Stilling:

Stipendiat innen profesjonsrettet praksis

Søknadsfrist 22.06.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS) er et av tre institutter ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. ILS er Norges ledende miljø innen fagdidaktikk, utdanningsledelse og praksisrelevant skoleforskning og har ansvar for Norges første senter for fremragende utdanning, ProTed, som er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø. Ved instituttet ligger også EKVA (Enhet for Kvantitative Utdanningsanalyser) og fire fakultære forskergrupper (CLEG, TEPEC, SISCO og LEA).

Instituttet har ca. 400 studenter i praktisk-pedagogisk utdanning og forvalter UiOs femårige lektorprogram som tar opp ca 300 studenter hvert år. Ca. 200 studenter følger instituttets masterprogram i utdanningsledelse. I samarbeid med Utdanningsetaten i Oslo og Statoil driver ILS også studieprogrammet Teach First Norway. ILS har ca. 40 administrative og 100 vitenskapelige ansatte.

Om stillingen

Ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning er det ledig en stilling som stipendiat på fagområdet profesjonsrettet praksis. Stillingen er knyttet til forskergruppen Teacher Professionalism and Educational Change: Practices, Purposes, Policies (TEPEC) og til Senter for fremragende lærerutdanning (ProTed).

ILS har et etablert samarbeid om forskning og utvikling av praksisfeltet i lærerutdanningen med utvalgte universitetsskoler. I tillegg har ILS et høyt antall partnerskoler med et stort potensiale for å styrke samarbeidet med universitetet.

Fagområdet profesjonsrettet praksis søker en stipendiat som har mastergrad enten i pedagogikk, fagdidaktikk eller i et skolefag, og som er interessert i å arbeide med utvikling av kvalitet i praksis i lærerutdanningen for trinn 8 til 13 i skolen.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på inntil 4 år hvorav 25 prosent utgjør pliktarbeid, hovedsakelig i form av undervisningsoppgaver. Tilsettingen kan begrenses innenfor rammene av gjeldende retningslinjer på grunn av eventuelle tidligere tilsettingsforhold i vitenskapelige stillinger.

Stipendiatstillinger er tidsavgrensede utdanningsstillinger der formålet er at stipendiaten skal oppnå en doktorgrad (Phd) i løpet av tilsettingsperioden. En forutsetning for tilsetting er at stipendiaten tas opp på fakultetets doktorgradsprogram, og søkernes formelle og øvrige kvalifikasjoner vil derfor samtidig bli vurdert for et slikt opptak.

Stipendiatstillinger er definert som rekrutteringsstillinger og er et viktig virkemiddel i sektorens arbeid med å frembringe kvalifiserte søkere til andre vitenskapelige stillinger ved universiteter og høgskoler i et langsiktig perspektiv. Stipendiaten forutsettes å delta aktivt i den organiserte forskerutdanningen og i fakultetets forskningsmiljø.

Nærmere informasjon om krav for opptak, samt søknadsskjema finnes på fakultetets nettsider for forskerutdanning.

Om prosjektet

Profesjonsrettet praksis er et nyetablert fagområde ved instituttet som har som formål å utforske og utvikle kvaliteten i lærerstudentenes praksisopplæring. I løpet av de siste årene har lærerutdanningen, både i Norge og internasjonalt, utviklet seg i skjæringspunktet mellom forskningsbasert og erfaringsbasert kunnskap. ILS arbeider systematisk med å skape en profesjonsrettet lærerutdanning med god sammenheng mellom undervisningen på campus og praksisopplæringen i skolen. Vi definerer profesjonsrettet praksis som forskningsbasert kunnskap relatert til kompetanseutvikling og profesjonell utvikling både ved lærerutdanningsinstitusjonen og i skolen.

ILS har som ambisjon å være et nasjonalt og internasjonalt foregangsmiljø innen fagområdet profesjonsrettet praksis, og som stipendiat vil du være med på å styrke og videreutvikle forskningen på dette området. Det forventes at du involverer deg i både undervisning og publisering innen dette feltet.

Kvalifikasjonskrav

Søkere må tilfredsstille krav for opptak til fakultetets PhD-program. Dette omfatter til vanlig:

  • Fullført og bestått mastergrad, eller tilsvarende, innenfor det aktuelle fagområdet eller et annet tilstrekkelig relevant fagområde
  • Minimum karakter B eller tilsvarende på mastergraden (ECTS-skala)
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk

Som søker er det en fordel om du har erfaring med undervisning, nye undervisningsformer og utviklingsarbeid i skolen og har god kjennskap til praksisfeltet.

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknadene vil det videre bli lagt vekt på:

  • Kandidatens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen, som samarbeidsegenskaper og evne til å inngå i faglige fellesskap på tvers av disipliner

Vi tilbyr

  • Lønn som stipendiat stillingskode 1017 fra kr 436900 til kr 490900, avhengig av kompetanse.
  • Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • God pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid – publikasjoner)
  • Prosjektbeskrivelse (jfr. veiledning)
  • Utfylt skjema for søknad om opptak til doktorgradsprogrammet
  • Kopier av vitnemål, karakterutskrifter og evt. andre attester
  • For utenlandske vitnemål: Utskrifter av studiehåndbøker e.l. som beskriver innholdet i og rammen for de studier som legges til grunn for søknaden
  • Masteroppgave og eventuelle andre faglige arbeider som kan være relevant for søknaden

Søkere fra land utenfor Norden der engelsk ikke er offisielt språk, må vedlegge en TOEFL-test med en score på minimum 550, med mindre de har vitnemål fra et universitet i et engelskspråklig land. Se også unntaksbestemmelsene på nettsiden.

Ufullstendige søknader vil vanligvis ikke bli vurdert.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem JobbNorge, vennligst klikk på "Send søknad".

Andre opplysninger

Ingen kan tilsettes i mer enn én stipendiatperiode ved Universitetet i Oslo.

Intervju vil bli benyttet i tilsettingsprosessen. Originale vitnemål og karakterutskrifter fra tidligere utdanning vil bli bedt framlagt ved intervjuet.

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansette i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Send søknad

Søknadsfrist: 22.06.2018

Web: www.uio.no

Kontakt: Rita Hvistendahl (Instituttleder)

Telefon: +4722844030 / +4797128718

E-post: r.e.hvistendahl@ils.uio.no

Kontakt 2: Førsteamanuensis Greta Björk Gudmundsdottir

Telefon: +4722855697 / +4794525222

E-post: g.b.gudmundsdottir@ils.uio.no

Powered by Labrador CMS