Stilling:

Professor II / førsteamanuensis II i utdanningsrett

Søknadsfrist 12.07.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Det juridiske fakultet har Norges største forsknings- og utdanningsmiljø for rettsvitenskap, kriminologi og rettssosiologi med ca. 4 300 studenter og 300 ansatte. Fakultetet er fordelt på fem grunnenheter og en fakultetsadministrasjon.

Om stillingen

Ved Det juridiske fakultet er det ledig et åremål på 5 år som professor II/førsteamanuensis II i utdanningsrett. Stillingen er knyttet til etableringen av utdanningsrett som forskningsfelt og undervisningsfag ved Universitetet i Oslo. Det juridiske fakultet og Det utdanningsvitenskapelige fakultet har i fellesskap opprettet et prosjekt med sikte på å heve kompetansen i utdanningsrett blant jurister så vel som skoleledere og andre i utdanningssektoren. Den som ansettes vil få ansvaret for å utvikle faget gjennom tiltak innen forskning og undervisning.

Stillingen utgjør 20 % av full stilling. Til stillingen ligger undervisnings- og forskningsplikt i utdanningsrett. Tiden fordeles med 40 % på undervisning, 40 % på forskning og 20 % på administrasjon knyttet til oppbyggingen av faget.

Kvalifikasjonskrav

Søkere må ha doktorgrad i rettsvitenskap.

Søkere må dokumentere grunnutdanning i form av en femårig mastergrad i rettsvitenskap (evt. cand. jur. ) og må gjennom skriftlige arbeider dokumentere god innsikt i rettsreglene som gjelder for grunnskole og videregående opplæring i Norge.

Minst ett vitenskapelig arbeid må være av rettsdogmatisk karakter.

Ved vurderingen av søkerne vil det bli tatt særlig hensyn til vitenskapelige og pedagogiske kvalifikasjoner. Det vil bli lagt vekt på om søker har vitenskapelige arbeider i utdanningsrett eller områder med relevans for utdanningsretten. Også evne til samarbeid, faglig formidling, personlig egnethet, språkkunnskaper og administrative kvalifikasjoner vil bli tillagt vekt. Vitenskapelige og pedagogiske kvalifikasjoner tillegges vekt foran øvrige kvalifikasjoner. Søkerne må beherske norsk, dansk eller svensk.

For ansettelse som professor kreves det vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte internasjonale eller nasjonale standarder", jf. § 1-2 i denne forskriften: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2006-02-09-129

Vi tilbyr

  • lønn for tilsetting som professor II, 20 % av NOK 838 300,- til 989 000,- og som førsteamanuensis 20 % av NOK 650 200,- til 704 800,- per år.
  • et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • god pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • stilling i en IA-virksomhet
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev med presisering av om søkeren ønsker å bli vurdert som førsteamanuensis II, professor II, eller begge deler
  • CV
  • fullstendig oversikt over vitenskapelig produksjon og kort redegjørelse for inntil 10 vitenskapelige arbeider som søker ønsker tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
  • vitnemål og attester
  • en oversikt over øvrige kvalifikasjoner bilagt dokumentasjonen

Inntil ti vitenskapelige arbeider kan sendes til Det juridiske fakultet, Pb 6706 St. Olavs plass, 0130 Oslo.

Arbeidene må sendes i fire eksemplarer, og må foreligge på norsk, svensk, dansk eller engelsk.

Dersom arbeidene er skrevet av flere forfattere må arbeidsfordelingen mellom disse dokumenteres med medforfattererklæring. UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Det kan benyttes intervju og prøveforelesning i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

Vi viser også til "Veiledning for søkere og medlemmer av bedømmelseskomiteer om dokumentasjon, vurdering og vektlegging av kvalifikasjoner ved tilsetting / opprykk i faste vitenskapelige stillinger ved Universitetet i Oslo".

Arbeidstakere som ikke har dokumentert pedagogisk basiskompetanse forplikter seg til å delta på et universitetspedagogisk kurs i løpet av en toårsperiode eller skaffe seg denne kompetansen på annen måte.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn og ønsker at dets medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 12.07.2018

Web: www..uio.no

Kontakt: Professor Kirsten Sandberg

Telefon: +47 906 66 056

E-post: kirsten.sandberg@jus.uio.no

Kontakt 2: Øyvind Henden (Kontosjef)

Telefon: +47 976 00 690

E-post: oyvind.henden@jus.uio.no

Powered by Labrador CMS