Stilling:

Spesialbibliotekar / rådgiver

Søknadsfrist 1. august 2018

UiT Norges arktiske universitet

Universitetsbiblioteket (UB) er en faglig serviceenhet ved universitetet. UB legger vekt på å ha en god dialog med fagmiljøene og ønsker gjennom sine ulike avdelinger å bidra til videreutvikling innen forskning, utdanning og formidling. Elektroniske tjenester, institusjonspublisering, undervisning og annen formidlingsaktivitet utgjør viktige satsingsfelt for UB. For mer informasjon om organisasjonen, se: uit.no/ub.

Vi søker en selvstendig, fleksibel og løsningsorientert medarbeider til Universitetsbiblioteket i Harstad, der det er ledig 100 % stilling som spesialbibliotekar/rådgiver. Biblioteket har til sammen fire stillinger. Organisatorisk hører stillingen inn under UBs Avdeling for publikumstjenester, men det daglige arbeidet i Harstad ledes av lokal koordinator og fordeles mellom stillingsressursene som biblioteket har til rådighet.

Den som tilsettes vil i stor grad arbeide med publikumskontakt og formidling, samt generelle bibliotekoppgaver. Eksempel på arbeidsoppgaver er undervisning og forskerstøtte, samt veiledning av brukere over skranke og på nett.

Med forbehold om ledighet i en annen stilling kan det også være aktuelt å tilsette i ytterligere 50 %. Vi ber søkere som også kunne være aktuelle for tilsetting i en 50 % stilling nevne dette spesielt i søknaden.

Kvalifikasjonskrav:

  • Høyere utdanning på minimum bachelornivå
  • Gode digitale kunnskaper dokumentert med formalkompetanse eller beskrevet som erfaring med bruk av digitale systemer.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk og på engelsk.

Ønskede egenskaper:

  • Gode kommunikasjonsevner
  • Evne til å arbeide både selvstendig og i team
  • Resultat- og utviklingsorientert holdning
  • Evne til å sette seg raskt inn i nye oppgaver
  • Erfaring med å holde presentasjoner og kurs for mindre og større grupper
  • Erfaring fra fag- eller forskningsbibliotek og/eller formidlingsvirksomhet eller servicerelatert arbeid en fordel.
  • Søkere med mastergrad er særlig ønsket

Personlig egnethet tillegges vekt.

Universitetsbiblioteket er i stadig utvikling og stillingens arbeidsoppgaver og/eller ansvarsområde kan endre seg over tid. Dette stiller store krav til omstilling og den som tilsettes må være villig til å tilpasse seg slike endringer.

Stillingen lønnes som spesialbibliotekar kode 1515, eller rådgiver kode 1434, i henhold til statens lønnsregulativ avhengig av kvalifikasjoner. Fra bruttolønn trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger ved:

  • Koordinator Gry Hellem Mortensen, tlf.77 05 81 72, gry.h.mortensen@uit.no eller
  • Seksjonssjef Mariann Cesilie Løkse, telefon 77 64 41 46, mariann.lokse@uit.no

Søknad sendes elektronisk på søknadskjema på www.jobbnorge.no.

Generelt

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn.

Universitetet har avtale om inkluderende arbeidsliv og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne.

Vi behandler personopplysninger du skriver i søknad og CV i henhold til lov om behandling av personopplysninger. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan du be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at opplysninger skal offentliggjøres. Hvis du har bedt om unntak, vil du bli varslet i forkant dersom universitetet bestemmer at opplysningene likevel skal offentliggjøres.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS