet av en periode på to år fra tiltredelse.

Arbeidsspråket er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk skriftlig og muntlig. Det er ønskelig at den som ansettes også har god kompetanse i engelsk slik at en kan samarbeide med internasjonale samarbeidspartner og holde foredrag på engelsk.

Stillingen lønnes etter statens lønnsregulativ, l.pl 17.510, kode 1009, LR 25, kr 524.200 -576.100 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.

Stillingen gir automatisk medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjonsrettigheter.

Stillingsbetenkningen gjør nærmere rede for fag- og ansvarsområde, arbeidsoppgaver, kvalifikasjonskrav og andre forhold som vil bli vektlagt ved ansettelse.

Nærmere opplysninger om stillingen fås også ved henvendelse til Avdelingsleder Elin Ødegård, tlf 91378779, epost elin.odegard@uis.no.

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Janne Halseth, tlf 5183 3525, epost janne.halseth@uis.no.

Universitetet ønsker å rekruttere flere menn til undervisningsstilling innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner vil en mann bli stilt foran en kvinne.

Søknad registreres i et elektronisk skjema på jobbnorge.no. Relevant utdanning og erfaring skal registreres i skjemaet. Vitnemål, attester og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden i separate filer. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Stillingsbetenkning

Ansettelsen gjelder generelt ved Universitetet i Stavanger. Organisatorisk er stillingen knyttet til Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, Læringsmiljøsenteret, avdeling Porsgrunn.

Fagområdet for stillingen er pedagogikk, spesialpedagogikk eller psykologi med vekt på med vekt på læringsmiljø- og utviklingsarbeid i skolesektoren. Den som ansettes skal holde foredrag for, og veilede skoler for å bygge trygge og gode læringsmiljøer. Arbeid med opplæringsloven og spesielt kapittel 9 A, som viser til håndtering og stopping av krenkelser og mobbing, vil være et sentralt arbeidsområde.

Den som blir ansatt, vil i samarbeid med kollegaer, skoleeier og skoleleder arbeide med å utvikle og veilede skoler for å forbedre elevenes læringsmiljø. Den ansatte må ha god kjennskap til det norske utdanningssystemet og må ha erfaring fra skole. Det vil være en stor fordel om søker har arbeidserfaring som skoleleder.

Faglig formidling og veiledning som tilpasses senterets målgrupper vil være en sentral oppgave. Senterets oppgaver som krever prosjektledelse vil også være aktuelle for stillingen. Erfaringer med å planlegge, gjennomføre og evaluere ulike type prosjekter vil derfor vektlegges. Det kan i enkelte tilfeller være aktuelt med noe undervisning, veiledning, eksamensarbeid relatert til det aktuelle fagområdet på lærerutdanningene ved UiS, samt administrative oppgaver. Utvikling av digitalt materiell og nettressurser vil bli en del av arbeidsoppgavene.

Senteret sitt oppdrag kan over tid endre seg, og den ansatte må være villig til å sette seg inn i og arbeide mot andre områder innenfor utdanningsløpet.

Den som ansettes, skal sammen med kollegaer yte de tjenester som senteret tilbyr og tar på seg. Stillingen krever samarbeidsevne og selvstendighet, samt vilje til fleksibilitet. Det vil være en del reisevirksomhet knyttet til stillingen.

Det forventes at den som ansettes støtter opp om all aktivitet ved senteret, samt også om nødvendig bidra i oppgaver på tvers av senter, institutt- og fakultetsgrenser.

Opplysninger og materiale som det skal tas hensyn til i ansettelsesprosessen må være registrert innen søknadsfristen. Eventuelle referanser oppgis i søknaden eller på forespørsel.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju og prøveundervisning før det avgis endelig innstilling. I den samlede vurderingen av søkerne vil også personlig egnethet bli tillagt vekt.

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 01.07.2018

Web: www.uis.no

Kontakt: Elin Ødegård (Avdelingsleder)

Telefon: 91378779

E-post: elin.odegard@uis.no

Kontakt 2: Janne Halseth (HR-rådgiver)

Telefon: 5183 3525

E-post: janne.halseth@uis.no

Powered by Labrador CMS