Stilling:

Kommunikasjonsdirektør søkes til avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt

Søknadsfrist 30.08.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Om stillingen

Universitetet i Oslo (UiO) søker direktør for nyopprettede avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt. Den som ansettes får ansvaret for å utvikle og lede avdelingen. Vi ser etter en person med solid erfaring i å lede kommunikasjonsmedarbeidere og skape en kultur for samarbeid.

UiO er det eldste og høyest rangerte universitetet i Norge og er et europeisk ledende universitet. Direktøren får en viktig rolle i arbeidet med å sikre at kommunikasjon og samfunnskontakt bidrar til at UiOs samfunnsoppdrag ivaretas og er godt kjent i samfunnet.

Direktøren får et overordnet ansvar for strategisk og operativ kommunikasjon, eksternt og internt ved UiO. Ansvaret inkluderer

blant annet profilering, posisjonering, arrangementer, samfunnskontakt, samt presse- og mediehåndtering. Andre prioriterte områder er å utvikle relasjoner og kommunikasjon med viktige målgrupper, samt koordinere og utvikle UiOs sentrale kommunikasjonskanaler- og oppgaver. En viktig målsetting for den nye avdelingen er å styrke den kommunikasjonsfaglige støtten til UiOs fakulteter og museer og styrke arbeidet med innholdsproduksjon for UiOs prioriterte kommunikasjonskanaler.

Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt består av til sammen 34 medarbeidere fordelt på to seksjoner og en gruppe/stab. Direktøren vil få direkte personalansvar for 6 personer.

Ansvarsområder

  • Overordnet ansvar for UiOs strategiske og operative kommunikasjonsarbeid
  • Faglig og administrativ ledelse av avdelingen
  • Kommunikasjons- og medierådgiving til UiOs ledelse
  • Redaktøransvar for UiOs kommunikasjonskanaler
  • Legge til rette for samarbeid med relevante myndigheter
  • Fasilitere samarbeid med næringsliv og andre eksterne aktører i inn- og utland
  • Lede UiOs kommunikasjonsnettverk
  • Deltakelse i universitetsdirektørens ledergruppe og i UiOs sentrale beredskapsledelse

Kvalifikasjonskrav

Aktuelle søkere bør ha relevant utdanning på masternivå og solid kommunikasjonsfaglig erfaring, fortrinnsvis fra større, kompleks virksomhet. Solid relevant ledererfaring og gode nettverk innen media, samfunnsliv og politikk vil bli vektlagt. Ideelle kandidater har et stort engasjement for utdanning og forskning, kjenner godt til universitetssektoren og forholdet mellom akademia og samfunn.

Personlige egenskaper

Vi ser etter en person som er nytenkende og har gode relasjons- og dialogferdigheter; en som lett bygger tillit og som er god til å skape engasjement hos medarbeidere og samarbeidspartnere. God gjennomføringskraft er en nødvendig forutsetning i utøvelsen av rollen.

Vi tilbyr

  • Lønn som avdelingsdirektør kode 1060 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 850 000 og kr 1 050 000, avhengig av evt: ansiennitet og kompetanse
  • Gode velferdsordninger og god pensjonsordning

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Søknad

Søknad og CV sendes til: post@iscogroup.no

For spørsmål kontakt ISCO Group ved Geir Fottland eller Beate Ottem Svanes på tlf. 22 06 87 00 eller post@iscogroup.no

Søknadsfrist: 30.08.2018

Web: www.uio.no

Kontakt: Geir Fottland / Beate Ottem Svanes

Telefon: 22 06 87 00

E-post: post@iscogroup.no

Powered by Labrador CMS